Lifestyle

Young living oils. Kennis maken met de werking van geurende en helende oliën.

Ik ben onwijs nuchter van mijzelf. Ik ben sceptisch tegenover kaarten lezen en acupunctuur en weet nooit zo goed wat ik moet denken van alternatieve geneeswijzen. Ik ben zelf chronisch ziek en gebruik daardoor heel veel medicatie. Ik zie veel doktoren en bezoek regelmatig ziekenhuizen, iets wat belangrijk is om mijn lichamelijke gezondheid zo goed mogelijk in stand te houden.
Maar ondanks die goede zorg zit ik niet altijd lekker in mijn vel.
Ik ben vaak gespannen, kan mij moeilijk concentreren en sta niet altijd positief in het leven. Sabrina, een kennis/vriendin van mij kwam met het idee om haar diffuser te proberen met verschillende geurende oliën.  Maar…oliën die je beter in je vel kunnen laten zitten? Is dat niet zweverig?

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf/merk

Eerst even wat algemene informatie over Young Living oils. Zij zijn al meer dan 20 jaar bezig om de beste essentiële oliën te onderzoeken en op de markt te brengen, geschikt voor iedereen van jong tot oud. De kwaliteitseisen van deze oliën zijn hoog en Young Living oils verbouwt zelf alle planten op eigen boerderijgrond. Het is een geheel natuurlijk product zonder toevoegingen, maar ook het verbouwen van de planten gebeurt biologisch.

 

Sabrina kwam bij mij thuis om mij kennis te laten maken met de diffuser en diverse soorten oliën waar zij mee werkt. Om even kort kennis met haar te maken: Sabrina heeft een eigen bedrijf (Feet and wellness factory) en is naast pedicure en masseur ook een zogenaamde distributor bij Young Living Essential Oils en laat mensen kennis maken met deze fijne geurende oliën en geuren. Geuren die je kunnen laten ontspannen, die je kunnen helpen met focussen en het bereiken van je doelen. Maar ook geuren die ongemakken tijdens je menstruatie helpen verminderen of zorgen voor meer balans op emotioneel vlak.

Voordat bekend was welke oliën voor mij geschikt zouden zijn kreeg ik een zogenaamde iTOVI scan. Met deze scan wordt duidelijk waar je behoefte aan hebt en welke oliën wat kunnen betekenen voor je. De scan gaat als volgt: met een apparaatje in je hand wordt bepaalde energie gemeten en wordt duidelijk waar je lichaam behoefte aan heeft. Vervolgens komt er een uitslag door middel van een uitgebreid rapport en zogenaamde ‘biopoints’. Dit rapport is heel uitgebreid en ziet er als volgt uit:

Bovenaan komt de olie te staan waar je het meest behoefte aan hebt en dat was in mijn geval ‘build your dream’. Grappig en bizar, want ik ben heel erg zoekende naar wat ik wil en wat mijn dromen zijn. Hoe ik ze kan waarmaken en wat ik daarvoor nodig heb. Deze olie kan in de diffuser of direct worden geïnhaleerd.

Vervolgens zie je nog een paar andere soorten oliën voorbij komen waar je lichaam behoefte aan heeft, in afnemende mate. Het klopt dat ik behoefte heb aan ontspanning, een droge huid heb, ondersteuning nodig heb bij het concentreren en kunnen bereiken van doelen en dromen. Maar ook dat ik wel een geur kan gebruiken die speciaal voor vrouwelijke ongemakken is. Interessant om te zien dat het eigenlijk allemaal klopt en dat ik mijzelf hier heel erg in herken!

Na ons gesprek heb ik de diffuser en de oliën uitgebreid mogen testen. Om een geur te verspreiden in je huis hoef je maar een paar druppels olie toe te voegen aan wat water in de diffuser en je hebt drie uur lang een heerlijke subtiele geur in je huis. De diffuser is ontzettend makkelijk in gebruik, is geluidloos en de geur die vrijkomt is heel prettig. Niet te sterk en dus ook geen vervelende hoofdpijn.

Naast het gebruik van de diffuser kun je de oliën ook heel goed op plekken bij je gezicht aanbrengen, zoals in onderstaande afbeelding staat uitgelegd. Ik heb tijdens mijn verkoudheid een olie vaak naast mijn neusbrug en aan de binnenkant van mijn wenkbrauwen aangebracht, omdat ik pijn had door verstopte holtes. Het is niet zo dat je ineens overal van af bent, maar het verlicht zeker en dat is heel prettig.

De komende tijd volgen er nog wat blogs over mijn ervaringen en de uitkomst van een nieuwe iTovi scan, waarmee we kunnen zien of de oliën hun werk goed hebben gedaan.
Buiten deze heerlijke oliën mocht ik ook een paar oliën proberen om mee te koken en bakken, zoals lemon, orange en thym. In een volgende blog zal ik tevens mijn ervaring delen met deze oliën en het koken en bakken er mee!

Merk jij dat bepaalde geuren iets met je lijf doen?En ben jij benieuwd geworden naar wat geuren voor jou kunnen betekenen?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Hoi Geertje, ik ben benieuwd naar het vervolg en kan het niet vinden. Heb je nog een vervolg geschreven?

    Beantwoorden

Write a comment