Zonder pakjes en zakjes

Wereldgerecht zonder pakje of zakje #1. Kip Madras.

Vandaag het eerste recept in de reeks ‘ Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes’. We trappen op deze mooie zondagmiddag af met Kip Madras, die ik vanochtend nog heb staan klaarmaken. En man wat is hij goed gelukt!

Het is even puzzelen en studeren wanneer je op een maaltijdpakket kijkt om te zien wat Knorr of Honig er allemaal ingooit (vooral veel zout en ongezonde troep). Er staat een keurige ingrediëntenlijst op de verpakking, maar veel smaken zijn onnatuurlijk in het pakketje gestopt. Fabriekssmaken kun je moeilijk namaken, maar ik durf met zekerheid te zeggen dat deze verse kip Madras ontzettend goed gelukt is. Bijna hebben we tussen de middag deze warme maaltijd achterover geslagen, maar wij wachten toch maar braaf tot het avondeten.

IMG_1572

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram rijst
  • 350 gram kipfilet
  • 2 bolletjes stemgember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 rode peper
  • Versgemalen peper
  • 1 bosui
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 appel
  • 150 ml crème fraîche
  • Groenten naar keuze (sperziebonen, brocolli)
  • Boter of olie

Wat moet je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom. Voeg de uienpoeder toe en snijd twee bolletjes stergember fijn. Voeg ook de gember toe aan de kip. Maal er wat verse peper over.

Snijd de bosui, de rode peper en de knoflook fijn. Verwarm in een hapjespan de boter, voeg de knoflook, kerrie, rode peper en bosui toe en fruit aan. Kerrie krijgt pas echt smaak als deze wordt verwarmd.

IMG_1574

Na 2 minuten kun je de kip toevoegen. Bak deze gaar in ongeveer 10 minuten op laag vuur, met de deksel erop. Zo blijft de kip mals en droogt deze niet uit. Blijf wel af en toe goed roeren.

Kook de groenten gaar zoals je gewend bent.

Wanneer de rijst klaar is kun je deze afgieten, laat hem even droog stomen met de deksel erop.

Voeg de kurkuma toe aan de kip en bak nog heel kort mee. Vervolgens doe je de crème fraîche bij de kip en roer je dit goed door. Laat even verwarmen.

Snijd de appel in kleine blokjes en roer deze op het laatst door de kip met crème fraîche. Zet na een minuut het vuur uit. Klaar is je verse kip Madras!

(Ik heb bij dit recept bewust geen zout gebruikt. Mocht je dat toch willen, dan kun je eventueel wat zout aan de kip toevoegen voor je deze bakt).

IMG_1582

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (93)

Write a comment