Dit keer geen heel erg bekend wereldgerecht, maar eentje uit de reeks ‘Wereldgerechten specials’. Dit wereldgerecht is bijna nergens meer te koop maar volgens kenners te lekker om over te slaan. Op verzoek deze heerlijke ovengebakken sesam kip met tomatenchutney en tabouleh. Om je vingers bij af te likken zonder schuldgevoel!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 350 gram kipfilet
- 15 gram sesamzaad (handje vol)
- 40 gram paneermeel
- 40 gram geraspte parmezaanse kaas
- 1 pak Lassie couscous (of bulgur, net wat je voorkeur is)
- Paar takjes munt
- Paar takjes peterselie
- Halve courgette in kleine blokjes
- 1 Citroen
- 2 tenen knoflook
- Een halve ui
- Een blik tomatenblokjes in tomatensaus
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 kleine eetlepel uienpoeder
- 1 kleine eetlepel knoflookpoeder
- Versgemalen peper
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Verwarm de oven (hetelucht) voor op 200 graden.
Meng in een schaal de paneermeel met de sesamzaadjes, parmezaanse kaas, uienpoeder en knoflookpoeder.
Snijd de kipfilet in reepjes en haal ze eerst door wat vloeibare boter of een beetje olie. Vervolgens haal je ze door het mengsel van de paneermeel en druk het mengsel goed aan.
Leg bakpapier op een ovenplaat en leg de gepaneerde kipfilet op de bakplaat. Laat de kipreepjes in 20 minuten op 200 graden goudbruin en knapperig worden.
Snijd de munt en peterselie fijn. Snipper ook de ui en zet de ui even apart.
Bereid de couscous of de Bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer even goed los.
Meng de munt en peterselie met de couscous of de bulgur en knijp er een halve citroen boven uit. Roer even kort door.
Meng in een kom de tomatenblokjes met het sap van de andere helft van de citroen, wat versgemalen peper, twee geperste teentjes knoflook en het halve uitje. Voeg als laatste de cayennepeper doorheen. Meng dit door elkaar.
Verhit in een koekenpan wat boter of olie en roerbak de courgette kort zodat deze beetgaar is. Meng de courgette met de couscous of bulgur.
Serveer de couscous of bulgur met de sesam kip en de tomatenchutney apart. De sesam kip is ook ontzettend lekker als snack bij de televisie! Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de zestien voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (21)
Alweer zoiets lekkers! Ga ook deze zeker weer uitproberen. Had al een aantal andere recepten van je uitgeprobeerd en smaakte echt goed!
Dit lijkt mij heerlijk. Deze week heb ik volgens mij vier van jouw recepten geprobeerd/gegeten. Deze gaat ook weer op mijn lijstje.
Hi Geertje! nou die sesamkip lijkt me inderdaad ook een lekker snackje! Ik vind je rijtje wereldgerechten zonder pakje echt een heel grappig idee! groetjes Marianne
Oh oh oh wat ziet dit er weer lekker uit!!!
Ik ken dit gerecht nog niet maar ik ga hem zeker een keer maken! Dank je wel!
Fijne dag vandaag!
Liefs…
Dat klinkt echt fantastisch!!!! Gaat op het lijstje!
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]
[…] #17 Ovengebakken Sesam kip […]