Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Zoete aardappel frietjes die altijd lukken (met een twist)

Ik weet zeker dat ook jij ze regelmatig voorbij zie komen: frietjes van zoete aardappel. Je gaat zelf aan de slag en wanneer je je tanden er in zet zijn ze of aangebrand, of smaakloos, of nog keihard. Hoe maak je nou de lekkerste aardappelfrietjes? Ik deel vandaag ons recept op de blog, met tevens een heerlijke twist.

Wat heb nodig voor 4 personen (bijgerecht)?

  • 2 grote zoete aardappelen of 4 kleine
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Kruiden naar wens, zoals (gerookte)paprikapoeder, cayennepeper, uipoeder, knoflookpoeder, peper
  • Voor de twist: een handje geraspte belegen geitenkaas
  • Bakpapier

 

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven).

Schil de zoete aardappelen of laat de schil er aan (is ook heerlijk). Snijd de aardappelen in dunne frietjes en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de frietjes in een schaal met de kruiden en de olie en roer goed door.

Verspreid de reepjes zoete aardappel op de bakplaat en bak ze bruin en gaar in 20 minuten. Kijk na 15 minuten of de aardappelfrietjes ziet te donker worden.

Voor de twist: Geitenkaas doet het heel goed bij zoete gerechten (denk aan honing), zo ook bij zoete aardappel. Laat de geitenkaas even smelten op de frietjes voordat je ze eet. Eet smakelijk!

Houd jij van zoete aardappel of vind je het niet lekker? En weet jij nog een lekkere combinatie? Laat het mij weten in de comments!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Ga ik zeker eens proberen met geitenkaas. Ben erg benieuwd naar de smaak. Dankjewel voor de tip!

    Beantwoorden
  • Dit staat nog steeds hoog op mijn lijstje om een keer te proberen. Nog nooit gedaan erg he!

    Beantwoorden

Write a comment