Misschien ken je die potten saus wel van Patak’s. Zij hebben ook ‘Korma’ in het assortiment: Indiase curry saus met room, kokos en specerijen. We zetten dat potje opzij en maken hem gewoon heel makkelijk zelf. Maak kennis met malse en zachte kip in een romige en kruidige saus.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram rijst
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- Een flesje kookroom (light)
- 50 gram santen (kokoscrème, supermarkt)
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- Halve ui, gesnipperd
- Klein blikje tomatenpuree
- 1 cm verse gember fijngesneden of 2 theelepels gemalen gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 a 2 theelepels cayennepeper
- 1 eetlepel Jonnie Boer Garam Masala (supermarkt)
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels kerrie
- Peper en zout naar smaak
- Boter/olie
- Groenten naar keuze
Wat moet je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit boter of olie in een pan en fruit de kerrie, knoflook en ui kort aan. Bak de kipfilet rondom bruin.
Voeg de tomatenpuree toe aan de kipfilet en bak kort mee. Voeg de gember, koriander, cayennepeper, Garam Masala, kurkuma en zout/peper naar smaak toe. Roer goed door.
Kook de groenten volgens voorschrift.
Snijd 50 gram van de santen (kokoscrème) af en laat smelten bij de kip in de pan. Roer even door.
Voeg nu de kookroom toe en laat het geheel zachtjes even pruttelen. Als laatste voeg je de geraspte kokos toe. Verhit kort mee.
Serveer de kip Korma met de rijst en groenten naar keuze. Wij aten het met sperziebonen en dat smaakte heerlijk! Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 50 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
Comments (13)
[…] #51 Kip Korma […]
[…] #51 Kip Korma […]
[…] #51 Kip Korma […]
[…] #51 Kip Korma […]
[…] #51 Kip Korma […]
[…] #51 Kip Korma […]
[…] #51 Kip Korma […]
[…] #51 Kip Korma […]
Heb deze gisteren gemaakt, en hij was zeer lekker en zeker voor herhaling vatbaar! 🙂 In mijn beleving is kip korma echter een beetje zoeter; ik heb dus tegelijk met de geraspte kokos een eetlepel bruine suiker toegevoegd. Dat tilde ‘m van heel erg lekker naar god-de-LIJK! 😉
Haha mooi zo!
Zo lekker. Ik kreeg eter dus dacht dan nog maar eens keer 2. Dus 2 kilo vlees, alles dubbel al IPV x 2 cayenne peper maar 1 tl. En had maar 2 x kookroom, dus pakje slagroom en blikje kokosmelk ., Iets gevonden en gegeten met diepvries erwtjes. Nu makkelijk voor de zondag en maaltje voor mijn mams. Dank voor heerlijke gerecht
Zo lekker. Ik kreeg eter dus dacht dan nog maar eens keer 2. Dus 2 kilo vlees, alles dubbel al IPV x 2 cayenne peper maar 1 tl. En had maar 2 x kookroom, dus pakje slagroom en blikje kokosmelk ., Iets gevonden en gegeten met diepvries erwtjes. Nu makkelijk voor de zondag en maaltje voor mijn mams. Dank voor heerlijke gerecht. Ja ik heb nog 2 eetlepels lichte basterdsuiker toegevoegd
Op zoek naar het recept dat echt lekker was en we jaren geleden gemaakt hebben (maar niet bewaard, hoe dom!) deze geprobeerd. Was erg lekker, maar vond het niet echt de Kip Korma.