Russische Stroganoff, wie kent het? Helaas verkoopt Knorr deze wereldmaaltijd niet meer, maar dat betekent niet dat we het niet meer kunnen eten. Ik heb dit gerecht eveneens nooit gegeten, maar daar gaat nu echt verandering komen. Stroganoff mensen is zó ontzettend lekker! Ik beloof je dat je vingers niet droog blijven. Deze stroganoff maakte ik met verse aardappelpuree en rundvlees.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 400 gram runderreepjes (of zelf snijden van biefstuk)
- Handje champignons
- 2 tenen knoflook
- Een ui
- Een puntpaprika
- Eetlepel paprikapoeder
- Theelepel bouillonpoeder (eventueel natriumarme bouillon)
- Bekertje crème fraîche light (125 ml)
- Blikje tomatenpuree
- 8 aardappels
- Versgemalen peper
- Nootmuskaat
- Boter of olie
- Optioneel: scheutje witte wijn (of doe het ‘echt’ en giet er een scheutje wodka bij)
Wat moet je doen?
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Kruid het vlees met versgemalen peper, paprikapoeder en eventueel als je meer pit wil met wat chilipeper.
Schil de aardappels en kook ze in 15 minuten gaar. Giet af en zet apart.
Verwarm boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook en de ui aan. Voeg vervolgens het vlees toe en bak rondom bruin.
Snijd de champignons in plakjes en de puntpaprika in blokjes. Voeg deze toe aan het vlees. Lepel vervolgens de inhoud van het blikje tomatenpuree leeg bij het vlees en de groenten. Schep om.
Voeg nu de bouillonpoeder toe en de witte wijn. Laat de wijn verdampen en als laatste roer je de crème fraîche er bij. Verwarm dit kort.
Pureer de aardappelen, rasp er wat nootmuskaat doorheen en eventueel wat (hete) melk om de puree smeuïg te maken. Serveer de stroganoff bij de puree en met eventueel wat salade of rauwkost.
Eet smakelijk!
Eet jij weleens stroganoff? En ken jij het nog als Knorr wereldgerecht?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 26 voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (10)
Heerlijk, ook deze staat op het lijstje om te proberen.
Je krijgt vast vele verzoeknummers maar mocht je nog zin en tijd hebben dan hou ik me aanbevolen voor de siciliaanse ovenschotel van Honig.
Helaas uit het assortiment gehaald maar een grote favoriet!
Ik schrijf hem op, leuk!
[…] #27 Russische Stroganoff […]
Goedenavond!
Hoeveel tomatenpuree heb je hierin gebruikt? Op de foto lijkt het niet zo’n ienimini-blikje?
Verder bedankt voor de leuke recepten! Fijne avond!
Klopt! Dit is een groter blikje maar niet zoveel als twee kleine (zit er een beetje tussenin). Het maakt voor het recept niet zoveel uit of je 1 kleine gebruikt of een iets grotere. Dank je wel!
[…] #27 Russische Stroganoff […]
[…] #27 Russische Stroganoff […]
[…] #27 Russische Stroganoff […]
[…] #27 Russische Stroganoff […]
[…] #27 Russische Stroganoff […]