Lifestyle Looking good... My killerbody motivation

De zevende update van het Killerbody dieet. De puntjes op de i.

Ik heb het even uitgerekend en ik ben inmiddels alweer 17 (!) weken onderweg met het Killerbody dieet. Ik vind het een goed teken wanneer het langer is dan dat het lijkt, dus blijkbaar heb ik er plezier in. En dat is nog steeds absoluut zo! De weegschaal deed mij wederom verbazen afgelopen zondag en of dat positief is of negatief, dat lees je in deze update.

Afgelopen weken

Ik moet heel eerlijk bekennen: ik houd mij de laatste weken wat minder streng aan het voedingsschema. Ik ga niet extreem buiten de lijntjes, maar voeg af en toe iets meer koolhydraten toe aan mijn voeding. Denk aan een extra cracker, soepstengels, wat aardappeltjes extra of een schepje extra rijst. Dat is niet omdat ik zo’n honger heb, maar omdat ik aan het uitproberen ben hoe ik mijn gewicht kan stabiliseren straks. Op een gegeven moment is mijn doel bereikt en dat wil ik natuurlijk zo houden. Ik ben dus nu mijn lichaam opnieuw aan het ontdekken om te zien wat werkt en wat niet.

Overdag volg ik over het algemeen nog keurig het weekmenu uit fase 2 en dat verveelt nog steeds niet. Ik heb veel minder momenten dat ik flauw ben van een lage bloedsuiker en ik heb weinig hongergevoel. Minder koolhydraten eten was echt een eyeopener voor mij en het werkt persoonlijk bij mij heel goed. Afgelopen vrijdag moest ik in het ziekenhuis mijn bloed laten prikken (in verband met de SLE) en mijn bloedsuiker NIET nuchter was 4.5 Hoe netjes is dat! Tevens ook een keurig cholesterol.

Wat betreft cheatmeals: ik plan ze zo nu en dan in. Vaak in het weekend met wat ovenfrietjes, een heerlijke pasta of een bordje sushi. Ik geniet hier ook echt van, maar ervaar geen vreetbuien of zwakke momenten buiten die maaltijden om. Er ligt al heel lang een reep chocolade in de koelkast waar ik niets van hoef te weten. Kortom: het is geen straf en dat is het nooit geweest. Om eerlijk te zijn heeft dit hele dieet mij amper moeite gekost, behalve het sporten dan.

Want het sporten gaat iets minder fanatiek dan in het begin. Hoe dat komt? Mijn extreme vermoeidheid speelt een hele grote rol. Op dagen dat ik mij wat beter voel pak ik wel de elastieken en kettlebells om te trainen. Maar echt bloedfanatiek ben ik niet en dat is prima. Mijn grootste reden om mee te doen aan dit dieet was: afvallen en bewustwording. En dat is beiden gelukt en daar ben ik ontzettend blij mee en trots op. Ik merk wel dat mijn spieren steeds meer zichtbaar worden door het afvallen en de voeding. In mijn benen en schouders zie je tevens ook steeds meer spieren ontstaan en stiekem denk ik dat ik een prima spierontwikkeling heb. Dus als ik even doorzet, dan kan ik nog hartstikke gespierd worden ook 😉

De cijfers!

Ja het leukste en meest interessante van een update….de cijfers! Ik sprong een gat in de lucht toen ik een tijd terug onder de 60 kilo kwam, maar afgelopen zondag sprong ik een tweede gat. Onder de 58….waatttt!
Ik heb trouwens niet meer alle cijfers en foto’s van al die weken in dit artikel gezet, want dat wordt op een gegeven moment teveel. Mocht je benieuwd zijn naar de voorgaande cijfers en foto’s, bekijk dan de voorgaande updates hier. En ja dames en heren, ik ben officieel 10 kilo kwijt. Tien kilo Geer!

mkb

jo

Wat betreft de cijfers: qua omvang gaat het niet heel hard meer als in het begin, maar dat is logisch. Ik merk dat er nu pas wat van mijn heupen af aan het gaan is en ik ben benieuwd of daar over een paar weken inderdaad meer verschil in zit. En zo niet, dan ben ik ook hartstikke tevreden. Wat ik in elk geval wel kwijt ben: mijn rugrollen. Op deze foto niet goed te zien, maar mijn ‘booty’ foto’s zet ik liever niet op internet. Maar geloof mij, mijn rug is weer strak! Zo blij.

jo1

Hierboven dus mijn lijf aan de start van het dieet, eind maart. En mijn lijf vandaag de dag (eind van de dag na het avondeten). Mijn bikinibroekje zakt af en er is meer kast in de foto te zien…;)
Voor de komende weken is het voornamelijk de puntjes op de i zetten. Hopelijk meer kunnen trainen, nog iets strakker worden en mijn streefgewicht van 56 kilo behalen. Zal het lukken? Dat lees je vanzelf in een volgende update!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de andere artikelen over het Killerbody dieet!

Update nummer 1 Killerbody dieet

Update nummer 2 Killerbody dieet

Update nummer 3 Killerbody dieet

Update nummer 4 Killerbody dieet

Update nummer 5 Killerbody dieet

Update nummer 6 Killerbody dieet

Ervaring eerste drie dagen Killerbody dieet

Sporten met het Killerbody dieet

Recept cheesecake

Eetdagboek Killerbody dieet

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

 • Wat goed zeg!! Je ziet echt goed verschil!!!

  Beantwoorden
 • Wat knap zeg, je mag ongelofelijk trots op jezelf zijn, wat een verschil!

  Beantwoorden
 • Waw, 10 kilo op zo’n 4 maanden tijd, dat is echt wel knap.
  Ik ben ook aan het diëten en hoop op 5 kilo op zo’n 3 maanden, dit geeft me in ieder geval de motivatie dat het kan.

  Beantwoorden
 • Wat knap zeg Geertje, je kan echt trots op jezelf zijn!

  Die laatste twee gaan je ook zeker lukken, succes!

  Beantwoorden
 • Wow wat een mooie resultaten! Super knap!

  Beantwoorden
 • Super mooi resultaat!

  Beantwoorden
 • Super knap!
  Ik ga maandag starten. Ben heel benieuwd!

  Beantwoorden
 • Wauw Geer echt superknap! Looking goohood! X

  Beantwoorden
 • Super voor je… ik moet er nog veeeeeel meer kwijt.

  Beantwoorden
 • Heel knap! Een vraagje: ik heb het boek vandaag gekocht en zie als late night snack caseine eiwitshake. Ik mag geen l triptofaan supplementen vanwege gebruik antidepressiva. Dit zit in alle eiwitshakes. Neem jij die shakes wel ( ik begreep dat je ook antidepressiva neemt)

  Beantwoorden
  • Klopt je moet daar voorzichtig mee zijn. Ik mag ze wel, maar het kan de bijwerkingen verergeren. Ik neem alleen de proteïne na het sporten (paar keer per week) of een klein beetje door de pannenkoek. Ik begreep dat je ook met alle eiwitten die je eet voorzichtig moet zijn, zoals kipfilet en eieren. Maar dat heb ik wel gewoon gegeten en tot nu toe gelukkig geen problemen mee gehad. Succes!

   Beantwoorden
   • Dank voor je reactie. Voor de eieren en kipfilet ben ik niet bang. Aangezien ik al heel wat eieren en kipfilet consumeerde ?. Ik heb besloten om id avond gewoon een beetje kwark te nemen. En de proteïne poeders laat ik lekker staan.

    Beantwoorden
 • Wat een mooi resultaat heb je gemaakt! Super goed, en wat een verschil zie je op de foto’s!

  Beantwoorden
 • […] wanneer je de cijfers van vier weken terug ziet dan blijkt dat er toch weer wat van af is! Kijk hier naar de vorige update een maand […]

  Beantwoorden

Write a comment