Julia Challenge

Zoutbeperkte risotto met kipgehaktballetjes

Risotto is een gerecht dat ik eigenlijk nooit maak. Ik vind het heerlijk, maar ik weet nooit goed hoe ik risotto het beste klaarmaak. Ik ging op onderzoek uit en maakte het recept meteen zoutbeperkt. Nu kan je risotto nooit meer mislukken.

risotto

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 300 gram kipgehakt
 • 400 gram risotto rijst (wel goede kwaliteit)
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • Peper, versgemalen
 • 1 ei
 • 1,5 liter warme kippenbouillon (van zoutarme bouillonblokjes)
 • 100 gram geraspte kaas (of geraspte mozzarella)
 • Een scheutje droge witte wijn
 • Halve eetlepel dragon
 • Halve eetlepel citroenrasp (van de schil)
 • Beetje paneermeel
 • 250 gram champignons (in plakjes)

Wat moet je doen?

Meng het gehakt met 1 teentje knoflook, het ei, de dragon, peper, citroenrasp en paneermeel. Kneed dit goed door en maak hier kleine balletjes van.

IMG_9890

Bak deze vervolgens gaar in de koekenpan.

Zorg dat je nu een pan hete bouillon klaar hebt staan met een soeplepel.

Verhit wat boter en fruit het andere teentje knoflook in een grote pan. Voeg vervolgens de benodigde risotto toe en bak heel eventjes mee op wat hoger vuur (paar minuten). Voeg vervolgens een scheutje wijn toe en roer even door, laat het verdampen en indikken. Schep nu, met de pan op lager vuur, 3 lepels bouillon bij de risotto en blijf goed roeren. Je merkt dat de risotto op een gegeven moment weer indikt. Wanneer dit het geval is, voeg je steeds een lepel bouillon toe tot de bouillon op is. Dit duurt ongeveer een half uur. Tussen de schepjes door is het belangrijk goed te blijven roeren. Als je nog een paar schepjes bouillon over hebt voeg je de plakjes champignons toe.

Als de bouillon op is en de risotto gaar (even proeven!) laat je het nog een paar minuten rusten met het vuur uit en de deksel op de pan.

Schep de risotto op een bord en strooi er wat kaas overheen en eventueel nog wat dragon en peper.  Leg de balletjes er bovenop.

IMG_9895

Eet smakelijk!

 

Maak jij wel eens risotto? En lijkt dit recept je lekker?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

Write a comment