Lifestyle

Ik word gillend gek van…

De één wordt gillend gek van klassieke muziek, de ander van hardrock. Je buurvrouw kan niet tegen drukte in winkels terwijl jij het misschien helemaal niet erg vindt. Gillend gek worden is persoonlijk en ik deel vandaag mijn ‘gillend gek’ momenten. Want wanneer wil ik het liefst met de handen op mijn oren heel hard wegrennen?

Ik was 34 weken zwanger toen ik met zwangerschapsverlof ging en de zaterdag erna struinde ik vol verwachting door de hallen van de 9 maandenbeurs. Nou ja struinen, het was meer waggelen en vooral heel veel stilstaan. Voordat we binnen waren werden we met overvolle pendelbussen van de parkeerplaats naar de beurshallen gereden. Om vervolgens in een vochtig en warm kippenhok te belanden. Vol huisvrouwen, mama’s, mama to be’s en praatjesmakers. Na een paar minuten wist ik al: dit nooit meer. En ik snap gewoon ook echt niet wat mensen leuk vinden aan de 9 maanden beurs. De huishoudbeurs trouwens ook niet…

Niet alleen de geluiden, muziek en stemmen vlogen op mij af. Ook de karretjes die tegen mijn schenen aanreden maakten mij gillend gek. Mensen die tegen je aanbotsen, het geschuifel achter elkaar aan omdat het zo druk is.
En mijn grootste ergernis: de verkopers die je per kraampje staande hielden en vervolgens elk een pleidooi hielden van ruim 10 minuten. Sta je dan met je hormonen, zere bekken, dikke voeten en volle blaas. Nu ik eraan terugdenk ben ik met name druk geweest om deze verkopers af te kappen zodat we door konden lopen. Ik was zo blij toen ik weer in de auto zat. Maar ook doodmoe…wat een tegenvaller en wat werd ik gillend gek.

Over die verkopers gesproken: in het centrum vind je ze ook regelmatig. Af en toe vind ik het niet erg om aangesproken te worden en een verhaal aan te horen, maar soms word ik chagrijnig als ik voor de vierde keer wordt aangehouden in de winkelstraat omdat ik ‘even moet luisteren naar hun verhaal’. Om vervolgens voet bij stuk te houden dat je echt geen gift of abonnement wil vastzetten.
Nee is nee, maar helaas maken mensen er nog weleens ja van. Of ze willen niet luisteren en proberen het nog een keer. Echt soms…word ik gillend gek terwijl ik van mijn shopsessie in de winkelstraat wil genieten.

Dagelijks bekijk ik vlogs en andere video’s op Youtube. Er komt dan ook reclame voorbij (want ik overigens niet erg vind, maar juist logisch) over de meest uitlopende onderwerpen. Maar van één reclame word ik gillend gek…die van de Clearblue ovulatietest. Met dat vreselijke babystemmetje die aan het zingen is. En die foute manier van acteren door de vrouwen…nee, vreselijk. Laat Youtube alsjeblieft leukere reclames uitzenden die mensen geen jeuk bezorgen, dat kijkt gewoon een heel stuk leuker.

En dan mijn favoriete begin van de dag…een heerlijk kopje sterke koffie. Met mijn duffe hoofd installeer ik het apparaat zodat ik snel van mijn shotje cafeïne kan genieten.
Maar dan….terwijl je even wegloopt en je het apparaat hoort werken, hoor je een merkwaardig geluid. Eenmaal in de keuken is het hele keukenblad inclusief vloer nat. Wat er gebeurd is?
Ik had per ongeluk 2 pads in een houder voor één kopje gedaan, waardoor de deksel niet goed kon sluiten. En al het water is langs het apparaat gelopen over de keuken en de vloer heen. Een lekkage! Gillend gek, want ik wil zo graag koffie en nu moet er eerst flink worden schoongemaakt…

Wat maakt jou gillend gek?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

 • Oh wat ontzettend balen van je koffie-lekkage! Als ik ’s ochtends beneden kom wil ik ook graag een kopje koffie en als ik dan eerst zou moeten poetsen.. gillend gek inderdaad! Verder word ik helemaal gestoord van alles carnaval, en nu woont prins carnaval tegenover ons. Bijna een reden om te verhuizen, of in ieder geval vakantie ?

  Beantwoorden
 • Ik word nog steeds gillend gek van vrouwen die zich continu bemoeien met de opvoeding van mijn dochtertje. In de supermarkt op straat bij de bushalte.. echt overal en nergens kom je ze tegen. Verschrikkelijk!!!

  Beantwoorden
 • Snoozende lief die echt zn bed uit moet, maar keer op keer nog negen minuten blijft liggen. Ben ik doodop, gefrustreerd en te moe om op te staan. Zet die wekker gewoon op moment dat je er uit moet.

  Beantwoorden
 • Ja Patricia! Ik snap je met je snoozende lief! Hier ook een dagelijkse (5x in de week dan) irritatie…

  Beantwoorden
 • Ik word ook gillend gek van verkopers, vooral die aan de deur, zo brutaal en gebekt!
  Verkoopsters in winkels, heeft u alles kunnen vinden?! of heeft u interesse in Sultana’s, nu voor 1 euro. Niet te doen hoor!
  Moeders die te hard tegen hun kinderen praten alsof achterlijk zijn, praat gewoon normaal.

  Beantwoorden
 • Ik word gillend gek van de colportage mensen, postbezorgers die lomp met je pakketje omgaan, of zelf aftekenen, of bij een ophaalpunt 5 km verderop bezorgen. Maar ik kan me ook irriteren aan mensen die ijsjes met hun voortanden eten (rillingen lopen nu letterlijk over mijn rug), of met open mond chips naar binnen werken. Voor de rest ben ik de rust zelve… ?

  Beantwoorden

Write a comment