fashion

Wij gaan deze zomer naar Amerika. En deze items zullen niet in mijn koffer ontbreken!

Na een paar jaar zonder vakantie vanwege de pandemie en later een paar keer kamperen in Frankrijk, zullen we dit jaar een stuk verder van huis gaan.
We gaan in juli ruim twee weken naar Amerika (Florida) om familie te bezoeken en natuurlijk de Disneyparken te bezoeken.
In dit artikel lees je meer van onze plannen en wat er absoluut niet in mijn koffer mag ontbreken.

Florida is plakkerig en warm

Het weer in Frankrijk is niet te vergelijken met dat van Florida. Het is in Florida in de periode dat wij gaan, ontzettend broeierig en warm.
De luchtvochtigheid komt je tegemoet zodra je uit het vliegtuig stapt. Lange broeken zullen niet nodig zijn (in tegenstelling tot wanneer we burgerlijk kamperen in Frankrijk) en dunne, koele stofjes zijn juist enorm welkom.

Ik zal mijn koffer dan ook anders inpakken dan wanneer we in Europa zouden blijven. Naast korte broeken en hempjes neem ik heerlijk luchtige strandjurkjes mee die ik naast ‘gewoon’ kan dragen, ook kan dragen met mijn bikini er onder.
In de omgeving van Florida zijn namelijk veel waterparken te vinden en dan is het al aanhebben van een bikini of badpak wel handig.

Een hoop strandjurkjes zullen dus mijn koffer vullen. Omdat ik met het dragen van jurkjes vaak last heb van schurende bovenbenen (vooral als het klam en warm is) gaan er ook wat korte broekjes mee om onder de jurkjes te dragen.
We gaan heel veel lopen, zoals in de Disneyparken en het laatste wat ik wil is een kapotte huid wat veel pijn geeft.

Badpak of bikini?

Elk jaar is het weer een afweging: ga ik voor een badpak of een bikini? Een badpak voelt fijner wanneer ik van allerlei glijbanen af ga, zoals in de waterparken van Disney. Ik neem voor die dagen dan ook een badpak mee wat altijd goed zit.
Maar voor op het strand kies ik toch liever voor een bikini. Praktischer voor als je naar het toilet moet en ik wil mijn taille en platte buik gewoon graag showen. Dingen waar je trots op bent moet je gewoon lekker laten zien, toch? LASCANA heeft een ontzettende ruime keuze waardoor je eigenlijk altijd slaagt.

Schoonfamilie

Naast het bezoeken van waterparken en de parken van Disneyworld, zien we ook mijn schoonfamilie weer. Sarah haar opa en oma en oom wonen daar en na 5 jaar ze niet gezien te hebben, is het wel weer tijd om bij te kletsen en nieuwe herinneringen te maken.
Veel plannen samen zijn er nog niet gemaakt, maar we zullen in elk geval een dag doorbrengen op een boot om een dagje te vissen. Verder zullen we ons prima vermaken met de grandioze Wallmarten, de vele restaurants, touren met de auto, mensen kijken en sfeer proeven.

Omdat we verwachten dat we vanuit Amerika flink wat lekkers aan snoep en andere dingen mee terug nemen, zullen onze koffers niet propvol worden gepakt. Ervaring leert ook dat ik elke vakantie weer veel te veel kleding mee neem.
Eenmaal weer thuis blijkt de helft nooit te zijn gedragen. Ik ga dit jaar dus echt alleen wat fijne strandjurkjes van LASCANA meenemen, wat korte broeken, hempjes, shirtjes en misschien een trui voor een mogelijke koele regenbui.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment