Paella, een gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Houd je van vis en schaaldieren? Dan zit je goed. Maar ook als je niet van vis houdt, of allergisch bent, kun je heerlijke paella maken op basis van vlees. Vandaag een paella met vlees én vis waar je zelf nog verder mee kunt variëren. Nooit eerder had ik paella gemaakt, maar nu ben ik verkocht.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 1 Pak gele rijst (Lassie)
- Een halve blik tomatenblokjes
- Een visbouillonblokje
- Een scheutje Kikoman sojasaus minder zout
- Een eetlepel trassi (garnalenpasta)
- 350 gram kipfilet of kipdijfilet
- Een bakje gekookte roze garnaaltjes
- Een groene paprika
- Handje doperwtjes (diepvries)
- Een ui, gesnipperd
- Twee tenen knoflook, gesnipperd
- Een theelepel kurkuma
- Een eetlepel gerookte paprikapoeder
- Een eetlepel gemalen komijn
- Boter of olie
- Een citroen
- Paar takjes verse koriander
Wat moet je doen?
Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met het bouillonblokje, giet af en laat even staan met de deksel er op.
Snijd de kip in blokjes en doe deze in een schaal, samen met de sojasaus, trassi, kurkuma, paprikapoeder en komijn.
Verhit wat boter of olie in een wok en fruit kort de knoflook en het uitje aan. Voeg vervolgens de kip toe en bak een paar minuten mee.
Snijd de paprika in blokjes en voeg deze met de doperwten bij de kip, blijf goed roeren.
Voeg een half blikje tomatenblokjes toe en roer om. Zet het vuur op zijn laagst en laat even pruttelen. Voeg de garnalen toe en als laatste wat fijngesneden koriander.
Schep de rijst in de wok bij de kip en roer goed om op middelhoog vuur. Zorg dat je goed blijft omscheppen maar als de rijst iets aanbrandt is het niet erg, het zogenaamde paella-korstje is namelijk het lekkerst van de paella. Knijp als laatste een halve citroen uit boven de rijst en schep nog even om.
Serveer de paella met een schijfje citroen en wat verse koriander. Eet smakelijk!
Je kunt prima je paella naar wens maken door mosselen toe te voegen, gerookte makreel of juist de vis weglaten als je er geen fan van bent.
Houd jij van paella? En maak je het weleens?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de vijftien voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (22)
Dit heb ik nog nooit gemaakt. Nu ben ik toch wel erg nieuwsgierig. Gaat wederom op mijn lijstje.
Deze week heb ik volgens mij drie of vier van jouw recepten op de week planning ?
Lekker hoor. Zelf doe ik graag nog.meer vis er doorheen inderdaad 🙂
Ziet er onwijs lekker uit! Ik hou alleen niet echt van garnalen.
Die kun je er prima uit laten!
Eigenlijk is het witte rijst met grote korrel en saffraan om hem geel te maken. En met grote garnalen(gambas) ipv gekookte. Om het nog moeilijker te maken kook je de rijst als een soort van risotto met bouillon getrokken van vis en vis koppen enzo. Maar hij klinkt evengoed lekker!
Ehm….dat snap ik. Maar ik maak mijn recepten graag makkelijk, snel, toegankelijk en betaalbaar. Andes grijpen mensen alsnog naar de maaltijdpaketten van Knorr 😉
Ziet er weer heerlijk uit!!
Ik ben gek op paella, maar laat de kip altijd achterwege en doe ik er heel veel frutti di mare doorheen. Wel haal ik wel altijd de paella uit het pak. Puur om de simpele reden dat het veel makkelijker en sneller is dan het zelf te maken.
Ik hou enorm van paella en ben dan ook erg benieuwd naar jouw variant!
Paella, super goed idee! Ik denk dat ik wegens persoonlijke voorkeuren de garnaaltjes weglaat, hoewel ik dan misschien een cultuurbarbaar ben, vind ik het dan toch lekkerder 😛
[…] #16 Spaanse paella […]
[…] #16 Spaanse paella […]
[…] #16 Spaanse paella […]
[…] #16 Spaanse paella […]
[…] #16 Spaanse paella […]
[…] #16 Spaanse paella […]
Is vast een lekker rijst gerecht, maar ik vrees dat je dit geen spaanse paella kunt noemen, sorry.
Ik ben wel een groot fan van je website.
Je snapt denk ik toch ook wel dat Honig/Maggi/Knorr deze namen bedenken en ik niet he? Misschien hun eens aanschrijven 😉
[…] #16 Spaanse paella […]
[…] #16 Spaanse paella […]
[…] #16 Spaanse paella […]
[…] #16 Spaanse paella […]