Julia Challenge

Zoutarme aardappelsalade met gerookte kip en bleekselderij.

3
(3)

Dit zomerse recept is een eigen bedenksel met willekeurig bij elkaar geraapte ingrediënten. Maar zo ontzettend lekker! Vooral op warme dagen, wanneer je geen zin hebt in warm eten of lang achter de pannen staan, is dit recept ideaal. En zoutarm!

IMG_9536

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels witte wijn azijn (ik gebruikte er één met dragon)
  • Versgemalen peper
  • 1 gerookte kipfilet, in reepjes gesneden
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 2 theelepels (zoutarme) mosterd
  • 1 ei, gekookt

Wat moet je doen?

Schil de aardappels en kook ze in een bodempje water in 10 minuten beetgaar. Laat ze even afkoelen en snijd ze in plakjes. Maal verse peper over de plakjes en giet de wijnazijn erover.

Was de bleekselderij en snijd het in dunne plakjes. Bewaar het selderijblad.

IMG_9543

Klop in een beslagkom de slagroom een beetje op met een mixer en voeg de mosterd toe.

 

IMG_9558

Meng de plakjes aardappel met de slagroom en roer vervolgens de bleekselderij en de reepjes gerookte kip erdoorheen. Roer als laatste voorzichtig de stukjes ei door de salade. Gebruik het selderijblad voor de garnering.

Serveer eventueel met geroosterd brood. Eet smakelijk!

IMG_9568

Houd jij van (aardappel) salades eten in de zomer? En maak je het vaak zelf of haal je een kant en klare salade?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 3 / 5. 3

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Ik ga deze vandaag maken, ben benieuwd naar de geklopte slagroom combinatie. 🙊

    Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photo diary. Memory Lane 5-11 juli.

Na bijna 3 weken in Frankrijk met de neus in de zon, zijn we weer veilig thuis. Afgelopen week vloog...

Sluiten