Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Wereldgerechten zonder pakje of zakje #16. Spaanse Paella

Paella, een gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Houd je van vis en schaaldieren? Dan zit je goed. Maar ook als je niet van vis houdt, of allergisch bent, kun je heerlijke paella maken op basis van vlees. Vandaag een paella met vlees én vis waar je zelf nog verder mee kunt variëren. Nooit eerder had ik paella gemaakt, maar nu ben ik verkocht.

IMG_3842

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 Pak gele rijst (Lassie)
  • Een halve blik tomatenblokjes
  • Een visbouillonblokje
  • Een scheutje Kikoman sojasaus minder zout
  • Een eetlepel trassi (garnalenpasta)
  • 350 gram kipfilet of kipdijfilet
  • Een bakje gekookte roze garnaaltjes
  • Een groene paprika
  • Handje doperwtjes (diepvries)
  • Een ui, gesnipperd
  • Twee tenen knoflook, gesnipperd
  • Een theelepel kurkuma
  • Een eetlepel gerookte paprikapoeder
  • Een eetlepel gemalen komijn
  • Boter of olie
  • Een citroen
  • Paar takjes verse koriander

Wat moet je doen?

Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met het bouillonblokje, giet af en laat even staan met de deksel er op.

Snijd de kip in blokjes en doe deze in een schaal, samen met de sojasaus, trassi, kurkuma, paprikapoeder en komijn.

Verhit wat boter of olie in een wok en fruit kort de knoflook en het uitje aan. Voeg vervolgens de kip toe en bak een paar minuten mee.

Snijd de paprika in blokjes en voeg deze met de doperwten bij de kip, blijf goed roeren.

Voeg een half blikje tomatenblokjes toe en roer om. Zet het vuur op zijn laagst en laat even pruttelen. Voeg de garnalen toe en als laatste wat fijngesneden koriander.

Schep de rijst in de wok bij de kip en roer goed om op middelhoog vuur. Zorg dat je goed blijft omscheppen maar als de rijst iets aanbrandt is het niet erg, het zogenaamde paella-korstje is namelijk het lekkerst van de paella. Knijp als laatste een halve citroen uit boven de rijst en schep nog even om.

Serveer de paella met een schijfje citroen en wat verse koriander. Eet smakelijk!

IMG_3870

IMG_3872

IMG_3882

Je kunt prima je paella naar wens maken door mosselen toe te voegen, gerookte makreel of juist de vis weglaten als je er geen fan van bent.

Houd jij van paella? En maak je het weleens?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


 

Bekijk ook de vijftien voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

#4 Kip Tandoori

#5 Beef Teriyaki

#6 Surinaamse Roti

#7 Kantonese kip

#8 Argentijnse Beef Chimichurri

#9 Libanese Falafel

#10 Zuid Afrikaanse Boboti

#11 Italiaanse Lasagne

#12 Thaise kip Siam

#13 Griekse Kofta

#14 Kip Jambalaya

#15 Mexicaanse Quesadillas

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (22)

Write a comment