Julia Challenge

Zoutbeperkte Soto Ajam (Indonesische kippensoep).

Soto ajam…een gerecht waar ik mensen regelmatig van zag watertanden, maar ik zelf nooit had gegeten. Daar moest verandering in komen, evenals de hoeveelheid zout die in deze soep zit. Daarom een recept waarbij het mogelijk is om deze soep zoutbeperkt te maken en te eten. En dat is maar goed ook, want hij is zo lekker!

soep

Wat heb je nodig voor 4 kommen soep?

  • 2 kipfilets
  • 1 citroen
  • Een bosje selderij
  • Een kippenbouillonblokje (indien je het zoutbeperkt wil maken: natriumarm bouillonblokje)
  • 1,5 liter water
  • 5 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 100 gram taugé
  • 200 gram rijst
  • Chili vlokken
  • Peper
  • Natriumarme kipkruiden Verstegen
  • 1 aardappel, geschild en in sliertjes geraspt
  • 200 ml zonnebloemolie

Wat moet je doen?

Plet ¾ van de tenen knoflook. Schil de gember en snijd in grove stukken. Snijd de stengel citroengras in stukken. Doe de kip in een grote pan, schenk het water erbij en voeg de knoflook, gember, het citroengras, de kipkruiden (ongeveer een eetlepel) en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 45 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper.

soep1

Neem de kip uit de pan. Zeef de bouillon zodat je de grote stukken eruit kunt halen. Pluk met behulp van 2 vorken de kip uit elkaar. Doe het kippenvlees weer terug in de bouillon.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in ca. 8 min. hard, laat schrikken en pel. Halveer de eieren.

Verhit in een pannetje de zonnebloemolie en frituur de aardappelsliertjes in ongeveer 4 minuten goudbruin. Lekker als alternatief voor (zoute) gefrituurde uitjes op de soep.

Doe in elk soepbord wat rijst, selderij, taugé, knoflook en een ei. Schenk de hete bouillon erop. Snijd de citroen in partjes. Bestrooi de soep met aardappelsnippers en knijp boven elk bord een partje citroen uit.

IMG_0110

Eet smakelijk!

Eet jij weleens Soto Ajam? En maak je die dan zelf? Wat vind je wat dit recept? Laat je horen!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

  • Heerlijk, wij zijn dol in dit huis op kippensoep! Ik maak hem iets anders zelf maar ga het ook zeker op deze manier proberen, dat word smikkelen!

    Beantwoorden
  • Ziet er echt heeeerlijk uit!!

    Beantwoorden
  • Ziet er overheerlijk uit voor tijdens de komende herfstmaanden. Ga ik zeker eens uitproberen.

    Beantwoorden
  • Oh yum, dit ziet er echt heerlijk uit! 🙂

    Beantwoorden
  • Ziet er heel goed uit! Ik heb een vega versie maar dan met noodles op in Maleisië, dat zag er ook ongeveer zo uit. Lekker!

    Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 30 augustus – 5 september

Het was vooral een hele spannende week, aangezien Giorgio te horen kreeg of hij was aangenomen of niet en ik...

Sluiten