Voor je zie je alweer het 24e (!) Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes online staan. Nooit geweten dat er zoveel Wereldgerechten te vinden zijn in de vorm van maaltijdpakketten! Zoals altijd doen we het net even anders: minder of geen zout, geen onnodige toevoegingen, maar wel dezelfde smaak (vaak nog lekkerder) en met hetzelfde gemak. Vandaga het Portugese gerecht kip piri piri. Heerlijk gekruide kip waar je je vingers bij aflikt!
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 1 kilo kippenpootjes, kippenvleugels, grote kippenpoten of drumsticks (net waar je voorkeur naar uitgaat)
- 300 gram gele rijst
- 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
- Een ui, gesnipperd
- 1 rode paprika
- 100 gram sperzieboontjes, gebroken
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 tot 2 theelepels cayennepeper (net wat je gewend bent)
- Versgemalen peper naar smaak
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels rozemarijn
- 1 theelepel koriander (gemalen)
- Een halve citroen
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Meng in een schaal de kip met de twee tenen knoflook, gerookte paprikapoeder, cayennepeper, peper, uienpoeder, knoflookpoeder, kurkuma en de koriander. Eindig met het sap van de halve citroen en meng dit goed door elkaar. Zet even weg in de koelkast om te marineren. Je kunt de kip ook de avond van tevoren marineren zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
Verhit boter of olie in een braadpan of hapjespan en fruit het gesnipperde uitje aan. Voeg de kip toe en bak rondom bruin op middelhoog vuur. Zet vervolgens het vuur zachter en laat de kip met de deksel op de pan twintig minuten sudderen.
Snijd de paprika in blokjes en was de sperziebonen. Voeg deze halverwege toe aan de kip en laat meestoven.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg in de laatste minuten de tijm en rozemarijn toe aan de kip en verwarm even mee.
Serveer de rijst met de kip piri piri. Eet smakelijk!
Houd jij van kip piri piri?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 23 voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (23)
Dat ziet er weer heerlijk uit! Ik wist ook niet dat er zoveel wereldgerechten als maaltijdpakket verkocht werden!
De rijst van kip piri piri is geel. Hoe krijg ik die zo en lekker op smaak
Mvg Hillie
Beetje kurkuma in het kookwater van de rijst doen! En na het droogstomen van de rijst eventueel nog wat uipoeder en knoflookpoeder.
Ik wist niet dat er zoveel verschillende wereldgerechten waren. Ook deze ziet er echt weer overheerlijk uit en zeker het proberen waard!
Dat ziet er weer heerlijk uit!!!
Wat een leuke serie dit! Ik woon in het buitenland en ben sindsdien (in eerste instantie gedwongen) gaan koken zonder pakjes en zakjes, want we hebben het gewoon niet. Ik kan er vast een paar uitplukken die ook hier haalbaar zijn met basisingredienten, super!
[…] #25 Portugese kip piri piri […]
[…] #24 Portugese kip piri piri […]
[…] #24 Portugese kip piri piri […]
[…] #24 Portugese kip piri piri […]
[…] #24 Portugese kip piri piri […]
[…] #24 Portugese kip piri piri […]
[…] #24 Portugese kip piri piri […]
[…] #24 Portugese kip piri piri […]
[…] #24 Portugese kip piri piri […]
[…] #24 Portugese kip piri piri […]
[…] #24 Portugese kip piri piri […]
Ik heb dit gerecht meerdere keren gemaakt en het smaakt goed!
Wat ik graag nog zou willen weten is hoe je de dressing kunt maken die bij het originele Knorr wereldgerecht zit. Een tomaten/komkommer salade maakt dit gerecht echt af, vind ik!
Ik ga eens op onderzoek uit dank je wel!
Ha Geertje,
Staat de dressing ook op de site?
Alvast bedankt!
Groetjes Mariska
Ben van plan morgen dit gerecht te gaan maken. Alleen met kipfilet ipv kippenpoten. Ik neem dan 500 gram voor 4 personen. Kan ik dan wel dezelfde hoeveelheid kruiden gebruiken of toch halveren?
Hi Brenda! Excuus voor de late reactie, ik ben op vakantie. Is het gelukt? Je zou de kruiden kunnen halveren, maar dit hoeft niet (de cayennepeper/chilipeper uiteraard wel)
Ik ga deze zeker een keer uitproberen! Maar ben ook erg benieuwd naar het recept van de tomaten en komkommer salade, want daar zijn de Kids dol op 😉