Het kost misschien even wat tijd, maar deze pasteitjes zijn prima zoutbeperkt te maken en zijn heerlijk voor bij de warme maaltijd of als tussendoortje.
Wat heb je nodig voor 10 pasteitjes?
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- 2 kipfilets
- Een half blikje mais
- Een half blikje doperwtjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel kerrie
- gemalen peper
- 1 pakje glasnoodles
- chilipeper
- 1 blokje (zoutarme) kippenbouillon
Wat moet je doen?
Kook de kipfilets in 1.5 liter bouillon gaar in ongeveer 15 minuten. Laat iets afkoelen en pluis met twee vorken de kip in kleine stukjes.
Leg de velletjes bladerdeeg op het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak in een wok de gesnipperde knoflook in boter met kerrie. Voeg de kip toe en maal er peper en chilipeper over.
Bereid de glasnoodles voor zoals de verpakking aangeeft.
Voeg de mais en de doperwtjes toe aan de kip en meng dit door elkaar. Meng vervolgens de glasnoodles er door.
Leg op elk plakje bladerdeeg wat vulling en vouw het plakje dicht, zodat je een pakketje hebt. Leg de pakketjes op een ovenplaat en smeer er een beetje geklopt ei overheen.
Verwarm de pasteitjes in de oven voor 15 minuten.
Lekker met een chilisaus (indien je geen zoutbeperking hebt) of met zelfgemaakte ketchup. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (4)
Klinkt lekker, ik heb zoiets nog nooit gemaakt! Wellicht binnenkort eens proberen 😉
Heerlijk, wij zijn hier thuis gek op pasteitjes dus dit ga ik wederom zeker een keertje proberen! 🙂
Ziet er alweer zo goed uit! Wanneer komt je zoutarme kookboek uit? 😉
Jouw recepten zien er altijd zo lekker uit! Wij zijn dol op kippenpasteitjes hier, volgens mij zijn deze minder werk dat de ‘gewone’.