health Lifestyle

Zonnebril kopen? Let op deze 5 zaken.

Uv-straling is niet alleen schadelijk voor onze huid, maar ook voor onze ogen. Reden genoeg om ook jouw ogen goed te beschermen als je de zon in gaat.
Een zonnebril biedt in dat geval uitkomst.
Heb je nog geen zonnebril? Koop er dan eentje. Om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt, zetten wij hier 5 zaken op een rijtje om op te letten bij het kopen van een zonnebril.

1. Mate van bescherming tegen uv-straling

Bij het kopen van een zonnebril raden wij je allereerst aan te letten op de mate van bescherming tegen uv-straling. Veel mensen denken dat iedere zonnebril hier even goed tegen beschermt, maar dat is een misvatting.
Sterker nog, er kan zelfs een groot verschil in de mate van bescherming zitten.
Wij raden je aan om voor een zonnebril met 100 procent uv-bescherming te kiezen. Zo’n zonnebril bevat vaak een sticker met ‘100% UV’ of ‘UV400’.
Ontbreekt de sticker? Dan staat het mogelijk in de beschrijving van de zonnebril.

2. Pasvorm

Een tweede aandachtspunt bij een zonnebril kopen is de pasvorm van de bril. Het is namelijk van belang dat de glazen van de bril ervoor zorgen dat er daadwerkelijk geen uv-straling in je ogen komt.
Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Als een zonnebril niet goed past, kan er via de bovenkant, onderkant of zijkanten alsnog uv-licht in je ogen komen.

3. Aanwezigheid van een CE-markering

Ben je op zoek naar een dames zonnebril van hoogwaardige kwaliteit? Kijk dan ook altijd naar de CE- markering van zo’n bril. De minimale markering is 0 en de maximale markering 4.
Hoe hoger het getal, des te beter een zonnebril beschermt tegen uv-straling.
Een bril met CE-markering 0 absorbeert maximaal 20 procent van het licht, terwijl een bril met CE-markering 4 92 tot 97 procent van het zonlicht opneemt.
In de zomer heb je over het algemeen voldoende aan een zonnebril met CE-markering 3.

4. Prijs

De prijs is één van de eerste dingen waar mensen op letten bij het kopen van een zonnebril. Je wilt immers niet onnodig veel betalen.
Omdat een Dolce & Gabbana zonnebril vrij prijzig is, valt deze zonnebril misschien al snel af. Bij zonnebrillen is het alleen niet verstandig om je blind te staren op de prijs. Je kunt namelijk beter naar de kwaliteit van de bril kijken.
Een goede zonnebril kan je flink wat geld kosten, maar je ogen worden er beter door beschermd.

5. Polariserende glazen of niet?

Last but not least is het verstandig om naar de glazen van een zonnebril te kijken. Je kunt namelijk zonnebrillen met en zonder polariserende glazen kopen. Het grote voordeel van een zonnebril met polariserende glazen is dat hij hinderlijke schitteringen neutraliseert.
Rijd je veel? Dan is het handig om voor zo’n zonnebril te kiezen.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment