Random

Waarom mijn zorgverzekering shoppen zou moeten vergoeden.

Ken je dat gevoel? Dat je je even heel blij voelt door een aankoopje in de Sale of een kick krijgt van een goede shopsessie? Winkelen maakt mij blij en werkt heel soms als een therapie. Dus ik wil graag wat voorstellen.

Mijn zorgverzekering vergoed alles wat nodig is om gezond te blijven of te worden. Denk aan de tandarts, de psycholoog, een huisarts, spoedzorg, ingrepen en fysiotherapie. Maar winkelen bijvoorbeeld niet. En nou klinkt shoppen in een basisverzekering misschien heel raar, maar zo gek is het niet! Dan heb ik het trouwens wel over winkelen in een winkelstraat en niet achter de computer.

Slenteren door de winkelstraat zorgt voor beweging. Zonder dat je het doorhebt maak je een paar mooie kilometers. Je sjouwt met tassen en doet tegelijk aan krachttraining. Hoe meer je shopt, hoe meer beweging je krijgt. Tijdens het winkelen kom je in contact met mensen achter de kassa, in de winkel en op straat. Je wil niet weten met hoeveel bacteriën je in aanmerking komt. Maar hey, die bacteriën zorgen wel voor wat extra weerstand. Kun je mooi gebruiken om je afweersysteem een boost te geven.

IMG_1318

Kleding en leuke producten kopen heeft een goed effect op je humeur, dat kun je vast wel bevestigen. Ben je even down of zit je in een dipje? Hup, naar buiten en de winkelstraat in. Jezelf van een nieuwe outfit of schoenen voorzien waar je je de komende tijd lekker in voelt. Wanneer ik nieuwe kleding heb gekocht voel ik mij de periode erna altijd een beetje mooier. Het voelt als nieuw en dat straal ik dan ook uit. Winkelen helpt gewoon heel goed. Behalve als jouw maat er niet meer tussen hangt en je baalt als een stekker. Dan moet je of afvallen in rap tempo, of aankomen als een gek. En dat laatste zal de verzekering ook niet prettig vinden.

Waar ik het bedrag van de verzekering aan zou besteden? Ik word dolgelukkig van Lush. Als het moet duik ik elke avond in bad om heerlijk te ontspannen voor het slapen. Is weer goed voor je bloeddruk en dus voor je gezondheid op lange termijn. Zal Lush dat weten? Dat mensen ouder worden door hun? Haha.

Waar ik ook gelukkig van word is iets kopen voor een ander. Gewoon, zomaar. Daar wordt een ander ook weer blij van en zo heb je door één handeling twee personen even gelukkig gemaakt. Misschien zal dat als voorwaarde moeten worden ingevoerd. Per maand een bedrag van de verzekering die je kan spenderen aan het winkelen. Maar dan moet je wel een cadeautje kopen voor een ander.
Maar  goed, aan de andere kant werkt het winkelen en het hele idee misschien ook averechts. Dan moet ik straks worden opgenomen met een shopverslaving…En welke zorgverzekering zou hier nu intrappen? Ach, het was te proberen 😉

Wat vind jij van het idee? Invoeren of niet?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Er zitten wel wat haken en ogen aan, maar Nederland is er goed in om dingen in te voeren en ze vervolgens ook weer af te schaffen, dus ik zeg: petitie. Voldoende handtekeningen verzamelen is niet heel moeilijk. En dan gewoon invoeren joh! Haha 😉

  Beantwoorden
 • Haha heel goed idee! Ik word dus ook echt blij van shoppen. En precies hetzelfde als bij jou, of het nou voor mezelf is of voor iemand anders maakt niet uit. Ik ben voor!

  Beantwoorden
 • Hahaha goed idee! Ben benieuwd of ze er intrappen!

  Beantwoorden
 • Pracht idee! Shoppen werkt therapeutisch. Vergoed een shopsessie, geen therapie meer nodig, tel uit je winst.

  Beantwoorden
 • Dit vraagt om een burgerinitiatief 😉

  Beantwoorden

Write a comment