Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Wereldgerechten zonder pakje of zakje #21. Italiaanse Risotto

4.3
(6)

Risotto…je vindt het heerlijk of je vindt het niet lekker. Ik eet zelf pas sinds een jaar of twee risotto nadat ik erachter kwam dat het vrij eenvoudig te maken is. Officieel komt Knorr met een risotto die je met alle ingrediënten in één pan moet mikken, maar dat doet mijn risotto-hart pijn. We doen het gewoon op de Orthodoxe manier en dat kost helemaal niet veel tijd! Iedereen kan risotto maken, mits je een goede kwaliteit rijst kiest en weet wat je moet doen.

IMG_4294

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 200 gram Risotto rijst (van Lassie of Albert Heijn Excellent)
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • Een kippenbouillon blokje (eventueel zoutarm)
  • 600 ML kokend water
  • Een theelepel majoraan
  • Twee theelepels Oregano
  • Een theelepel basilicum
  • Twee theelepels gerookte paprikapoeder
  • Peper
  • Een theelepel knoflookpoeder
  • 2 Teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 courgette
  • Handje champignons
  • Handje geraspte kaas
  • Boter of olie
  • Optioneel: scheutje witte wijn

Wat moet je doen?

Zorg dat je een pan met kokend water op een laag vuurtje heb staan, met daarin het bouillonblokje. Laat het blokje even oplossen en de bouillon doorkoken.

Fruit in een hapjespan 1 teentje knoflook in wat boter of olie en voeg de blokjes kip toe. Bak rondom bruin.

Maal er vervolgens peper over en voeg ook de overige kruiden toe: de gerookte paprikapoeder, majoraan, oregano, knoflookpoeder en basilicum. Roer door.

Snijd de champignons in plakjes en de courgette in blokjes. Voeg deze toe aan de kip en laat met de deksel op de pan gaar worden.

Doe wat boter in een pan en fruit het andere teentje knoflook aan. Voeg nu de risotto rijst toe en bak op middelhoog vuur de korrels glazig. Goed blijven roeren.

Indien je dit lekker vindt kun je nu ook een scheutje witte wijn toevoegen.

Haal de pan met bouillon van het vuur en voeg 2 soeplepels bouillon toe aan de risotto. Blijf goed roeren. Houd het vuur middelhoog. Wacht even tot het vocht is opgenomen door de rijst en voeg dan weer een schepje bouillon toe. Herhaal dit tot alle bouillon op is. Het belangrijkste is regelmatig roeren.

Heeft de risotto een goed en lekkere dikte bereikt (even proeven)? Dan haal je de pan van het vuur en roer je vervolgens nog een handje geraspte kaas door de risotto.

Meng de kip met de groenten door de risotto en serveer op een bord. Naar wens kun je er nog een schijfje citroen bij serveren. Eet smakelijk!

IMG_4332

 

IMG_4322

 

IMG_4321

Maak of eet jij weleens risotto?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de negentien voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

#4 Kip Tandoori

#5 Beef Teriyaki

#6 Surinaamse Roti

#7 Kantonese kip

#8 Argentijnse Beef Chimichurri

#9 Libanese Falafel

#10 Zuid Afrikaanse Boboti

#11 Italiaanse Lasagne

#12 Thaise kip Siam

#13 Griekse Kofta

#14 Kip Jambalaya

#15 Mexicaanse Quesadillas

#16 Spaanse paella

#17 Ovengebakken Sesam kip

#18 Nasi met verse saté

#19 Bami goreng

#20 Marokkaanse kip tajine

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 4.3 / 5. 6

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (29)

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 15-21 mei

Een week met heerlijke dagjes uit, lekker (en gezond eten) en een nieuw meet- en weegmoment. Kijk je weer mee...

Sluiten