De vakantie is hier weer voorbij en dus sta ik weer in mijn eigen keuken nieuwe gerechten te bedenken. Vandaag Wereldgerecht nummer 25 alweer, hele malse kip orzo met abrikoos. Officieel is kip Orzo helemaal geen Perzisch recept, maar het klinkt wel heel leuk en lekker. En dat is het zeker! Voor het eerst dat ik overigens orzo klaarmaakte (een deegwaren wat tussen rijst en pasta in zit) maar zeker niet voor het laatst, ik ben fan! Mocht je nou op dit moment op de camping staan, no worrie. Dit gerecht maak je heel eenvoudig in 1 pan.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram Orzo (supermarkt)
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- Blikje tomatenpuree
- 1 courgette
- Handje gedroogde abrikozen
- Theelepel kurkuma
- Twee theelepels gemalen komijn
- Theelepel gemalen laurierblad
- Peper
- Theelepel cayennepeper
- Theelepel kaneel
- Versgeraspte nootmuskaat
- Boter of olie
- 500 ml kokend water
- Handje amandelen
Wat moet je doen?
Gebruik een hapjespan en fruit de knoflook aan in wat boter of olie. Voeg vervolgens de kip toe en bak deze rondom bruin. Laat de kip op zacht vuur even gaar worden met de deksel op de pan.
Meng in een kom de tomatenpuree met de kurkuma, peper, cayennepeper, komijn en laurierblad en nootmuskaat. Meng dit door elkaar.
Voeg het mengsel toe aan de kip en roer om. Voeg het water toe evenals de orzo en de courgette. Roer dit goed door en laat het 11 minuten koken met de deksel op de pan. Roer af en toe even om.
Voeg in de laatste minuten de abrikoos toe in stukjes en de tomaat in stukjes. Eindig met een theelepel kaneel en roer kort door.
Serveer de kip orzo met wat gedroogde abrikoos en amandelen. Eet smakelijk!
Heerlijke malse kip met een zoete twist…
En orzo is heel bijzonder, maar smaakt ook weer vertrouwd. Het ziet en voelt als rijst, de smaak lijkt op spaghetti.
Eet jij weleens orzo? Of heb je het nog nooit gegeten?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 24 voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (16)
[…] #25 Perzische kip orzo […]
[…] #25 Perzische kip orzo […]
[…] #25 Perzische kip orzo […]
[…] #25 Perzische kip orzo […]
[…] #25 Perzische kip orzo […]
[…] #25 Perzische kip orzo […]
[…] #25 Perzische kip orzo […]
[…] #25 Perzische kip orzo […]
[…] #25 Perzische kip orzo […]
Hé Geertje,
Ik heb het Orzo-gerecht gemaakt en het smaakte prima! ?
Vraagje: ik gebruik geen knoflook in mijn gerechten. Bij dit gerecht miste ik daardoor een marinade voor de kip. De kip smaakt me toch minder lekker daardoor… Heb je een tip voor een passende marinade?
Alvast bedankt en groeten,
Martijn
[…] #25 Perzische kip orzo […]
[…] #25 Perzische kip orzo […]
[…] #25 Perzische kip orzo […]
[…] #25 Perzische kip orzo […]
Vandaag de Orzo gegeten…..heerlijk! De volgende keer een iets minder cayennepeper want we vonden we ietsepietsie scherp. Schoonvader (88) vond t maar flauw, maar wij miste het zout absoluut niet, heerlijk puur en nooit meer uit een pak! Tnx!
Oh wat leuk, dank je wel! En wij zijn behoorlijk pittig gewend inderdaad, dus voorzichtig zijn met de cayennepeper haha!