Random

Zo maken wij de fijnste herinneringen als gezin.

Dat herinneringen heel waardevol en belangrijk zijn, leerde ik wel na het overlijden van mijn broer en moeder. Ook het krijgen van een kind en chronisvh ziek worden maakte maar al te duidelijk dat de tijd voorbij vliegt en geen dag vanzelfsprekend is. Herinneringen zijn fijn en belangrijk voor later. We willen Sarah veel warme herinneringen meegeven voor later. En zo doen we dat!

Eindeloos veel filmpjes en foto’s

Als mama staat de telefoon uiteraard bomvol foto’s en video’s van mijn dochter. Ik bewaar niet alles, wetende dat veel foto’s ook op de computer en de blog staan.
Video’s als kind heb ik zelf niet en dat mis ik enorm. In de jaren ’80 en ’90 waren filmpjes nog niet zo makkelijk te maken als nu.
Ik had het leuk gevonden als ik wat filmpjes van mijzelf als kind had gehad, zodat ik bijvoorbeeld ook mijn stem kan terughoren. In ieder geval komt Sarah later om in de video’s en foto’s, want vanaf babytijd hebben we veel materiaal gemaakt.

De meeste foto’s en video’s maak ik met mijn telefoon, een Iphone Xr welke opzich  een prima camera heeft. Echter merk ik wel dat ik niet altijd meer tevreden ben met de kwaliteit van de camera op mijn telefoon. Misschien dat ik veeleisend ben op dat gebied, maar ik zou nog mooiere foto’s willen maken van de dagelijkse herinneringen.

De Iphone 13 is nieuw op de markt en heeft de lenzen in de camera 45 graden gedraaid. Deze dual camera bevat de grootste sensor tot nu toe en bevat een groothoekcamera. Hierdoor legt de camera bijna 50% meer licht vast en zorgt voor betere foto’s en video’s, zonder dat je foto’s door beweging onscherp zijn.
De nieuwe ultrahoekcamera zorgt bovendien dat je meer details ziet in de donkere delen van de foto’s.

Toen mijn moeder en mijn broer overleden waren besefte ik pas hoe waardevol sommige berichtjes en appjes zijn. Die heb ik gelukkig ook kunnen bewaren door middel van screenshots.
Al met al voel ik mij bevoorrecht om zoveel herinneringen en waardevolle beelden te kunnen bewaren en te kunnen bekijken wanneer ik wil. Af en toe plaats ik alle waardevolle beelden (ook screenshots) over op de harde schijf en de laptop.

Een Memory Box

Het begon met een schriftje met tekst en foto’s die verpleegkundigen op de kraamafdeling bijhielden voor mij, toen ik op de Intensive Care lag.
Ik vulde de jaren erna een zelfgemaakte memory box met allemaal herinneringen. Haar armbandje uit het ziekenhuis, haar eerste pasfoto, de uitnodiging van de basisschool en nog veel meer ‘eerste’ momenten.
De box is inmiddels zo vol met leuke herinneringen dat hij al vol zit. Ik ben nog geen grotere box tegengekomen dus tot die tijd duwen we de herinneringen er bij.

Ik hoop dat het voor Sarah later een feest zal zijn om deze memory box te bekijken. Ik weet dat ik van vroeger een paar fotoalbums heb, maar verder weinig tastbare herinneringen buiten wat knutselwerkjes om.

Rituelen op de vrijdagavond

Sinds een jaar of twee is de vrijdagavond hier heilig en bezet. Op vrijdagavond zetten we namelijk de tafel vol hapjes als avondeten en kijken we een film. Sarah mag de film kiezen en er worden chipjes gegeten.
Uiteraard mag de 7 jarige lang opblijven en vieren we het begin van het weekend.
Dit zal voor haar later hopelijk een waardevolle herinnering zijn. Rituelen zijn voor opgroeiende kinderen heel belangrijk, ze zorgen onder andere voor een stevige identiteit en structuur.

Kleine dingen en grote dingen

Herinneringen maken hoeft niet door iets groots te ondernemen. Cupcakes bakken, helpen met koken of samen winkelen zorgen ook voor dierbare momenten.
Soms pakken we het groter aan en plannen we (lastminute) een uitje naar bijvoorbeeld de Efteling of een musical. Ook onze mini-vakantie naar Terschelling was fijn en hebben voor nieuwe herinneringen gezorgd.

Hoe houd jij herinneringen levend?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment