Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Wereldgerechten zonder pakje of zakje #4. Kip Tandoori.

Kip Tandoori, een heerlijk kruidig gerecht met een frisse ondertoon van yoghurt en citroen. Deze variant maakte ik met het oog op makkelijk én verslavend lekker. En dat is absoluut mogelijk!

IMG_2240

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram rijst
  • 400 gram kippendijen (of eventueel kipfilet)
  • 400 gram Griekse yoghurt
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • Halve citroen, schoongeboend
  • 1 eetlepel Garam Masala (Jonnie Boer, Albert Heijn)
  • 1 bolletje stemgember
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 theelepel cayennepeper (of paprikapoeder als je niet zo van pittig houdt)
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 250 gram sugarsnaps
  • Scheutje olie

Wat moet je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat even droog stomen.

Snijd de kippendijen in blokjes en leg ze in een schaal. Pers de twee teentjes knoflook uit en voeg deze toe aan de kip.

Rasp de schil van de halve citroen. Rasp het bolletje gember en voeg de citroenschil en de geraspte gember bij de kip. Voeg ook de Garam Masala toe, een scheutje olie en roer goed door. Voeg ook de cayennepeper en de ketoembar toe aan het kipmengsel. Roer weer goed door. Schep als laatste 3 scheppen van de Griekse yoghurt bij de kip. Laat de kip in de marinade een half uurtje staan zodat alle smaken in kunnen trekken.

IMG_2247

Verhit een hapjespan en bak de kip met de yoghurt-marinade op middelhoog vuur. Zet na 5 minuten het vuur laag en laat de kip in 15 minuten gaar pruttelen.

Kook de sugarsnaps in 5 minuten beetgaar en knapperig.

Voeg vervolgens de kurkuma toe aan de kip in de saus. Voeg als laatste de rest van de yoghurt toe en een scheutje kokosmelk. Verwarm het geheel nog even en roer goed door.

IMG_2252

Bij mij werd de saus op de één of andere manier dunner dan de bedoeling was. Ik heb de saus vervolgens naar wens dikker gemaakt met behulp van een maizena papje.

Schep de rijst op een bord en schep vervolgens de kip Tandoori erbij of erbovenop. Serveer met de sugarsnaps.

Eet smakelijk!

IMG_2263

 

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


 

Bekijk ook de drie voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (21)

  • Ziet er weer heerlijk uit! Wij zijn alleen niet zo van de kruidige gerechten. Zou je de cayennepeper ook kunnen vervangen voor iets anders?

    Beantwoorden
  • Yay weer een nieuwe. Deze vind ik van Knorr niet zo lekker, maar ik zal deze eens proberen!

    Beantwoorden
  • Jaaaaaaaaaaaaaaa de favoriet van mijn man en mij! Deze gaat weer op het lijstje 😉 Ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
  • Oeh deze ga ik zeker een keer maken! Kip Tandoori is zoooo lekker!

    Beantwoorden
  • Het ziet er erg lekker uit!
    Zou je een keer een vegetarisch recept zonder pakjes en zakjes willen delen?

    Beantwoorden
    • Thanks! Ja die zal zeker nog een keer voorbij komen! Ik weet niet of ie voorbijkomt in de reeks wereldgerechten, anders maak ik een ander lekker vegetarisch recept. Er staat er trouwens wel al 1 op de blog: de herfstsoep met gegrilde paprika!

      Beantwoorden
  • Ik hou zooo veel van kip tandooorriii m’n vriend wordt er gek van. Maar we gaan het nog eens eten, dit keer volgens dit recept 😀 Deze rubriek is gewelig.

    Beantwoorden
  • […] vandaag kwam het recept van de kip Tandoori online. Hij is zo ontzettend lekker en eigenlijk heel simpel te maken! Heb jij […]

    Beantwoorden
  • Leuk om zonder pakje te koken! Vanavond deze geprobeerd en smaakte naar meer! Was nog niet helemaal perfect maar ga m nog een keer proberen! Tnx!

    Beantwoorden
  • Vanavond ga ik deze proberen, ben erg benieuwd! Bij het lezen van het recept loopt het water me al in de mond! 😉

    Vraagje; kun je de stemgember ook vervangen door gemberpoeder? Zo ja, hoeveel zou je daar van toe moeten voegen?

    Beantwoorden
    • Heerlijk, ben benieuwd wat je ervan vindt! Je kunt er ook prima gemberpoeder in doen ipv de bolletjes. Gebruik dan 1 a 2 theelepels (net afhankelijk of je heel erg gemberfan bent of niet).

      Beantwoorden
  • Hoi Geertje,

    Gisteren de kip tandoori gemaakt volgens jouw recept.. het rook en zag er heerlijk uit maar was helaas vrij zuur toen we het aten.. had jij dit ook ? Kan namelijk niet ontdekken wat ik eventueel fout heb gedaan.

    Groet,
    Eline

    Beantwoorden
  • Dit hebben we pas gegeten. Het was lekker, alleen vroeg ik mij af of ik ook een andere yoghurt zou kunnen gebruiken in plaats van Griekse yoghurt.
    We zijn helemaal fan van de bobotie. En de andere gerechten staan ook echt op het lijstje om eens te maken. Super dat je dit deelt. 🙂

    Beantwoorden
    • Wat leuk om te horen! Je kunt de Griekse yoghurt vervangen door naturel magere kwark. Hij wordt misschien iets zuurder, maar hoeft niet. Gewone yoghurt is te dun voor de saus.

      Beantwoorden
  • Hoi Geertje, wat een geweldige blog! Dit is precies waar ik al tijden naar op zoek ben, geen troep uit zakjes maar wel de lekkere gerechten! Vandaag de boboti gemaakt en deze was super. Ook kip tandoori is bij ons een favoriet, maar helaas ben ik allergisch voor kokos(melk). Weet je hier een alternatief voor? Alvast bedank. Groetjes, Lianne.

    Beantwoorden
  • Leuke site. Ben al een tijdje op zoek naar de recepten van de makkelijke pakjes. Ben benieuwd.

    Beantwoorden
  • De kip staat in de marinade, m.i. is het wel van belang dat je Griekse yoghurt 10% vet gebruikt omdat deze romiger smaakt en door hoge vetgehalte minder snel schift en ook veel minder zuur is dan griekse yoghurt 0 % of 5% vet.. ik laat het je weten…

    Beantwoorden

Write a comment