Vorige week stond het recept van nasi met verse saté online. Dit was een groot succes en ik had belooft vandaag het recept van bami te delen. Wederom heel eenvoudig, ook al maak je je eigen verse boemboe!
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 250 gram mie (dun of dik, net wat je lekker vindt)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram kipfilet (of eventueel varkensvlees als je dit lekkerder vindt)
- Pakket bamigroenten
- Een theelepel trassi (garnalenpasta)
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
- 1 theelepel chilipeper
- 1 theelepel vijf kruiden poeder (toko of Jonnie Boer)
- Versgemalen peper
- Scheutje ketjap manis (zoete ketjap, eventueel de zoutarme variant)
- Olie
Wat moet je doen?
Maak eerst de boemboe klaar: doe ik een keukenmachine het uitje (in stukken) en twee tenen knoflook. Voeg vervolgens de trassi toe, evenals de komijnzaad en de ketoembar, de chilipeper en vijfkruidenpoeder. Maal het geheel tot een glad papje. Mocht het iets te droog zijn, doe er dan een paar druppels water bij. Let op: het moet wel een pasta blijven.
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af in een vergiet. Spoel kort na met koud water zodat de mie niet plakt. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Verhit wat olie in een wok en fruit de boemboe aan voor ongeveer een minuut. Bak vervolgens de kipfilet in de boemboe rondom bruin. Na een minuut of vijf voeg je de bamigroenten toe en laat je deze even meebakken. Blijf goed omscheppen. Giet er een scheutje ketjap bij en schep nog een keer om.
Vervolgens doe je de mie bij de kip met groenten. Niet alle mie tegelijk, want dan lukt het mengen niet meer. Maar steeds een schepje (tip: gebruik een spaghetti lepel).
Bak de mie nog even kort mee en serveer de bami met eventueel pindasaus, sambal, kroepoek en/of atjar. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de achtien voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
Comments (20)
Oh wat heerlijk!!! Wij vinden thuis bami allemaal heel lekker maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt. Daar gaat nu natuurlijk verandering in komen! Bedankt voor het delen!
Fijne moederdag!
Liefs…
Graag gedaan en dank je wel!
Gisteren de bami gemaakt en we vonden het super lekker! Dank je wel!
Wat leuk om te horen, dank je wel!
gisteren deze bami gemaakt en het was heerlijk!! 😀 deze ga ik onthouden!! (y)
[…] #19 Bami goreng […]
[…] #19 Bami goreng […]
[…] #19 Bami goreng […]
[…] #19 Bami goreng […]
[…] #19 Bami goreng […]
[…] #19 Bami goreng […]
[…] #19 Bami goreng […]
[…] #19 Bami goreng […]
[…] #19 Bami goreng […]
[…] #19 Bami goreng […]
[…] gram nasi of bami (voor mijn recepten, klik voor bami hier en voor nasi […]
Weet je ook een vervanger voor de garnalenpasta? (ik eet geen vlees/vis)
Die kun je prima weglaten! Of eventueel vervangen door een scheutje vissaus mocht je dat wel eten.
Hoi ik heb vandaag voor eerst gemaakt. En heb met wortel noedels gedaan i.p.v. bami. En smaakt echt heerlijk!!! Het trekt nu in dus ben benieuwd hoe verder wordt!
Dank je wel!