Lifestyle Random Zonder pakjes en zakjes

Zoete aardappelen. Je kunt er zoveel meer mee dan je denkt!

Ik ben nog aardig ‘groen’ in de keuken van zoete aardappelen. Giorgio maakt weleens frietjes van zoete aardappelen, maar daar houdt het ook wel mee op. Ik kreeg laatst een persbericht over een kookboek met allerlei recepten met zoete aardappelen. Ik wilde hem heel graag hebben zodat ik de zoete aardappel wat beter leer kennen en kan ontdekken wat je er allemaal mee kunt maken. En dat is veel…heel veel.

Dit artikel bevat een product die ik heb ontvangen van een bedrijf

Zoete aardappel zie je vooral voorbij komen als frietjes of puree. Dat is zonde wanneer je door dit boek bladert, want het is een ontzettend veelzijdig product waar je de lekkerste gerechten mee maakt. Grote gerechten, kleine gerechten, ontbijt, lunch, diners, zoete lekkernijen….je kunt er alle kanten mee op. En er staan niet alleen meer dan 30 recepten in, maar ook handige tips en weetjes. Colette Dike maakte een kookboek die je gewoon in je keuken moet hebben staan!

Even een jubelnoot vooraf: de foto’s zijn werkelijk prachtig. Hier is zoveel aandacht aan besteedt dat je het direct wil maken en opeten. Echt een compliment!

Inhoudsopgave: overzichtelijk, niet te moeilijk en alles is makkelijk te vinden. De recepten zelf zijn ook voor iedereen geschikt en behoeft geen hogere wiskunde of kamers vol met aparte ingrediënten.

En zoals ik al schreef: er staan niet alleen recepten in maar ook de nodige lesjes, zoals patronen maken in sauzen en soepen. Dat ziet er altijd zo gaaf uit! Ik ga dit zeker snel proberen.

Kijk….een hoofdstuk naar mijn hart. Met de lekkerste recepten zoals taarten en chocolademousse….

Zodra ik ‘brownie’ zie staan begin ik al te kwijlen. En die foto is wederom prachtig!

In plaats van een pizzabodem van bloemkool kun je hem ook maken van zoete aardappel. Gaan we ook proberen!

In heb niet veel recepten op de foto gezet omdat er natuurlijk auteursrecht op zit. Maar wat een lekkere dingen staan er in en allemaal heel erg makkelijk te maken. Zowel zoete als hartige recepten. Ik ga zeker de Twix shortbread maken, de curry, de pizzabodem, de pulled kip en de stamppot….ja eigenlijk alles! Krijgen jullie al trek?

Dit boek is eenvoudig online te bestellen en via de betere boekwinkels. De adviesprijs ligt rond de €10,99. Prima prijs als je het mij vraagt!

Houd jij van zoete aardappel? En lijkt het je leuk er wat meer mee te doen en te experimenteren?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Dat ziet er allemaal overheerlijk uit! En origineel. Ik hoop dat het boek ook in België verkrijgbaar is, ik zet het op mijn verlanglijstje ;-).

    Beantwoorden
  • Wat een fantastisch boek! Ik ben echt dol op zoete aardappel. Ik eet het graag als frietje of soep

    Beantwoorden

Write a comment