Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Wereldgerechten zonder pakje of zakje #3. Mexicaanse Burritos.

Misschien wel hét populairste gerecht onder de maaltijdpakketten van Knorr: Mexicaanse Burritos. Maar het is vrij eenvoudig om dit lekkernij vers en helemaal zelf te maken! En de smaken komen verrassend dichtbij die van Knorr.

Ik ben zelf dol op Mexicaanse Burrito’s. De combinatie van tomaat met kip op een wrap en een fris sausje is heerlijk. Ik heb een tijd geleden al het perfecte kruidenmengsel ontdekt voor het sausje bij de wraps, namelijk de natriumarme viskruiden met onder andere dille. Klinkt raar, maar door dit kruidenmengsel komt het verdacht dichtbij het origineel. Het kruidenmengsel is ook heerlijk om verantwoord vis mee te kruiden of voor op een eitje, een goede aankoop dus!

IMG_1734

Wat heb je nodig voor 4 personen (4 burrito’s)?

  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels Italiaanse keukenkruiden
  • Paar blaadjes basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gram sour cream (of crème fraîche als je dat lekkerder vindt)
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels natriumarme viskruiden Verstegen (supermarkt)
  • 1 theelepel Uienpoeder
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 theelepel Chilipeper
  • Boter of olie
  • 4 tortilla wraps
  • 1 gele paprika
  • Takje verse peterselie (fijngehakt)
  • Geraspte kaas

Wat moet je doen?

Kruid de blokjes kipfilet met paprikapoeder, chilipeper en peper. Snipper 1 teentje knoflook. Verhit olie of boter in een hapjespan, fruit de knoflook aan en bak de kipfilet gaar. Snijd de paprika in blokjes en voeg deze toe aan de kip. Laat even 5 minuten garen.

Voeg de gezeefde tomaten toe aan de kip en paprika. Roer dit goed door. Voeg de basilicum, de helft van de peterselie en Italiaanse keukenkruiden toe en roer weer door. Voeg naar smaak eventueel nog wat chilipeper toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng in een kommetje de sour cream (of crème fraîche) met de natriumarme viskruiden en wat uienpoeder. Pers het tweede teentje knoflook uit en meng dit met het mengsel. Roer ook de rest van de peterselie erdoor.

IMG_1737

Smeer de wraps in met het sausje van de sour cream en schep het kipmengsel erop. Vouw de wraps dicht (eventueel met een cocktailprikker) en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Strooi de geraspte kaas over de wraps. Voor zoutarme wraps kun je eventueel plakjes mozzarella gebruiken.

IMG_1764

Verwarm de wraps 10 minuten op 200 graden. Eet smakelijk!

IMG_2174

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


 

Bekijk ook de twee voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (32)

  • Ook dit wereldgerecht ziet er weer lekker uit. En volgens mij is dit behalve een lekker recept ook nog eens een snel recept.

    Beantwoorden
  • Lekker, deze is hier favoriet. Dan wel uit een pakje, dus ga deze zeker een keer proberen.

    Beantwoorden
  • Dit is mijn favoriete wereldgerecht, dus blij dat je deze hebt gemaakt! Ik heb alleen nog nooit van Verstegen gehoord, maar een andere supermarkt heeft dat vast ook wel.

    Beantwoorden
  • Hmm klinkt goed! Al eet ik altijd liever wraps met een gehakt mengsel. Misschien wil je dat mixzakje ook eens “namaken”?

    Beantwoorden
    • Hoi Joyce,
      Mijn recept is;
      300 gram rundergehakt,
      Een middelgrote ui, gesnipperd,
      Rode paprika, in kleine blokjes,
      Spaanse peper, fijngesneden,
      2 Tenen knoflook, fijngesneden,
      Klein blikje tomatenpuree,
      Theelepel komijnzaad,
      2 Theelepels Italiaanse kruiden,
      Snufje kaneel,
      2 Tomaten, in blokjes,
      Zout naar smaak.
      Als sausje heb ik slasaus (gewoon naturel van de Jumbo of zo),
      teentje knoflook, geraspt,
      2 theelepels gedroogde peterselie,
      peper en zout naar smaak.

      Beantwoorden
  • Ik moet die van vorige week ook nog maken, maar gingen onverwachts bij ouders eten! Hij staat weer opgeslagen in mijn map recepten. Ziet er wederom heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Deze ga ik binnenkort uitproberen! Heb ‘m opgeslagen 😀

    Beantwoorden
  • Het wordt nog druk met het proberen van al deze heerlijke recepten! Tot nu toe klinken alle recepten lekker dus ik kan aan de slag!

    Beantwoorden
  • […] dit weekend kwam het derde recept online in de reeks ‘Wereldgerechten zonder pakjes of zakjes’, namelijk Mexicaanse […]

    Beantwoorden
  • Mijn dochter en ik hebben de burrito’s vandaag gemaakt en ze smaakten heerlijk. Ik heb alleen een vraagje. Hoeveel paprikapoeder, chilipoeder en uipoedergebruik je?

    Beantwoorden
    • Wat goed! Ik doe vaak op gevoel het eten kruiden, dus het is moeilijk te zeggen hoeveel. Uienpoeder en paprikapoeder ongeveer een theelepeltje, chilipoeder vaak iets meer omdat we graag pittig eten. Maar als je niet zo van pittig houdt kun je de chilipeper iets minderen. Bedankt voor je berichtje!

      Beantwoorden
  • Hé Geertje, ik heb vandaag je recept gemaakt. Het was echt super lekker! Ik had alleen geen Italiaanse kruiden meer dus dat werd profinciaalse kruiden. Maar dat smaakte ook prima! De andere recepten komen ook zeker een keer aan bod.

    Beantwoorden
  • […] #3 Mexicaanse Burritos […]

    Beantwoorden
  • […] #3 Mexicaanse Burritos […]

    Beantwoorden
  • Viskruiden????

    Echt waar??

    Beantwoorden
    • Ja viskruiden! Die zoutarme van Verstegen. De kruidencombinatie is heerlijk voor in het sausje,

      Beantwoorden
  • Ik ben zo blij met de ontdekking van je site en dit recept! Ik ga snel andere recepten proberen!

    Beantwoorden
  • Ik ben echt groot fan van deze burrito’s, maar minder van de pakjesversie. Super dat je al die gerechten namaakt! Ik ben ook zelf gaan uitzoeken hoe ik de burrito’s na kan maken. Een ingrediënt die essentieel is voor dit gerecht is komijnpoeder, dus zeker een tip om erbij te doen. 🙂

    Beantwoorden
  • Die kip is echt consistent veel te gaar.

    Beantwoorden
    • Dan bak je het korter 😉

      Beantwoorden
  • Om het sausje zelf te maken gebruik ik altijd 1 à 1,5 zakje aioli dipsaus kruiden van Duyvis door de crème fraîche. Dan heb je een sausje dat er echt verdacht veel op lijkt.
    Vis kruiden lijkt me wat vreemd om te gebruiken, gezien daar dille in zit die ik in die kruiden best vind overheersen.

    Beantwoorden
    • Helaas zit er in de zakjes van Duyvis veel onnodige toevoegingen wat voor het recept ‘zonder pakjes en zakjes’ een beetje gek zou zijn.
      De viskruiden die ik gebruik komen erg goed tot zijn recht in het sausje en hoor van veel mensen dat het dicht in de buurt komt van het sausje uit het pakje!
      Maar je bent natuurlijk vrij om het op je eigen manier te doen.

      Beantwoorden
  • Ik gebruik voor 4 pers 600 Gr kipfilet. Een halve rode, gele, groene paprika en een ui. Op m’n gevoel gezeefde tomaten. In 1 woord héérlijk, absoluut één van m’n favorieten.

    Beantwoorden
  • Briljant! Duizend maal dank voor het ontdekken en delen van dit recept!

    Beantwoorden

Write a comment