Julia Challenge Lifestyle Zonder pakjes en zakjes

De zelfgemaakte (en gezondere) Huzarensalade.

Afgelopen week kon ik niet alles eten door een kleine ingreep in mijn mond, maar je wordt er des te creatiever van. Want om nou alleen maar kwark en soep te eten….nee. Ik keek rond in mijn koelkast en kreeg zin in huzarensalade! Maar hoe maak je dit ‘slaatje’ op een gezonde manier zonder vette slasaus? Nou….heel eenvoudig!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 500 gram kruimige aardappelen
 • 2 eieren
 • 4 augurken (partysticks)
 • Halve rode paprika
 • Half blokje fetakaas, in kleine blokjes (kan ook geitenkaas zijn, mozzarella, etc)
 • Half gesnipperd uitje
 • Sap van een halve citroen (of een flinke kneep citroensap uit flesje)
 • Drie eetlepels magere kwark
 • Peper en zout

Wat moet je doen?

Kook de aardappelen zacht volgens de aanwijzingen op de verpakking, samen met de 2 eieren.

Giet de aardappelen af en stamp ze. Pel de eieren en snijd ze in blokjes.

Snijd ook de paprika in hele kleine blokjes, evenals de augurken. Voeg dit samen met de eieren bij de aardappels met de blokjes feta en het halve uitje.

Schep voorzichtig om, maal er verse peper en zout over en voeg als laatste de kwark en het citroensap bij het geheel. Roer kort om en eet smakelijk!

saladevoor

salade

Eet jij weleens huzarensalade? Maak je dit dan zelf of koop je het?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Vroeger maakte ik het wel eens, maar dat is al jaren geleden. Vooral de feta kaas vind ik een bijzonder ingrediënt.

  Beantwoorden
 • Wow, nu al een recept! Jij bent snel! Ik heb nog nooit zelf huzarensalade gemaakt, maar dit ziet er zo makkelijk, lekker en gezond uit dat ik het snel ga proberen. Ik hou van salades, vooral met een stokbroodje en een soepje! Mjum!

  Beantwoorden
 • Ik maak hem vaak zelf (recept van m’n opa) maar dan met yofresh mayo, Heinz sandwichspread, beetje suiker en een blikje uitgelekte tonijn…. Ga deze van jou zeker maken….nu al zin in!

  Beantwoorden

Write a comment