Julia Challenge

Zoutarme pesto en tomatentapenade

Een paar dagen lang hing de geur van verse basilicum in de keuken. Ik wilde namelijk voor dit keer geen gewoon recept maken, maar twee heerlijke tapenades, namelijk pesto en tomatentapenade. Uit de winkel zijn deze twee pareltjes veel te zout, tijd om te bewijzen dat het ook zonder zout kan!

Pesto

pesto

Wat heb je nodig voor 1 potje van 200 ML?

  • 40 gram verse basilicum
  • 25 gram pijnpoompitten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper, versgemalen
  • 1 teentje knoflook, in stukjes

Wat moet je doen?

Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in 3 minuten bruin op een laag vuur, zonder boter of olie te gebruiken. Laat de pijnboompitjes afkoelen op een bord.

Maal in een keukenmachine de pijnboompitjes en de knoflook fijn.

pesto1

Was de blaadjes basilicum en droog deze goed. Voeg de blaadjes toe aan het notenmengsel en voeg de eetlepels olijfolie toe. Maal er peper boven naar smaak. Maal even kort tot een pesto.

pesto2

Bewaar de pesto in een schoon en droog potje en schenk er een laagje olijfolie op. In de koelkast is de pesto nog een week te bewaren

Tomatentapenade

tom

Wat heb je nodig voor 1 potje van 200 ML?

  • 6 tomaten
  • Olijfolie
  • Peper
  • Tijm
  • 3 tenen knoflook

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de tomaten in partjes. Leg de tomaten met het velletje naar beneden.

tomatentap

Maal er royaal verse peper over en bestrooi de tomatenpartjes met tijm. Leg 3 tenen knoflook (zonder schil) tussen de tomaten. Besprenkel als laatste olijfolie over alle tomaatjes.

Laat de tomaten drogen in de oven voor 2 uur.

tomatentap2

Laat de gedroogde tomaten even afkoelen en maal deze vervolgens in de keukenmachine met de knoflook fijn. Lepel de tapenade in een potje en schenk er een laagje olie op. De tapenade is zo een week houdbaar in de koelkast.

voortjer

Hou jij ook zo van tapenade en pesto en eet je het vaak? En maak je ook wel eens verse tapenade? Let me know!

Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

Write a comment

Lees vorig bericht:
Memory Lane. 3-9 mei

Met een redelijk volle batterij kwam ik de week door. Hij was fijn, druk maar vooral heel gezellig. Kijk maar...

Sluiten