Een gerecht die iedereen wel eens maakt en eet: nasi! Makkelijk met zo’n zakje nasikruiden van Conimex, maar deze zakjes bevatten naast kruiden onnodig veel toevoegingen en vooral ontzettend veel zout. En dat terwijl zelf maken helemaal niet moeilijk is en je eigenlijk maar een paar ingrediënten nodig hebt. En natuurlijk eten we deze heerlijke nasi met zelfgemaakte saté.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 350 gram rijst (naar keuze)
- 400 gram kipfilet
- Een groentepakket voor nasi (naar wens met rode peper)
- 1 prei
- 2 tenen knoflook
- 150 gram hamblokjes
- 1 eetlepel komijn
- 1 theelepel koriander (gemalen)
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 4 eieren
- 2 scheutjes Ketjap Manis (eventueel de zoutarme variant bij een zoutbeperking)
- Satéstokjes
Wat moet je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat na het afgieten even staan.
Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom met één teentje knoflook (gesnipperd), de cayennepeper, een scheutje ketjap, een theelepel gemberpoeder en de knoflookpoeder. Meng dit goed door elkaar en laat even intrekken. Rijg de blokjes vervolgens aan een satéprikker.
Snijd de prei in ringen en eventueel het rode pepertje in kleine stukjes.
Fruit in een wok in wat boter het andere teentje knoflook en voeg vervolgens de hamblokjes toe. Verwarm de hamblokjes kort en voeg vervolgens de prei toe en de rest van de nasigroenten, inclusief het rode pepertje. Zet het vuur op zijn laagst.
Verhit een grillpan of koekenpan en bak de saté op middelhoog vuur gaar. Draai regelmatig om. Zet het vuur na tien minuten lager en laat de saté zachtjes gaar worden.
Bak in een andere koekenpan de eitjes of maak er een omelet van.
Voeg bij de hamblokjes en de nasigroenten de koriander, het andere theelepeltje gemberpoeder, kurkuma, nog een beetje ketjap en komijn toe en roer door. Schep steeds wat rijst erbij en meng dit goed met de hamblokjes en de groenten. Zet op het laatst het vuur weer even wat hoger zodat je de rijst wat op kunt bakken.
Serveer de nasi met de saté, een gebakken eitje en eventueel wat kroepoek. Eet smakelijk!
Volgende week is de bami aan de beurt!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de zeventien voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (18)
Ik ben niet zo’n enorme rijstliefhebber maar die saté ziet er heerlijk uit!
Oh, heerlijk!! Deze sla ik op en ga ik zeker proberen.
Wat een leuke serie is dit zeg, van de wereldgerechten. Ik heb ze net ontdekt en ga ze gelijk uitproberen! Zal mijn man blij mee zijn, we eten nooit meer zulke gerechten sinds ik zonder pakjes en zakjes kook 😉
Wat leuk om te horen!
Ik krijg er spontaan honger van. Het lijkt wel veel op de nasi die mijn moeder vroeger maakte, maar die gebruikte inderdaad wel altijd zo’n zakje met kruiden (en veel zout).
Ik denk dat ik deze binnenkort ook weer eens ga maken, want de (Surinaamse) Nasi van vrouwlief is lekker, maar “teruggaan” naar oude tijden is ook altijd leuk!
Ik eet echt heeeeel graag kip, ik ga dit gerecht zeker eens proberen!
[…] #18 Nasi met verse saté […]
ik heb al verschillende van je recepten gegeten.
en ze zijn super lekker!
bedankt voor het delen van je recepten wij zijn er thuis heel blij mee.
Toen ik lang geleden nog de nassimix van Knorr gebruikte, hadden we ook de satésaus van Calvé uit pot met rode dop (die had niet zo’n flauwe smaak). Dit was de enige die ik lekker vond en dit ging over de nassi. Weet je misschien ook hoe ik dat zelf kan maken?
Ik ben via via op deze site terecht gekomen en ben er zo vreselijk blij mee. Dankjewel voor alle recepten. Ik maak er elke week 1 uit de lijst.
Ik zou bijna zeggen maak er een boekje van ?
[…] #18 Nasi met verse saté […]
[…] #18 Nasi met verse saté […]
[…] #18 Nasi met verse saté […]
[…] #18 Nasi met verse saté […]
[…] #18 Nasi met verse saté […]
[…] #18 Nasi met verse saté […]
De nasi vandaag voor het eerst gemaakt en het was super super lekker!!! Zeker voor herhaling??
[…] Maandag was een perfecte dag voor nasi met verse sate, inclusief gebakken uitjes en kroepoek. Dit keer geen kip maar mager varkensvlees. Ook wel weer eens lekker! Het recept voor de nasi en de verse sate zie je hier. […]