Lifestyle

Wist jij dit van hard en zacht water?

Je kunt boenen wat je wil met speciale producten tegen kalkaanslag of misschien zelfs eens in de zoveel tijd je badkamer opnieuw laten betegelen of voorzien van nieuwe kranen. Maar voorkomen is eigenlijk veel beter dan genezen en is uiteindelijk beter voor je portemonnee én het milieu. Hoe en wat? Dat leg ik je uit in dit artikel!

*Dit artikel is een advertorial

Hard water betekent dat het water veel kalk bevat. In sommige delen van Nederland is de zogenaamde waterhardheid hoger dan in andere delen van het land. Je hebt dus of geluk, of pech…Een blijvende en duurzame oplossing voor dit hardnekkige probleem is een waterontharder. Het klinkt heel logisch en dat is het ook: dit product voorkomt kalkaanslag, bespaart je zeep, energie en schoonmaakproducten (en dus heel veel ergernissen en geld) en kan huidproblemen verzachten.

Er zijn meerdere producten in omloop om water te ontharden. Veel van deze producten hebben ook nadelen zoals hardheidslekken en vuilverzameling. Aquacell is een waterontharder die efficiënter werkt door voor een groter contactoppervlak te zorgen vanwege de homogene samenstelling.Hierdoor werkt het product zeer efficiënt en stabiel en kan er 30 jaar garantie worden gegeven. Dat voelt veel fijner en veiliger!

aquacell

De voordelen van zacht water zijn niet mis: denk aan kalkvrije badkamers, tegels en kranen. Maar ook aan 50% minder (vaat) waspoeder, 20% minder energie, waterleidingen blijven schoon, huidproblemen worden minder en er zijn geen chemische schoonmaakproducten meer nodig. Ik vind dat nogal wat, vooral het effect op je huid en het besparen van energie en producten zoals zeep en schoonmaakproducten. Want laten we eerlijk wezen: hoe minder (agressieve) schoonmaakproducten in huis, hoe beter. En al helemaal met een kleine peuter! Maar ook de voordelen voor de waterleidingen zijn groot, al lijkt dit een ver van je bed show en niet belangrijk. Zie het als een investering in de toekomst en in het milieu.

Hoe werk een waterontharder eigenlijk? Voordat ik mij er in verdiepte had ik eerlijk gezegd nog nooit van een dergelijk product gehoord. Ook wist ik niet dat hard water (met veel kalk) voor zoveel problemen kon zorgen. Want naast die lelijke kalkaanslag kost het veel meer water, geld en energie en kan hard water zelfs voor huidproblemen zorgen die eigenlijk heel simpel kunnen worden opgelost. Tijd voor een lesje waterontharder dus! De AquaCell ontharder is een waterfilter en filtert kalk uit het water volgens het principe van ionenwisseling. Tijdens dit proces worden ‘harde’ calcium- en magnesiumdeeltjes (kalk) ingewisseld voor natriumdeeltjes. In de cilinders van de Aquacell zit kunsthars en dit zorgt voor het filteren van kalk. Zowel natrium als het kunsthars vind je naderhand niet meer terug in het drinkwater. Het is dus absoluut veilig. Ook aan het milieu is gedacht: de zouten die de cilinders schoonspoelen is een natuur eigen zout en ook wel bekend als keukenzout.

Wist jij dit van zacht en hard water?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Ik wist hier wel van inderdaad, maar volgens mij valt het bij ons wel mee. Heb niet zo snel last van kalk.

    Beantwoorden
  • Jep dit wist ik! Wij hebben er al bijna drie jaar eentje in huis 😉 Het maakt een wereld voor verschil voor mijn huid, dat was de grootste reden om hem aan te schaffen.

    Beantwoorden

Write a comment