Lifestyle

Zo maak je van je Instastories een succes!

Instagram is voor mij nog steeds het leukste social media platform. Facebook en Twitter trekt mij steeds minder, aangezien de sfeer daar slechter en slechter wordt. Instagram vind ik gezelliger, laagdrempeliger en zorgt voor veel en leuke interactie!
Maar wat ik nog wel het leukste vind zijn de Instastories. Kijkjes nemen achter de schermen en een indruk krijgen van iemand zijn of haar leven. Maar hoe maak je nou de leukste stories? En hoe maak je van deze stories een succes?

Het is niet zo dat mijn Instastories door alle 6400 volgers worden bekeken. Dat zou ook wel heel bijzonder zijn. Lang niet al je volgers zien je stories of willen stories zien. Sommigen vinden Instastories gewoon niet interessant. Per storie heb ik gemiddels 2000 views en het zorgt met name voor heel veel interactie. Hartstikke leuk en gezellig!

Zorg dat je regelmatig post, maar ook weer niet teveel

Wanneer je zelf veel mensen volgt zal je vast wel gemerkt hebben dat het eindeloos duurt voordat je alle stories hebt bekeken. Maar weet je wat het is?
Degene die het meest recent een storie heeft geplaatst komt ‘voorin’ te staan en zie je dus als eerste. Plaats je bijvoorbeeld twee stories op een dag, dan zul je ergens achteraan komen te staan en word je storie minder bekeken.

Het ‘geheim’ is eigenlijk om regelmatig, verspreid over de dag een Instastorie te plaatsen. Zo kom je automatisch vooraan te staan met je storie.
Vanzelfsprekend betekent dit niet dat je elk kwartier een Instastorie moet plaatsen of heel veel stories tegelijk moet plaatsen. Mensen haken al snel af als ze zien hoeveel stories iemand heeft geplaatst en swipen vervolgens door naar de volgende persoon.

Het verschilt bij mij dagelijks hoeveel Instastories ik plaats, maar gemiddeld zijn dit er 10 per dag. Ik kijk niet elk uur op de klok en zet ook geen wekker, maar plaats gemiddeld elk uur een storie.

Maak gebruik van leuke templates

Sinds een paar weken maak ik gebruik van speciale templates om je stories mooi te maken. Ik gebruik de gratis app ‘Unfold’ maar ben vooral fan van de gratis app ‘StoryArt’.

Met behulp van deze apps voeg je eenvoudig je foto’s en teksten toe en de apps zijn allebei heel gebruiksvriendelijk. Staat mooi en zorgt voor hele leuke, originele stories! Ik plaats echter niet alleen stories met deze templates, maar houd er een balans in. Ik wissel af met gewone foto’s, filmpjes en tekst.

Reageren en interactie

Het allerleukste van Instagram vind ik de laagdrempelige interactie. Je houdt heel makkelijk contact met je volgers en dat is gewoon heel erg gezellig!
Ik probeer dan ook altijd een reactie terug te geven en reageer zelf ook zo nu en dan op stories van anderen. Door de reacties te waarderen blijven mensen het ook leuk vinden om te reageren en houd je interactie hoog.

Natuurlijk zitten er weleens vervelende, kwetsende reacties tussen. Maar daat doe ik verder niets mee, behalve de persoon blokkeren. Instagram vind ik tot nu toe heel gezellig en positief en dat wil ik graag zo houden!

Blijf echt

Klinkt logisch, maar blijf echt! Hoe vaak ik stories voorbij zie komen van vaak grote accounts waarbij de persoon alleen het perfecte plaatje laat zien inclusief een enorm filter.
Ik word daar zelf niet gelukkig van en word veel gelukkiger van het feit dat mensen zich juist herkennen in mijn o zo niet perfecte leven. Die is namelijk al leuk genoeg!

Stel vragen

Interactie houd je ook hoog door reacties ‘uit te lokken’. Door polls op te stellen of vragen te stellen nodig je mensen uit tot interactie. En daarmee betrek je ze tevens bij je leven en bij je stories.

Daarbij vind ik het ook geweldig leuk om mijn volgers beter te leren kennen. Want: achter elke volger schuilt een heel leven, ups en downs, een persoonlijkheid en nog veel meer. Je kan niet al je volgers goed kennen, maar een beetje beter leren kennen is altijd leuk!

Ben jij ook zo’n fan van Instagram en Instastories? Waarom wel of juist niet?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Instagram gebruik ik al een hele tijd en begin nu steeds meer Stories te ontdekken. Daarbij ook de app Unfold ontdekt. Ik probeer wel steeds meer te plaatsen, maar moet er ook nog wel een beetje aan wennen. 🙂 Ook met het effect dat ik Facebook en Twitter steeds minder gebruik.

  Beantwoorden
 • Ik hou van stories. Wel merk ik dat nu m’n bereik groeit dat ik wat alerter ben op wat ik deel. Maar juist zonder templates enzo vind ik het leukste, het echte achter de schermen gevoel.

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje! Ik zou je graag volgen op instagram maar via je link kom ik er niet en ik krijg je ook via de zoekfunctie van instagram niet gevonden! Heb jij een idee wat er mis gaat?

  Groetjes,
  Loes

  Beantwoorden
  • Hey wat gek! Wat is je Instagram naam/profiel? Dan zoek ik je even op en ga ik je volgen.

   Beantwoorden
 • Sorry voor de late reactie! Mijn insta naam is loes_deenen. Leuk als ik je dan wel kan volgen!!

  Beantwoorden
 • Jammer.. Ik kan je ook niet vinden op Insta 🙁

  Beantwoorden

Write a comment