Hoisin kip, één van de ‘Wereld specials’ van Knorr. Het is een rijstgerecht met een zoetzure twist van kip en mango. Heel makkelijk te maken en vooral enorm lekker. Ik had het nog nooit eerder gegeten, maar deze komt zeker vaak op tafel te staan! De combinatie van de mango, sojasaus, honing en de vijfkruidenpoeder maken het een spannend geheel.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 350 gram rijst
- 300 gram kipfilet
- 1 teentje knoflook
- Boter of olie
- 1 Prei
- 1 Rode paprika
- handje taugé
- Een halve mango
- Een halve citroen
- Scheut sojasaus (minder zout)
- Een eetlepel honing
- Een eetlepel Tamarine
- 2 gemberbolletjes
- 2 theelepels vijfkruidenpoeder (Toko of Jonnie Boer)
- Theelepel gemalen komijnzaad
- Naar wens: handje amandelen of cashewnoten
Wat moet je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kip in blokjes, de prei in ringen en de paprika in blokjes. Snipper ook het teentje knoflook. Verhit wat boter of olie in een hapjespan, fruit de knoflook aan en bak de kip rondom bruin. Voeg vervolgens de prei en de paprika toe. Verwarm even mee.
Snijd de mango in blokjes. Doe in een keukenmachine of vijzel de tamarine, komijn, vijfkruidenpoeder en de gemberbolletjes. Maal/stamp het tot een papje.
Voeg dit mengsel toe aan de kip met groenten en verwarm mee. Voeg nu de taugé toe evenals de mango en vervolgens een scheit sojasaus en de honing. Knijp vervolgens de halve citroen erboven uit en roer door. Laat het geheel even op laag vuur pruttelen met een deksel op de pan.
Serveer de rijst met de Hoisin kip en garneer met cashewnoten of amandelen. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de éénentwintig voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (12)
Deze is zo lekker! Ga ik zeker een keer maken! Zonder paprika dan 😉
Dat ziet er lekker uit!!
[…] #22 Hoisin Kip […]
[…] #22 Hoisin Kip […]
[…] #22 Hoisin Kip […]
[…] #22 Hoisin Kip […]
[…] #22 Hoisin Kip […]
[…] #22 Hoisin Kip […]
[…] #22 Hoisin Kip […]
[…] #22 Hoisin Kip […]
[…] #22 Hoisin Kip […]
[…] #22 Hoisin Kip […]