Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Wereldgerechten zonder pakje of zakje #9. Libanese Falafel.

Acht wereldgerechten zijn er al gepasseerd op Lifesabout en we hebben er nog genoeg te gaan! Hopelijk inspireer ik jullie nog steeds met deze reeks zonder pakjes en vandaag is de beurt aan Libanese Falafel, een heerlijk verrassend vegetarisch recept!

IMG_2936

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • Een blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
  • 100 gram tomatenketchup
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Bosje verse koriander
  • Gemalen komijnzaad
  • Peper
  • Twee eetlepels paprikapoeder
  • Een theelepel cayennepeper
  • Een theelepel kaneel
  • Drie tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • Sap van een halve citroen
  • 3 tomaten
  • 1 kropsla (niet op de foto)
  • 4 Falafel broodjes of Arabisch brood (dit heb ik gebruikt)

Wat moet je doen?

De Harissasaus maken: Meng in een schaaltje de ketchup met een eetlepel water, een theelepel gemalen komijnzaad, een eetlepel paprikapoeder, een eetlepel fijngesneden koriander, het sap van een halve citroen, wat peper, een snufje kaneel en een eetlepel cayennepeper. Laat de saus even staan.

Knoflook dip maken: Meng in een schaaltje de crème fraîche en pers twee teentjes knoflook er boven uit. Voeg tevens een kwart gesnipperde rode ui toe.

Falafel maken: Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een kom. Meng er een eetlepel olie door. Voeg vervolgens nogmaals een eetlepel fijngesneden koriander toe, een fijngesneden teentje knoflook, een theelepel gemalen komijnzaad, peper en een eetlepel paprikapoeder.

fal1

Meng dit door elkaar en prak de kikkererwten fijn. Tip: met een vork duurt het vrij lang, met een stamppot stamper gaat het veel sneller en makkelijker! Wanneer de kikkererwten geplet zijn en je een papje hebt, kun je er ongeveer 10 balletjes van rollen. Druk ze vervolgens een beetje plat.

Verhit in een koekenpan wat boter of olie en bak de Falafel een paar minuten aan beide kanten goudbruin.

fal

Maak er een verse tomatensalade bij door de drie tomaten in blokjes te snijden en te mengen met een half gesnipperd uitje, wat olie en citroensap.

Verwarm het brood even kort in een koekenpan zonder vet en besmeer deze met de Harissasaus. Leg er vervolgens wat blaadjes sla op en een paar Falafelburgertjes en vouw het broodje/pannenkoekje dicht. Serveer de knoflook dip erbij. Eet smakelijk!

IMG_2958

IMG_2948

 

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


 

Bekijk ook de acht voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

#4 Kip Tandoori

#5 Beef Teriyaki

#6 Surinaamse Roti

#7 Kantonese kip

#8 Argentijnse Beef Chimichurri

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (28)

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 21-27 februari

Aardig wat zon, gezond en lekker eten en een dreumes die mij aan het lachen kreeg. En een primeur....voor het...

Sluiten