Risotto…je vindt het heerlijk of je vindt het niet lekker. Ik eet zelf pas sinds een jaar of twee risotto nadat ik erachter kwam dat het vrij eenvoudig te maken is. Officieel komt Knorr met een risotto die je met alle ingrediënten in één pan moet mikken, maar dat doet mijn risotto-hart pijn. We doen het gewoon op de Orthodoxe manier en dat kost helemaal niet veel tijd! Iedereen kan risotto maken, mits je een goede kwaliteit rijst kiest en weet wat je moet doen.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 200 gram Risotto rijst (van Lassie of Albert Heijn Excellent)
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- Een kippenbouillon blokje (eventueel zoutarm)
- 600 ML kokend water
- Een theelepel majoraan
- Twee theelepels Oregano
- Een theelepel basilicum
- Twee theelepels gerookte paprikapoeder
- Peper
- Een theelepel knoflookpoeder
- 2 Teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 courgette
- Handje champignons
- Handje geraspte kaas
- Boter of olie
- Optioneel: scheutje witte wijn
Wat moet je doen?
Zorg dat je een pan met kokend water op een laag vuurtje heb staan, met daarin het bouillonblokje. Laat het blokje even oplossen en de bouillon doorkoken.
Fruit in een hapjespan 1 teentje knoflook in wat boter of olie en voeg de blokjes kip toe. Bak rondom bruin.
Maal er vervolgens peper over en voeg ook de overige kruiden toe: de gerookte paprikapoeder, majoraan, oregano, knoflookpoeder en basilicum. Roer door.
Snijd de champignons in plakjes en de courgette in blokjes. Voeg deze toe aan de kip en laat met de deksel op de pan gaar worden.
Doe wat boter in een pan en fruit het andere teentje knoflook aan. Voeg nu de risotto rijst toe en bak op middelhoog vuur de korrels glazig. Goed blijven roeren.
Indien je dit lekker vindt kun je nu ook een scheutje witte wijn toevoegen.
Haal de pan met bouillon van het vuur en voeg 2 soeplepels bouillon toe aan de risotto. Blijf goed roeren. Houd het vuur middelhoog. Wacht even tot het vocht is opgenomen door de rijst en voeg dan weer een schepje bouillon toe. Herhaal dit tot alle bouillon op is. Het belangrijkste is regelmatig roeren.
Heeft de risotto een goed en lekkere dikte bereikt (even proeven)? Dan haal je de pan van het vuur en roer je vervolgens nog een handje geraspte kaas door de risotto.
Meng de kip met de groenten door de risotto en serveer op een bord. Naar wens kun je er nog een schijfje citroen bij serveren. Eet smakelijk!
Maak of eet jij weleens risotto?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de negentien voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (32)
Deze heb ik heel vaak gegeten van de wereldgerechten. Nu proberen zonder pakje. Ik snap alleen niet waarom je de champignons er rauw bij serveert?
Haha voor de foto heb ik die er bij gelegd 😉
Vanavond voor het eerst dit recept gemaakt, wij zijn beide enorme fan van knorrs wereld gerecht risotto. Ik wilde al een tijd liever koken zonder pakjes en zakjes. Alles gedaan als in het recept beschreven en de smaak was echt heeeeerlijk!! Maar denk dat ik toch iets niet goed heb gedaan met de rijst. Die bleef maar een heel klein beetje knapperig (dus niet helemaal gaar). Waar ligt het gaarpunt van de rijst? Had ik hem nog langer glazig moeten laten worden voor ik de bouillon toe heb gevoegd? Heb je toevallig een tijdsindicatie daarvoor? Of had ik hem nog langer op moeten laten staan bij het indikken van de saus? (Denk dat ie minstens een half uur, misschien wel langer heeft gestaan) Heb je hier ook enige tijdsindicatie van? Of kan het toch aan de kwaliteit van de rijst liggen waardoor dit gebeurd? Ik had risottorijst van het huismerk van Deen (Gewoon). Buiten dit wel bedankt voor het heerlijke recept!!
Ooh risotto, heerlijk! Wij eten het ook vaak – uiteraard zonder pakjes en zakjes 😉 Er zijn zoveel variaties te bedenken en Fiene vind het ook een stuk lekkerder dan gewone rijst.
Ik ben iemand die risotto heerlijk vind! Ik maak het alleen nooit met een pakje, omdat ik geen vlees eet. De goede consistentie vinden blijft altijd een uitdaging voor mij.
Liefde voor risotto! Snap alleen niet waarom ik zo weinig eet haha, zo lekker!
Heerlijk! Ik hou van Risotto. Ik maak het ook regelmatig klaar en je kan er echt zo veel verschillende dingen mee.
Ik heb dit ooit een keer gegeten (die uit het pakje) maar ik vind de verse (in heelveel varianten van simpel tot uitgebreid) veel lekkerder
Bijkomstig voordeel de kinderen eten dit ook heel graag 😀
Vorige week de roti gemaakt en het was verschrikkelijk lekker 🙂
Deze week gaan we de risotto maken, maar uiteindelijk wil ik alle recepten proberen.
Ik ben een enorme fan van alle wereldgerechten, en vind het super fijn dat ik ze nu zelf kan maken ipv uit zo’n pakje,
wil al langer zonder pakjes en zakjes koken, maar ben er niet zo heel goed in.
Dankjewel voor al het werk dat je er in steekt om deze heerlijke recepten te maken!
Keep up the good work!
Tof om te lezen, dank je wel!!
[…] #21 Italiaanse Risotto […]
[…] #21 Italiaanse Risotto […]
[…] #21 Italiaanse Risotto […]
[…] #21 Italiaanse Risotto […]
[…] #21 Italiaanse Risotto […]
[…] #21 Italiaanse Risotto […]
Wij eten niets uit pakjes en zakjes meer, maar de risotto dacht ik niet zelf te kunnen overtreffen. Nou, vandaag is het me gelukt. Wat was het heerlijk met dit recept! En uhm… voor 4 personen was het he?….wij hebben het met z’n tweeën op gekregen haha!
Oh wat super om te horen, haha! Ja als het lekker is eet je weleens wat meer 😉
[…] #21 Italiaanse Risotto […]
[…] #21 Italiaanse Risotto […]
[…] #21 Italiaanse Risotto […]
[…] #21 Italiaanse Risotto […]
[…] #21 Italiaanse Risotto […]
[…] #21 Italiaanse Risotto […]
[…] #21 Italiaanse Risotto […]
[…] #21 Italiaanse Risotto […]
Vandaag de risotto gemaakt. Veel lekkerder dan die uit het pakje. Zo blij met het ontdekken van je site
[…] gram risotto (restje of gemaakt via dit of dit […]
Vandaag deze risotto gemaakt, viel goed in de smaak. Voor vier volwassenen waarvan 3 mannen wel een dubbele portie gemaakt. Ben erg blij met jouw recepten, er gaan er zeker meer gemaakt worden!
Dankjewel voor dit recept! Ik ben dol op het Wereldgerecht Risotto en ik was al heel lang op zoek naar een recept zonder pakjes en zakjes. Ik moet zeggen: mijn complimenten! Hij smaakt nagenoeg tot helemaal hetzelfde, daar ben ik zo blij mee. Dit recept gaat in mijn speciale klapper met recepten die ik bewaard wil hebben en het pakje van de Knorr komt hier niet meer in huis 🙂
Hey wat super dank je wel!
Vanavond voor het eerst dit recept gemaakt, wij zijn beide enorme fan van knorrs wereld gerecht risotto. Ik wilde al een tijd liever koken zonder pakjes en zakjes. Alles gedaan als in het recept beschreven en de smaak was echt heeeeerlijk!! Maar denk dat ik toch iets niet goed heb gedaan met de rijst. Die bleef maar een heel klein beetje knapperig (dus niet helemaal gaar). Waar ligt het gaarpunt van de rijst? Had ik hem nog langer glazig moeten laten worden voor ik de bouillon toe heb gevoegd? Heb je toevallig een tijdsindicatie daarvoor? Of had ik hem nog langer op moeten laten staan bij het indikken van de saus? (Denk dat ie minstens een half uur, misschien wel langer heeft gestaan) Heb je hier ook enige tijdsindicatie van? Of kan het toch aan de kwaliteit van de rijst liggen waardoor dit gebeurd? Ik had risottorijst van het huismerk van Deen (Gewoon). Buiten dit wel bedankt voor het heerlijke recept!!