Acht wereldgerechten zijn er al gepasseerd op Lifesabout en we hebben er nog genoeg te gaan! Hopelijk inspireer ik jullie nog steeds met deze reeks zonder pakjes en vandaag is de beurt aan Libanese Falafel, een heerlijk verrassend vegetarisch recept!
Wat heb je nodig voor vier personen?
- Een blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
- 100 gram tomatenketchup
- 2 eetlepels crème fraîche
- Bosje verse koriander
- Gemalen komijnzaad
- Peper
- Twee eetlepels paprikapoeder
- Een theelepel cayennepeper
- Een theelepel kaneel
- Drie tenen knoflook
- 1 rode ui
- Sap van een halve citroen
- 3 tomaten
- 1 kropsla (niet op de foto)
- 4 Falafel broodjes of Arabisch brood (dit heb ik gebruikt)
Wat moet je doen?
De Harissasaus maken: Meng in een schaaltje de ketchup met een eetlepel water, een theelepel gemalen komijnzaad, een eetlepel paprikapoeder, een eetlepel fijngesneden koriander, het sap van een halve citroen, wat peper, een snufje kaneel en een eetlepel cayennepeper. Laat de saus even staan.
Knoflook dip maken: Meng in een schaaltje de crème fraîche en pers twee teentjes knoflook er boven uit. Voeg tevens een kwart gesnipperde rode ui toe.
Falafel maken: Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een kom. Meng er een eetlepel olie door. Voeg vervolgens nogmaals een eetlepel fijngesneden koriander toe, een fijngesneden teentje knoflook, een theelepel gemalen komijnzaad, peper en een eetlepel paprikapoeder.
Meng dit door elkaar en prak de kikkererwten fijn. Tip: met een vork duurt het vrij lang, met een stamppot stamper gaat het veel sneller en makkelijker! Wanneer de kikkererwten geplet zijn en je een papje hebt, kun je er ongeveer 10 balletjes van rollen. Druk ze vervolgens een beetje plat.
Verhit in een koekenpan wat boter of olie en bak de Falafel een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
Maak er een verse tomatensalade bij door de drie tomaten in blokjes te snijden en te mengen met een half gesnipperd uitje, wat olie en citroensap.
Verwarm het brood even kort in een koekenpan zonder vet en besmeer deze met de Harissasaus. Leg er vervolgens wat blaadjes sla op en een paar Falafelburgertjes en vouw het broodje/pannenkoekje dicht. Serveer de knoflook dip erbij. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de acht voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (29)
Lekker hoor! Ik heb het al eerder gezegd, maar knap hoe jij deze recepten maakt. Misschien leuk om ze misschien een keer te bundelen in een e-book als je alle recepten af hebt? Fijne zondag!
Ook weer zo heerlijk. Bewondering voor jou dat het je telkens lukt. Gaat natuurlijk ook weer op het lijstje.
Ja ziet er weer heerlijk uit! Dit hebt ik overigens nog nooit gegeten naar ziet er smakelijk uit.
Damn woman, wat ziet dat er weer TE lekker uit! Wanneer opent je catering bedrijf ook weer ?? 😉
Heeeerlijk! Ik pleit nog steeds voor een eigen kookboek?
Jaa hier is het vegetatrische zonder pakjes en zakjes recept! Ik ga ervoor zorgen dat dit deze week op het menu komt bij mijn ouders 🙂
Mmmmmmm ziet er overheerlijk uit! Smakelijk!
Wist je dat je aquafaba (het vocht van de kikkererwten) heel goed voor vega recepten kunt gebruiken, bv meringues of mousse? Het werkt nl zoals eiwitten. Wel iets langer lang kloppen. Zie Google voor precieze recepten. 👍🏻
Dat ziet er weer overheerlijk uit! Blijf zo doorgaan met de heerlijke recepten 😀
Het ziet er heerlijk uit, maar op de een of andere manier trekt dit gerecht mij niet. Wellicht toch maar gewoon eens proberen, want al je andere recepten waren ook heerlijk. Mijn man is heel blij met die recepten van jou hihi 😉 Enne eens met Nicole voor het kookboek!
Wij aten het ook nooit, maar ik vond het erg lekker! Vooral de burgers met kikkererwten in combi met de sausjes.
Deze heb ik ook uit pakje nooit gehad, maar lijkt me zo lekker! Wij hebben trouwens een kant-en-klaar potje harissa, mijn man kookt namelijk wel vaker gerechten uit deze regio. Een tip voor de luieriken 😉 Weet alleen niet meer of hij de toko komt of dat je het gewoon bij de supermarkt kan kopen.
Ahh handig als je het vaker gebruikt ja! Nadeel vind ik, is dat er altijd zoveel zout in die kant en klare potjes zit.
[…] #9 Libanese Falafel […]
[…] #9 Libanese Falafel […]
[…] #9 Libanese Falafel […]
[…] #9 Libanese Falafel […]
[…] #9 Libanese Falafel […]
[…] #9 Libanese Falafel […]
[…] #9 Libanese Falafel […]
[…] #9 Libanese Falafel […]
[…] #9 Libanese Falafel […]
[…] #9 Libanese Falafel […]
[…] #9 Libanese Falafel […]
[…] #9 Libanese Falafel […]
[…] #9 Libanese Falafel […]
[…] #9 Libanese Falafel […]
[…] #9 Libanese Falafel […]
Cayennepeper in je recept moet 1 theelepel zijn ?. E r staat 1 eetlepel. Ik probeer eerst met 1 theelepel.