Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Wereldgerechten zonder pakje of zakje #18. Nasi met verse saté.

Een gerecht die iedereen wel eens maakt en eet: nasi! Makkelijk met zo’n zakje nasikruiden van Conimex, maar deze zakjes bevatten naast kruiden onnodig veel toevoegingen en vooral ontzettend veel zout. En dat terwijl zelf maken helemaal niet moeilijk is en je eigenlijk maar een paar ingrediënten nodig hebt. En natuurlijk eten we deze heerlijke nasi met zelfgemaakte saté.

IMG_3961

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 350 gram rijst (naar keuze)
  • 400 gram kipfilet
  • Een groentepakket voor nasi (naar wens met rode peper)
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram hamblokjes
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 theelepel koriander (gemalen)
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 4 eieren
  • 2 scheutjes Ketjap Manis (eventueel de zoutarme variant bij een zoutbeperking)
  • Satéstokjes

Wat moet je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat na het afgieten even staan.

Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom met één teentje knoflook (gesnipperd), de cayennepeper, een scheutje ketjap, een theelepel gemberpoeder en de knoflookpoeder. Meng dit goed door elkaar en laat even intrekken. Rijg de blokjes vervolgens aan een satéprikker.

Snijd de prei in ringen en eventueel het rode pepertje in kleine stukjes.

Fruit in een wok in wat boter het andere teentje knoflook en voeg vervolgens de hamblokjes toe. Verwarm de hamblokjes kort en voeg vervolgens de prei toe en de rest van de nasigroenten, inclusief het rode pepertje. Zet het vuur op zijn laagst.

Verhit een grillpan of koekenpan en bak de saté op middelhoog vuur gaar. Draai regelmatig om. Zet het vuur na tien minuten lager en laat de saté zachtjes gaar worden.

Bak in een andere koekenpan de eitjes of maak er een omelet van.

Voeg bij de hamblokjes en de nasigroenten de koriander, het andere theelepeltje gemberpoeder, kurkuma, nog een beetje ketjap en komijn toe en roer door. Schep steeds wat rijst erbij en meng dit goed met de hamblokjes en de groenten. Zet op het laatst het vuur weer even wat hoger zodat je de rijst wat op kunt bakken.

Serveer de nasi met de saté, een gebakken eitje en eventueel wat kroepoek. Eet smakelijk!

IMG_3964

IMG_3966

IMG_3993

Volgende week is de bami aan de beurt!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de zeventien voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

#4 Kip Tandoori

#5 Beef Teriyaki

#6 Surinaamse Roti

#7 Kantonese kip

#8 Argentijnse Beef Chimichurri

#9 Libanese Falafel

#10 Zuid Afrikaanse Boboti

#11 Italiaanse Lasagne

#12 Thaise kip Siam

#13 Griekse Kofta

#14 Kip Jambalaya

#15 Mexicaanse Quesadillas

#16 Spaanse paella

#17 Ovengebakken Sesam kip

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (18)

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 24 – 30 april

Een week van een nieuwe uitdaging en ondanks dat heel veel lekker eten! Je bent gewaarschuwd, je komt veel foto's...

Sluiten