health Lifestyle

Zilvergaren handschoenen van Skafit bij Raynaud. Mijn ervaring.

Raynaud: een aandoening waarbij je handen en voeten met name in de winter wit en zelfs blauw kunnen verkleuren. De doorbloeding is minder goed en de vaatjes kunnen samentrekken. Gevolg: hele koude handen, vingers, voeten en tenen die niet meer warm te krijgen zijn.
Sindskort heb ik zilvergaren handschoenen in huis die hopelijk de klachten zullen verminderen. En omdat ik er op Instagram zoveel vragen over kreeg besloot ik een artikel te schrijven over deze fijne hulpmiddelen!

Laat ik eerst vooropstellen dat ik de handschoenen zelf heb betaald en niets gesponsord krijg (oké ik krijg ze vergoed van de verzekering…)

Raynaud

Sinds een paar jaar ben ik een diagnose rijker, namelijk die van Raynaud. Zoals ik al beschreef is dit een aandoening waarbij je handen en/of voeten wit en zelfs blauw kunnen kleuren bij kou.
De doorbloeding is slecht, je krijgt je handen en voeten niet meer warm en de aandoening kan zelfs voor pijn en wondjes zorgen.

Ik heb zelf geen last van blauwe vingers, wel van blauwe tenen en voeten. Mijn vingers blijven wit en koud. Sinds ik het medicijn Nifedipine gebruik is dit wel wat minder geworden, maar ik ervaar nog steeds regelmatig pijn en ongemak.
Doordat de vaatjes in mijn vingers zo vernauwen bij kou en doordat ik last heb van micro trombose in mijn vingertoppen heb ik veel pijn.
Ik hoopte dan ook dat zilvergaren handschoenen de klachten nog verder konden verminderen. Want helemaal verdwijnen kan helaas niet.

Skafit zilvergaren handschoenen

Skafit heeft een online webshop met hele fijne, handige producten voor je handen en voeten. Zo zijn er handschoenen met vingers, zonder ‘vingers’, sokken, etc. Ik nam contact op met mijn Reumatoloog en zij heeft ervoor gezorgd dat Skafit mij drie paar handschoenen opstuurde. Per jaar krijg je, afhankelijk van je verzekering, drie paar vergoed.

De binnenkant van de handschoen. Volledig naadloos, dus drukt nergens!

De zilvergaren handschoenen en sokken zijn er in diverse percentages met zilvergaren. Door de combinatie van zilvergaren en een technische procedure ontstaat er warmte wanneer je de handschoenen of sokken gebruikt.
De handschoenen kun je zoveel in huis als buitenshuis gebruiken. Buitenshuis is het aan te raden om de zilvergaren handschoenen als onderhandschoenen te gebruiken.

De handschoenen passen door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven! Ik ontving keurig drie paar zwarte handschoenen per paar verpakt. Ze voelen heel zacht, zijn naadloos en heel belangrijk in deze tijd: je kunt je telefoon gewoon blijven bedienen!

Het effect

Het belangrijkste uiteraard: doet het wat? Ik kan volmondig ‘ja’ antwoorden op deze vraag! Het is heel gek, maar zodra je de handschoenen aantrekt voel je langzaam je handen een beetje opwarmen.
De handschoenen zitten heel erg lekker (dun en naadloos) dus je went er snel aan. Het voelt wel een beetje gek om handschoenen in huis te dragen maar ach…als het verlicht dan heb ik dat er graag voor over!
Wel vind ik het lastig om ze met bijvoorbeeld koken te blijven dragen. Ik doe ze dan ook vaak uit als ik ga koken of een appeltje moet schillen. Maar ook wanneer ik naar het toilet ga doe ik ze altijd uit. Het is dus even wennen, maar ik zou niet meer zonder willen.

Omdat ik merk dat mijn handen lekker opwarmen wil ik ook zeker de sokken een keer bestellen, want mijn voeten blijven ook zo koud! Ze hebben op de website ook veel keuze in sokken, sjalen, mutsen, inlegzolen en nog veel meer. Er bestaan zelfs bureau-verwarmers! Dus ben je een koukleum of heb je net als ik Raynaud, dan zijn deze producten zeker aan te raden.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

 • Hi Geertje,

  Zou het ook iets zijn voor artrose?
  Bij kou en vochtig weer is de pijn soms niet te harden.

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje…dankzij jouw recepten voor zonder pakjes en zakjes op je website terecht gekomen. En nu test je iets wat ik al jaren draag, in jouw geval de handschoenen, maar in mijn geval de sokken van skafit. Ik heb geen koude voeten, maar hele hardnekkige zweetvoeten. Zo erg dat schoenen vaak kapot gingen voordat ze versleten waren. Dankzij de zilversokken van Skafit heb ik het nu onder controle. Hoef me niet meer te schamen in gezelschap omdat mijn voeten stinken door mijn schoenen heen. En kan ook op kousen lopen zonder dat mijn voetstappen duidelijk zichtbaar zijn. Skafit werkt dus isolerend in mijn geval wordt het te warm worden van mijn voeten in toom gehouden. Vroeger werden ze inderdaad vergoed door de zorgverzekering, maar 2 paar per jaar is voor mij te weinig. Ik betaal ze dus zelf, maar voor mij is dit best wel zijn geld waard!
  Er zijn nu ook voetjes van Skafit voor zomers in mijn klompen ( ik werk ook in de zorg) dus je begrijpt…hier een ontzettende fan van de zilversokken. Ik hoop nog vaak van je recepten gebruik te maken…blijf vooral schrijven, ik lees je graag!!
  Groeten van Hannie

  Beantwoorden
 • Goede tip, ik ga kijken of ik de sokken vergoed krijg! Slik ook al paar jaar nefidipine (wat gelukkig best goed helpt), maar heb het nog steeds altijd koud….

  Beantwoorden
 • Hallo een vraag.. Waar koop kun je de handschoenen en sokken kopen?? Heb Dystrofie aan voet en hand.. Dus jullie begrijpen het al.. Zit er om verlegen..

  Had er nooit van gehoord.
  Zo zie je maar.. Nooit te oud om teleten
  Dank jullie wel

  Beantwoorden
  • Via http://www.skafit.nl! Als je een verwijzing/brief kunt vragen aan je behandelend arts krijg je ze afhankelijk van je verzekering ook vergoed!

   Beantwoorden
 • Hoi…Mag ik vragen welke handschoenen je van de site hebt? Ik heb ze ook, met 8% zilver, maar met deze kan ik geen telefoon bedienen…en… ik kan ze ook niet in het zwart vinden..Ben erg benieuwd ik wil nog een paar aanschaffen namelijk..

  Beantwoorden
 • Dag Geertje, ik heb ook last van raynaud en werd ontzettend enthousiast van het vinden van deze zilverhandschoenen en sokken! Mag ik vragen bij welke zorgverzekering jij verzekerd bent? Mijn zorgverzekering (ZilverenKruis) is het volledig eigen risico. Ik zou volgend jaar wel willen overstappen naar een andere verzekering als ik deze handschoenen en sokken vergoed kan krijgen aangezien ik niet zo veel te besteden heb. Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 • Ben Edy v.d. Kimmenade en heb ook last van mijn linkerhand, al vijf jaar. Lastig hoor en pijnlijk. Groetjes Edy.

  Beantwoorden
 • Zou ze graag willen bestellen, maar ik weet niet hoe?

  Beantwoorden

Write a comment