Vandaag het eerste recept in de reeks ‘ Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes’. We trappen op deze mooie zondagmiddag af met Kip Madras, die ik vanochtend nog heb staan klaarmaken. En man wat is hij goed gelukt!
Het is even puzzelen en studeren wanneer je op een maaltijdpakket kijkt om te zien wat Knorr of Honig er allemaal ingooit (vooral veel zout en ongezonde troep). Er staat een keurige ingrediëntenlijst op de verpakking, maar veel smaken zijn onnatuurlijk in het pakketje gestopt. Fabriekssmaken kun je moeilijk namaken, maar ik durf met zekerheid te zeggen dat deze verse kip Madras ontzettend goed gelukt is. Bijna hebben we tussen de middag deze warme maaltijd achterover geslagen, maar wij wachten toch maar braaf tot het avondeten.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram rijst
- 350 gram kipfilet
- 2 bolletjes stemgember
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel kerrie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 rode peper
- Versgemalen peper
- 1 bosui
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 appel
- 150 ml crème fraîche
- Groenten naar keuze (sperziebonen, brocolli)
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom. Voeg de uienpoeder toe en snijd twee bolletjes stergember fijn. Voeg ook de gember toe aan de kip. Maal er wat verse peper over.
Snijd de bosui, de rode peper en de knoflook fijn. Verwarm in een hapjespan de boter, voeg de knoflook, kerrie, rode peper en bosui toe en fruit aan. Kerrie krijgt pas echt smaak als deze wordt verwarmd.
Na 2 minuten kun je de kip toevoegen. Bak deze gaar in ongeveer 10 minuten op laag vuur, met de deksel erop. Zo blijft de kip mals en droogt deze niet uit. Blijf wel af en toe goed roeren.
Kook de groenten gaar zoals je gewend bent.
Wanneer de rijst klaar is kun je deze afgieten, laat hem even droog stomen met de deksel erop.
Voeg de kurkuma toe aan de kip en bak nog heel kort mee. Vervolgens doe je de crème fraîche bij de kip en roer je dit goed door. Laat even verwarmen.
Snijd de appel in kleine blokjes en roer deze op het laatst door de kip met crème fraîche. Zet na een minuut het vuur uit. Klaar is je verse kip Madras!
(Ik heb bij dit recept bewust geen zout gebruikt. Mocht je dat toch willen, dan kun je eventueel wat zout aan de kip toevoegen voor je deze bakt).
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (95)
Deze ga ik zeker maken!! Echt zo ’n leuk initiatief dit! Ik ben heel benieuwd welke er nog meer komen!
Ziet er heel lekker uit! Staat van de week op het menu 😉 Benieuwd wanneer je de Kip Tandoori maakt, ik ben niet tevreden over mijn versie namelijk.
Thanks babe, ik heb hem opgeslagen en ga hem gauw maken! X
Mijn dank is groot, opgeslagen en wacht met smart op de overige recepten!
Kip madras is altijd mijn favoriet geweest dus dit recept ga ik zeker een keer proberen! Ik vind die appel altijd zo’n lekkere frisse smaak geven!
Yummie, ik krijg hier echt trek van hihi! Ik ben echt een voorstander van geen pakjes etc. , maar het blijft toch lastig. Dit recept komt in mijn digitale kookboek, dankjewel voor het delen!
xx
Ik word echt heek enthousiast van deze serie blogs die je gaat maken. Vind het een super idee van je.
Recept opgeslagen!
Jummm🤤 vraagje.. wat voor boter gebruik je?
Wauw ziet er heerlijk uit deze ga ik binnenkort maar eens maken! Waar haal je karkumma, ui poeder en de bolletjes gember?
Je kunt dit heel makkelijk bij een toko halen. Maar een grote supermarkt heeft het vaak ook wel!
Oke super ik ga eens even zoeken
Dat ziet er lekker uit! Dat ga ik zeker maken!
Ga ik komende week zeker proberen! Ik kook nu al sinds een half jaar niet meer uit pakjes. Dingen als Griekse Kofta en Hollands Pannetje heb ik zelf al uitgevogeld. Veel beter, en onbewust ook een paar kilootjes afgevallen (zal wel door al dat zout komen). Kip Madras aten we vroeger thuis ook altijd (uit een Knorr pakje dan), ben benieuwd hoe deze gaat smaken.
Ziet er lekker uit, en de moeite om te proberen. Ik was altijd fan van de kip tandoori, maar hij smaakt me uit het pak echt niet meer. Een tijdje terug ontdekte ik deze goddelijke tandoori chicken van Jamie Oliver, het is wat werk, maar absoluut een aanrader, ook als je geen verse kruiden gebruikt! http://allthemeals.com/Meal.aspx?mid=151
Ooh heerlijk! Gaat op het lijstje!
Superleuk dit! Ik heb de ingrediënten besteld voor deze week haha, ben benieuwd! 😀
Ziet er super lekker uit! Ga dit zeker een keertje maken binnenkort/aankomende week.
Dit vind ik echt een geweldige rubriek. Ik vraag het me zelf vaak af, vooral omdat ik het idee heb dat in die doosjes vrijwel alleen kruiden zitten en je daar veel te veel voor betaald. Thanks, dit ga ik zeker eens maken! Ik volg je blog nu. 🙂
Gisteren stond dit gerecht bij ons op tafel. Qua smaak waren we helemaal tevreden. De saus had wat ons betreft wel wat sauziger mogen zijn, het was nu best droog.
Hoe krijgen we dat voor elkaar? Is kookroom toevoegen een optie?
Jaaaa. Geweldig. Ga het recept deze wk gelijk maken. Kun je de uienpoeder ook vervangen door uien?
Dit ga ik een keer proberen. Ziet er lekker uit! Zelf maak ik vaak burritos uit de wereldgerechten van knorr. Lijkt me leuk om hier ook een recept van te zien. Ik ga deze reeks volgen, fijn om wat handvaten te hebben als beginneling in gezonder koken zonder pakjes en zakjes 🙂
[…] Wereldgerechten zonder pakje of zakje: Kip Madras | Lifesabout Ik geef het toe; ik maak mij geregeld schuldig aan het koken uit een zakje. Vooral Knorgerechten haal ik niet zelden in huis omdat het gewoonweg lekker en gemakkelijk is. Toch is er altijd een stemmetje dat in mij zegt ‘Kies nou voor een gerecht zonder al die troep’ maar soms kan ik het even niet opbrengen of ben ik op dat moment even niet creatief genoeg om geheel zonder pakjes te koken. Daarom vond ik dit artikel van Lifesabout zo leuk! Ik ben een enorme Kip Madras liefhebber dus dit gerecht heb ik meteen opgeslagen. […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
Ipv appel kan je ook zwarte kersen gebruiken (pot van Hak, eerst even uit laten lekken en afspoelen, anders verkleurt je saus)
In combinatie met de stemgember en kerrie is dat heerlijk.
Ook kan je de vulling in bladerdeeg doen en er een kip-kerrie-kersentaart van maken.
Ja dan krijg je een kip in de hoed! Ook een heerlijk recept.
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
Een paar maanden geleden ben ik door een collega aangestoken met het virus ‘koken zonder pakjes en zakjes’. Inmiddels al heel veel gegoogled op recepten, vorige week kwam ik jou website tegen. Erg fijn want ik was altijd gek op de Knorr wereldgerechten. Gisteren heb ik de kip Madras gemaakt. De Madras was erg lekker! Voor herhaling vatbaar en ik ga zeker meer recepten van je website proberen!
Wat leuk om te horen, dank je wel!
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
[…] #1 Kip Madras […]
Dit was echt heerlijk !
Leuk om te horen!
Gisteren de kip Madras gemaakt. Heerlijk. Heb wel – bij gebrek aan een rode peper – die vervangen door sambal. De 10-jarige des huizes vindt het gerecht zelfs lekker, terwijl hij de kip Madras uit een pak echt vies vindt. Zelfgemaakt is zoveel lekkerder is het oordeel.
Hoi,
Echt geweldige serie recepten ! Ik probeer wat minder/geen vlees te eten en mis een beetje een aanwijzing welke groeten je extra kan maken bij deze gerechten . Ik ben dan maar zelf aan het experimenteren maar suggesties zijn welkom !
Groetjes
Son
Deze vandaag gemaakt. Lekker. Morgen #2 🙂
Wat fijn dank je wel! Veel kookplezier!