Lasagne maak en eet ik al jaren met veel plezier. Vroeger met een pakje, de laatste tijd zelf. Ik deelde een tijd terug het recept voor de lasagne zonder pakjes en zakjes (klik), vandaag is de lasagnette napoletana aan de beurt! Een verrassende afwisseling met spekjes, feta en heerlijke kruiden.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- Een pak mini lasagne (lasagnette) van Honig of Knorr
- 400 gram rundergehakt
- Een blikje tomatenpuree
- Een blik tomatenblokjes
- 200 ml halfvolle melk
- Zakje roerbakgroenten
- Eetlepel basilicum (gedroogd of vers)
- Twee theelepels tijm
- Twee theelepels oregano
- Een theelepel cayennepeper
- Een theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- Bakje gerookte spekjes
- Scheut rode wijn
- Half blokje feta
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Verhit boter of olie in een koekenpan en fruit de knoflook aan. Bak vervolgens het gehakt rul en voeg de roerbakgroenten toe, bak kort mee.
Bak in een andere pan zonder boter of olie de spekjes uit.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het gehakt en de groenten met de tomatenpuree en kruid het vervolgens met de basilicum, tijm, oregano, cayennepeper en paprikapoeder.
Voeg nu de tomatenblokjes toe en vervolgens de melk en roer door, terwijl het geheel op laag vuur wordt verwarmd. Voeg vervolgens de uitgelekte spekjes toe en een scheut rode wijn. Laat even pruttelen zodat de wijn kan verdampen.
Roer als laatste de lasagnette door de saus en giet het geheel over in een ingevette ovenschaal. Snijd de feta in kleine blokjes en verkruimel deze boven de lasagnette.De lasagnette laat je in 30-40 minuten gaar worden in de oven, op 200 graden. Eet smakelijk!
Eet jij in plaats van gewone lasagne weleens lasagnette?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 27 voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
Comments (21)
Deze kwam precies op tijd, net voor ik boodschappen ging doen! Dus deze week gaan we hem uitproberen, thanks!!
hmmm dit ziet er lekker uit!
Die gaat zeker een keer op het boodschappenlijstje
Wat een heerlijk recept! Ik ben gek op lasagnette! Dank voor het delen 🙂
Leuk! Die gaat op de boodschappenlijst voor volgende week. Ben erg benieuwd!
[…] #28 Italiaanse lasagnette Napoletana […]
[…] #28 Italiaanse lasagnette Napoletana […]
[…] #28 Italiaanse lasagnette Napoletana […]
[…] #28 Italiaanse lasagnette Napoletana […]
[…] #28 Italiaanse lasagnette Napoletana […]
[…] #28 Italiaanse lasagnette Napoletana […]
Afgelopen weekend de lasagnette gemaakt. Wij vonden ‘m heerlijk!
De feta maakt de lasagnette echt af. Grappig want ik gooide tot nu toe altijd overal oude geraspte kaas over.
[…] #28 Italiaanse lasagnette Napoletana […]
[…] #28 Italiaanse lasagnette Napoletana […]
Kan ik me hier abonneren op de nieuwsbrief?
Net gemaakt alvast voor vanavond zodat hij zo in de oven kan. Super lekker lijkt me het! Heb alleen een kleine aanpassing gedaan ik heb farfelle (pasta) gebruikt omdat je nergens losse pasta kan halen voor de lasagnette. En ik gebruik mozarella. Ben benieuwd!
Hij was heerlijk!!
Heerlijk! Ik mis alleen nog de dressing die er altijd bij zit, voor bij de komkommer! 🙂
Heerlijk! Ik mis alleen nog de dressing die er altijd bij zit, voor bij de komkommer! 🙂
geweldige recepten en ook zo fijn zonder zout i love it
Dank je wel!
[…] er regelmatig een scheutje rode wijn in een lekkere stoofpot. Of in de lasagne die ik maak volgens een recept van Lifesabout.nl! Rode wijn is een ideale basis voor een saus die je serveert bij vlees, zoals een rollade of […]