Ik blijf het ontzettend leuk vinden om de recepten te maken en te delen. En helemaal wanneer ik steeds enthousiaste berichten krijg van de gerechten in wording of van het resultaat, zo leuk om te zien en te horen! Vandaag staat er een snel maar toch heerlijk gerecht op de planning, namelijk Kantonese Kip.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 1 pak woknoedels (250 gram)
- 2 tenen knoflook
- Een zakje Chinese roerbakmix
- 350 gram kipfilet
- 2 bosuitjes
- 1 theelepel Chilipeper
- 1 theelepel Zwarte peper
- 1 bolletje gember
- 2 eetlepels siroop van de gember
- 1 limoen, schoon geboend
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel Cayennepeper
- 2 theelepels 5 spices poeder (Jonnie Boer of Toko)
- Sojasaus minder zout (kikoman)
Wat moet je doen?
Snijd de kipfilet in blokjes en leg ze in een schaal. Snipper de knoflook en voeg toe aan de kip. Rasp de schil van de limoen en voeg dit rasp plus het sap van een halve limoen toe. Voeg ook de chilipeper, zwarte peper, koriander, paprikapoeder, 5 spices poeder en cayennepeper toe aan de kip. Roer dit goed door. Snijd het bolletje gember fijn en voeg bij de kip. Snijd een bosuitje fijn en meng dit met de kip. Voeg als laatste een flinke scheut sojasaus toe en roer het geheel goed door. Laat een half uur marineren.
Verhit wat boter of olie in een wok en bak de kipfilet gaar. Voeg de wokgroenten toe en bak een paar minuten mee.
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water.
Voeg aan de kip met wokgroenten de eetlepels gembersiroop toe, het sap van de andere helft van de limoen en 4 eetlepels sojasaus. Laat even op laag vuur warm worden.
Voeg als laatste de noedels toe en meng deze met de kip met groenten. Snijd het tweede bosuitje fijn en gebruik dit eventueel om te garneren. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (36)
Lijkt mij ook weer zo heerlijk. Trouwens erg knap hoor,die recepten namaken!
Dank je wel! Het is heel erg leuk om te doen en dankbaar werk, je maakt er veel mensen blij mee.
er staat duidelijk zonder pakjes of zakjes!
Waarom moet dan Een zakje Chinese roerbakmix erin??
Goh wat flauw! Zonder pakjes en zakjes gaat om de kruidenmengsels van bijvoorbeeld Maggi, Honig en Knorr. Waar enorm veel zout, suiker en andere onnodige toevoegingen in zitten.
Met een zakje groentenmix is niets mis, juist hartstikke gezond.
Maar als je alles zelf wil snijden ga je gang!
Kip is hier favoriet, deze zet ik op het lijstje!
Hier ook, zo veelzijdig!
Erg lekker, maar ook erg pittig! Voor de kids té! We gaan halveren met alle peper. Leuk zo, deze recepten!!
Bedankt voor al je mooie recepten!! We maken er dankbaar gebruik van.
Dit recept is echter bij ons veel te pittig uitgevallen, helaas was t daardoor niet lekker meer. Ik gebruik van die specifieke maatlepeltjes, kloppen de maatvoeringen dan wel of heb ik gewoon teveel erin gedaan? Ik wil t nog eens met de helft vd pepers doen 🙂
Oeh lekker!! Ik vind dit toch zo leuk al die wereldgerechten op deze manier
Thanks! Het is ook erg leuk om te doen!
Ziet er weer lekker uit! Weer opgeslagen in het mapje recepten genaamd: “Knorr, maar dan lekkerder”.
Hahaha geweldig!
Note to self: deze artikelen pas lezen na het ontbijt! Wat klinkt dat weer heerlijk zeg! ?
Haha of gewoon maken vanavond 😉
Dit gerecht ziet er ook weer heerlijk uit! Dank je wel!
Liefs…
Geweldige rubriek, weer zo lekker!
[…] #7 Kantonese kip […]
[…] #7 Kantonese kip […]
[…] #7 Kantonese kip […]
[…] #7 Kantonese kip […]
[…] #7 Kantonese kip […]
[…] #7 Kantonese kip […]
Voor het eerst 1 van je recepten gemaakt. De smaak was goed maar wij vonden het echt veel te scherp. Maar we zijn ook geen scherp eten gewend. Maar ik ga deze zeker nog een keer maken en ik denk dat ik de chilipoeder en de cayennepeper het beste eruit kan laten?
Volgende week nog een recept van je uitzoeken 🙂
O jee, ja wij zijn inderdaad behoorlijk wat gewend haha. Heb je het wel kunnen blussen? De volgende keer gewoon er uit laten of op tafel apart erbij zetten zodat je het naar smaak kunt toevoegen.
[…] #7 Kantonese kip […]
[…] #7 Kantonese kip […]
[…] #7 Kantonese kip […]
[…] #7 Kantonese kip […]
[…] #7 Kantonese kip […]
[…] #7 Kantonese kip […]
[…] #7 Kantonese kip […]
[…] #7 Kantonese kip […]
[…] #7 Kantonese kip […]
[…] #7 Kantonese kip […]
Door wat zou je het 5 spicespoeder kunnen vervangen?
Weer zo’n heerlijk recept, de kinderen vonden het iets te pittig dus de volgende keer zal ik de cayenna halveren. Ik had geen five spice kruiden dus hiervoor een beetje five spices woksaus gebruikt voor de marinade. Heerlijk!