Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Wereldgerechten zonder pakje of zakje #7. Kantonese kip.

5
(4)

Ik blijf het ontzettend leuk vinden om de recepten te maken en te delen. En helemaal wanneer ik steeds enthousiaste berichten krijg van de gerechten in wording of van het resultaat, zo leuk om te zien en te horen! Vandaag staat er een snel maar toch heerlijk gerecht op de planning, namelijk Kantonese Kip.

kipp

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 pak woknoedels (250 gram)
  • 2 tenen knoflook
  • Een zakje Chinese roerbakmix
  • 350 gram kipfilet
  • 2 bosuitjes
  • 1 theelepel Chilipeper
  • 1 theelepel Zwarte peper
  • 1 bolletje gember
  • 2 eetlepels siroop van de gember
  • 1 limoen, schoon geboend
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Cayennepeper
  • 2 theelepels 5 spices poeder (Jonnie Boer of Toko)
  • Sojasaus minder zout (kikoman)

Wat moet je doen?

Snijd de kipfilet in blokjes en leg ze in een schaal. Snipper de knoflook en voeg toe aan de kip. Rasp de schil van de limoen en voeg dit rasp plus het sap van een halve limoen toe. Voeg ook de chilipeper, zwarte peper, koriander, paprikapoeder, 5 spices poeder en cayennepeper toe aan de kip. Roer dit goed door. Snijd het bolletje gember fijn en voeg bij de kip. Snijd een bosuitje fijn en meng dit met de kip. Voeg als laatste een flinke scheut sojasaus toe en roer het geheel goed door. Laat een half uur marineren.

kip

Verhit wat boter of olie in een wok en bak de kipfilet gaar. Voeg de wokgroenten toe en bak een paar minuten mee.

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water.

Voeg aan de kip met wokgroenten de eetlepels gembersiroop toe, het sap van de andere helft van de limoen en 4 eetlepels sojasaus. Laat even op laag vuur warm worden.

Voeg als laatste de noedels toe en meng deze met de kip met groenten. Snijd het tweede bosuitje fijn en gebruik dit eventueel om te garneren. Eet smakelijk!

IMG_2776

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 5 / 5. 4

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (30)

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 7-13 februari.

Een week waarin ik mij iets beter voelde met de medicatie, het punten tellen braaf werd voortgezet en ik verrast...

Sluiten