Tijd voor een Mexicaans uitje vandaag, namelijk Mexicaanse Quesadillas. Ik heb ze zelf nooit eerder gemaakt, dus dit was tegelijk ook een primeur. Maar ik snap werkelijk niet waarom ik ze niet eerder ontdekt heb. Ze zijn zo ontzettend lekker en heel makkelijk om te maken! Dus ook bij dit gerecht hebben we helemaal geen pakjes en zakjes nodig.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 4 Tortilla wraps groot
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- Een halve ui, gesnipperd
- Olie
- Peper
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel Jonnie Boer Thai Red curry
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- Twee eetlepels citroensap
- 1 rijpe avocado
- 1 eetlepel uienpoeder
- Een rode en gele paprika
- Twee flinke handen geraspte kaas
Wat moet je doen?
Meng in een kom de blokjes kipfilet met twee eetlepels olie, 1 teentje knoflook, peper, de cayennepeper, uienpoeder, gerookte paprikapoeder, de kruiden van Jonnie Boer en een theelepel komijnzaad. Roer goed door. Voeg vervolgens een eetlepel citroensap toe en schep nog even om.
Verwarm boter of olie in een hapjespan, fruit het andere teentje knoflook en het uitje aan en bak de kipfilet rondom bruin. Snijd ondertussen de paprika’s in kleine blokjes en voeg deze toe aan de kip. Zet het vuur iets lager en laat de kip met paprika gaar worden met de deksel op de pan.
Prak de avocado tot het een glas papje is. Maal er wat peper over en roer er een theelepel tomatenpuree door en nog een eetlepel citroensap. Zet de guacamole even apart (niet in de koelkast).
Voeg de rest van de tomatenpuree toe aan de kip met paprika en roer goed door. Voeg als laatste de kaas toe en blijf goed roeren tot de kaas helemaal gesmolten is.
Smeer de helft van een wrap in met de guacamole en schep daarop wat kip.
Klap hem dicht en druk lichtjes aan. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en verwarm de wrap een paar minuten aan beide kanten, zodat deze lichtbruin wordt.
Serveer de Quesadillas met de rest van de guacamole. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de veertien voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (22)
Oh, deze lijkt mij zó heerlijk. Krijg nu al trek.
Ziet er weer heerlijk uit! Ik hou van mexicaans eten dus ik wil deze zeker een keer proberen!
Oh zeg, ik krijg meteen honger en we hebben laat gegeten.
Zonder pakje of zakje blijft het best! 🙂
En dus ook het gezondste en het lekkerste!
Heerlijk! Wij zijn echt gek op Mexicaans :). Wij maken wel een andere variant (ook zonder pakjes en zakjes) maar deze lijkt me ook heel lekker.
Hongeeeerrrrrrr! Haha..
Oooooooooooh dit heb ik nog nooit op, maar lijkt mij heel lekker. Dit ga ik van de week zeker maken!
Ziet er heerlijk uit, ga dit zeker snel een keertje maken!!
Deze van het weekend gemaakt. Echt heerlijk! Ik zou alleen 1 of 2 acvocado’s meer gebruiken.
[…] #15 Mexicaanse Quesadillas […]
[…] #15 Mexicaanse Quesadillas […]
[…] #15 Mexicaanse Quesadillas […]
Ik heb hem eergisteren gemaakt, erg lekker!
[…] #15 Mexicaanse Quesadillas […]
[…] #15 Mexicaanse Quesadillas […]
[…] #15 Mexicaanse Quesadillas […]
[…] #15 Mexicaanse Quesadillas […]
[…] #15 Mexicaanse Quesadillas […]
[…] #15 Mexicaanse Quesadillas […]
[…] #15 Mexicaanse Quesadillas […]
Ook al weer een succesrecept, dank je!
De kruiden van Johnnie Boer red curry is uit de handel gehaald. Hoe lossen jullie dit op?
Wilde ik dit recept maken, is er nergens meer de jonnie boer thai red curry te verkrijgen. Weet u misschien een alternatief voor deze kruiden?