Vandaag gaan we de Argentijnse kant op! Ik maakte gister voor het eerst Beef Chimichurri en ik ben verkocht, wat een lekker gerecht! Alle smaken komen samen in dit eenvoudige en gezonde recept met pit.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 2 flinke biefstukken
- 1 Bosui
- Vier tenen knoflook
- Rode wijnazijn
- Olijfolie
- 1 rode peper
- Een bosje peterselie
- Een eetlepel oregano
- Peper, versgemalen
- 1 citroen, schoon geboend
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 350 gram rijst
- Gebroken sperziebonen (optioneel)
- Wortelbolletjes (optioneel)
Wat moet je doen?
Snijd de biefstukken in reepjes en doe in een kom. Voeg een teentje geperste knoflook toe en 2 eetlepels olijfolie. Rasp de citroen en voeg de rasp bij het vlees. Voeg ook de cayennepeper, de paprikapoeder en uienpoeder toe. Roer het geheel goed door en laat even intrekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de boontjes en de worteltjes in 10 minuten beetgaar en giet af.
Snijd de overige drie tenen knoflook heel fijn, zo ook de rode peper. Snijd het bosje peterselie en het bosuitje ook heel fijn.
Meng in een schaaltje een flinke scheut wijnazijn met een flinke scheut olijfolie. Voeg hier de fijngesneden knoflook, rode peper, peterselie en bosui aan toe. Voeg vervolgens een eetlepel oregano toe, wat versgemalen peper, een theelepel komijnpoeder en pers de helft van een citroen uit.
Verhit in een wok wat olijfolie en bak hierin de biefstukreepjes in een paar minuten bruin. Voeg de boontjes en worteltjes aan het vlees toe en bak heel kort even mee.
Serveer de rijst op een bord, schep het vlees met de groenten erbij en serveer de chimichurri er apart bij. Schenk net voor het eten wat chimichurri over het vlees. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de zeven voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (22)
Dat ziet er weer lekker uit! Ik ga deze een keertje uitproberen. Ik vind komijnpoeder altijd zo lekker in gerechten. Knap hoe je die recepten van de wereldgerechten altijd zo weer uit weet te vogelen 🙂
Ik val in herhaling maar ook dit recept lijkt mij weer lekker. Gaat zeker op mijn lijstje om uit te proberen. Heerlijk lijkt mij, al die kruiden bij elkaar
Dat ziet er ook weer heerlijk uit! Deze ook weer opgeslagen 😉 Gisteren aten we de Burritos en ik vond ze nog lekkerder dan uit het pakje van Knorr en dat was mijn man ook met mij eens!
Dat ziet er weer heerlijk uit! Ik ken deze niet als pakje trouwens.
Wil je mij niet adopteren? Jeetje lekker weer!
Ook al zo lekker! Heerlijk zelfs! Geweldig deze reeks 😀
Oh dat ziet er weer lekker uit zeg!
Ik had een paar weken een leuk receptje bij de AH gevonden, tot ik één van de ingrediënten las van “maggi” – ik vond hem meteen minder leuk 🙁
Wat knap dat je elke keer weer de gerechten kunt maken! Ook deze ziet er weer heerlijk uit! Gaat op mijn lijstje om eens te proberen!
Ohh dat ziet er heerlijk uit. Vanavond ga ik je recept testen. Hopelijk wordt het net zo smakelijk als van jou. Ik kan niet wachten.
[…] #8 Argentijnse Beef Chimichurri […]
[…] #8 Argentijnse Beef Chimichurri […]
[…] #8 Argentijnse Beef Chimichurri […]
[…] #8 Argentijnse Beef Chimichurri […]
[…] #8 Argentijnse Beef Chimichurri […]
[…] #8 Argentijnse Beef Chimichurri […]
[…] #8 Argentijnse Beef Chimichurri […]
[…] #8 Argentijnse Beef Chimichurri […]
[…] #8 Argentijnse Beef Chimichurri […]
[…] #8 Argentijnse Beef Chimichurri […]
Vandaag de versie van het Knorr pakje geprobeerd.. Wel lekker, maar ik maak het liever zelf . Met je heldere uitleg en mooie foto’s komt dat zeker goed. Het ziet er heerlijk uit.
In het recept van Knorr is ook sprake van aardappel bij de rijst, creme freche en amandelstukjes. Die laatste meen ik wel te zien op je foto. Alle drie staan ze niet in je recept. Mis ik iets? Groeten Ton
Klopt! Ik heb er toendertijd voor gekozen het recept mager te houden, dus zonder de aardappel en creme fraishe in de rijst. Maar je kunt natuurlijk altijd een aardappel toevoegen met wat creme fraishe en dat mengen met de rijst!