Random

Zoveel staat stil, alles gaat door.

Na flink wat radiostilte heb ik besloten vanaf morgen elke dag weer een artikel online te zetten. Het is goed om stil te zijn en te staan, maar dat kan niet voor altijd duren.

Mijn hoofd stond er niet naar en er kwam niets uit mijn vingers. Op één dag na had ik absoluut geen behoefte om te bloggen of om over koetjes en kalfjes te schrijven. Stilte doet goed, maar niet voor altijd. Vanaf morgen zal er dagelijks weer een artikel online komen. En niet alleen over verdriet, maar ook over alles wat het leven wel fijn en leuk maakt.
En dat is best moeilijk om eerlijk te zijn. De bubbel waarin je zit, grijs en grauw, voelt nu even heel fijn en aantrekkelijk. Maar ik merk dat afleiding heel goed werkt en dan is bloggen een fijne manier voor mij. Er zijn gelukkig nog genoeg dingen in het leven die mij aan het lachen kunnen maken en die de moeite waard zijn om te beseffen en te delen.

De afgelopen week was bizar. Er zijn maar 10 dagen voorbij gegaan zonder mijn broer, maar het lijkt wel een eeuwigheid. Ook ben ik erachter gekomen dat je lijf veel van je overneemt en probeert alle emoties stap voor stap binnen te laten komen. Het ene moment ben ik rustig en kalm, het andere moment weet ik mij geen raad en weet ik niet meer hoe het allemaal verder moet. Dat laatste heb ik vooral in bed, als het donker en stil is. Ik heb dan ook een hekel aan de nachten gekregen.

Het afscheid was mooi, zowel op zijn werk als de crematie. Precies zoals hij was en herinnerd moet worden. Ik word met de minuut trotser op wie hij was, wat hij bereikt heeft en hoeveel mensen hij inspireerde.
Dat maakt het gemis en het geslagen gat zeker groter. Maar ons koude hart wordt telkens weer een beetje opgewarmd door alle lieve berichtjes, reacties, knuffels, kaartjes, kaarsjes en nog veel meer. Nooit geweten dat je daar zoveel steun uit kan halen. Vorige week, op zondagavond zijn er maar liefst 126 #kaarsjesvoorsiep aangestoken die stuk voor stuk voor een beetje licht en warmte hebben gezorgd. Het zullen er nog meer zijn dan die 126, aangezien sommige accounts privé zijn en ik die kaarsjes niet kan zien.

kaarsjes

Maar Siep ziet ze wel en daar gaat het om. Ik wil jullie nogmaals heel erg bedanken voor alle liefde en goede woorden. Vanaf morgen zal Lifesabout weer op volle toeren draaien, al voelt dat nu nog een beetje gek. Maar het is goed zo.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

 • Afleiding zoeken heeft mij ook heel erg geholpen toen mijn moeder was overleden. Proberen toch weer de mooie dingen te zien. Hou je taai meis!!

  Beantwoorden
 • Ik denk dat je blog een hele goede manier is om wat afleiding te hebben, in deze donkere periode. Ik wens je nogmaals heel veel sterkte toe de komende tijd!

  Beantwoorden
 • Het gaat Door, hoe wrang ook. Maar weet zeker dat je broer heel graag wilt dat je door gaat, al doe je het voor hem!

  Beantwoorden
 • Schrijven is voor veel mensen (waaronder mijzelf) een uitlaatklep. Ik denk dat het je erg zal helpen, al zal dit het gemis van je broer niet goed maken. Het blijft kl*te, zeker met de feestdagen in het verschiet. Nogmaals heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 • Maak er maar 127 van. Mijn account staat op privé, maar hij is gebrand hoor meid!
  Ik leef met je/jullie mee. Goed dat je weer gaat bloggen. Fijne afleiding inderdaad, hoewel je omwentelen in de grijze bubbel natuurlijk ook gewoon mag.

  Onwijs veel liefde en sterkte gewenst!

  X

  Beantwoorden
 • Wat mooi en bijzonder al die lichtjes. Hopelijk helpt de afleiding je in het verwerken, ik kan me nog niet half voorstellen hoe groot de leegte moet zijn in jullie harten. Take care en welkom terug! X

  Beantwoorden
 • Wat heftig Geertje! Heel mooi al die lichtjes voor je broer! Hopelijk kun je wat afleiding vinden met het bloggen. Heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 • Zo stil….
  En meid, je weet… doe wat goed voelt, niet wat moet.
  Big hug! Xxx

  Beantwoorden
 • Alles gaat door, en wat kan het dan soms dubbel voelen als je toch van kleine dingetjes kan genieten. Bijvoorbeeld van je dochtertje, die nog onbezorgd haar wereldje kan ontdekken en zorgeloos kan genieten. Haal je kracht uit deze kleine geluksmomenten.. Veel sterkte de komende tijd! Fijn dat je het bloggen weer oppakt zodat wij kunnen genieten van jouw leuke stukjes 🙂

  Beantwoorden
 • Ik las het bericht via via op Instagram, wat een verschrikkelijk nieuws. Erg mooi gebaar, al die kaarsjes. Ik wens jou en je familie heel veel sterkte toe!!

  Beantwoorden
 • I very much like the font of the Zo Stil above.
  Can you let me know which font you used?

  All my best,
  Isa

  Beantwoorden

Write a comment