Julia Challenge

Zelfgemaakt zoutbeperkt noodlesoepje

Je kent ze vast wel, van die kant en klare zakjes om noodlesoep te maken. Ik at elke week wel een soepje, maar dan heb je meteen ook voor een half jaar aan zout binnen. Die komen dus mijn huis niet meer in. Ik besloot het zelf te maken! In dit soepje zit een heel klein beetje zout. Dit recept is dus zoutbeperk en niet zoutarm.

 

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 1 Blokje Noodles (woknoodles, Conimex)
 • 1 teentje knoflook, gesnipperd
 • Half stukje kipfilet in hele kleine blokjes
 • 2 theelepels kerrie
 • Versgemalen peper
 • 1 eetlepel gemberpoeder
 • 1 eetlepel bamikruiden (Conimex)
 • 1 theelepel koenjit
 • Kwart rode peper, fijngesneden
 • 1 theelepel olie
 • 150 ML kokend water

Wat moet je doen?

Verhit wat boter of olie in een koekenpan en verhit 1 theelepel kerrie. Bak de kipblokjes gaar in de kerrieboter.

noodle

Leg het blokje noodles op de bodem van een steelpannetje en voeg de knoflook, andere theelepel kerrie, peper, gemberpoeder, bamikruiden, koenjit, rode peper en olie aan toe.

noodle1

Giet kokend water over de noodles en dek voor 10 minuten af met een deksel, bord of aluminiumfolie. Roer af en toe even door.

De Noodles zijn nu gaar en de kruiden zijn goed verdeeld. Voeg de kipstukjes op het laatst toe.

noodle2

Eet jij wel eens noodlesoep? En heb je het ooit zelf gemaakt?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Ziet er uit als een lekker, maar ook simpel recept! Idd beter dan die kant en klare zoutbommetjes.
  Wat ik meestal doe is niet de noodles afdekken maar noodles in de pan, klein beetje water erbij en dan koken tot het water op is. Vooral met wat groenten en een gesnipperd uitje erbij smaakt het heerlijk. Mocht je toch wat extra toe willen voegen, gebruik ik meestal zoete/zoute ketjap.

  Beantwoorden
 • Oh lekker! Mijn man eet heel vaak die pakjes, en ik probeer hem altijd eraf te helpen. Zal dit recept eens onder zijn neus schuiven 😉

  Beantwoorden
 • Deze was lekker 🙂
  En veel beter dan die kant en klare troep.
  Ik vond altijd de YumYum shrimp flavour zo lekker. Misschien kan je die eens namaken? 🙂

  Beantwoorden

Write a comment