Dit zomerse recept is een eigen bedenksel met willekeurig bij elkaar geraapte ingrediënten. Maar zo ontzettend lekker! Vooral op warme dagen, wanneer je geen zin hebt in warm eten of lang achter de pannen staan, is dit recept ideaal. En zoutarm!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 eetlepels witte wijn azijn (ik gebruikte er één met dragon)
- Versgemalen peper
- 1 gerookte kipfilet, in reepjes gesneden
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 2 theelepels (zoutarme) mosterd
- 1 ei, gekookt
Wat moet je doen?
Schil de aardappels en kook ze in een bodempje water in 10 minuten beetgaar. Laat ze even afkoelen en snijd ze in plakjes. Maal verse peper over de plakjes en giet de wijnazijn erover.
Was de bleekselderij en snijd het in dunne plakjes. Bewaar het selderijblad.
Klop in een beslagkom de slagroom een beetje op met een mixer en voeg de mosterd toe.
Meng de plakjes aardappel met de slagroom en roer vervolgens de bleekselderij en de reepjes gerookte kip erdoorheen. Roer als laatste voorzichtig de stukjes ei door de salade. Gebruik het selderijblad voor de garnering.
Serveer eventueel met geroosterd brood. Eet smakelijk!
Houd jij van (aardappel) salades eten in de zomer? En maak je het vaak zelf of haal je een kant en klare salade?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Ik ga deze vandaag maken, ben benieuwd naar de geklopte slagroom combinatie. 🙊