Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Wereldgerechten zonder pakje of zakje #3. Mexicaanse Burritos.

Misschien wel hét populairste gerecht onder de maaltijdpakketten van Knorr: Mexicaanse Burritos. Maar het is vrij eenvoudig om dit lekkernij vers en helemaal zelf te maken! En de smaken komen verrassend dichtbij die van Knorr.

Ik ben zelf dol op Mexicaanse Burrito’s. De combinatie van tomaat met kip op een wrap en een fris sausje is heerlijk. Ik heb een tijd geleden al het perfecte kruidenmengsel ontdekt voor het sausje bij de wraps, namelijk de natriumarme viskruiden met onder andere dille. Klinkt raar, maar door dit kruidenmengsel komt het verdacht dichtbij het origineel. Het kruidenmengsel is ook heerlijk om verantwoord vis mee te kruiden of voor op een eitje, een goede aankoop dus!

IMG_1734

Wat heb je nodig voor 4 personen (4 burrito’s)?

  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels Italiaanse keukenkruiden
  • Paar blaadjes basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gram sour cream (of crème fraîche als je dat lekkerder vindt)
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels natriumarme viskruiden Verstegen (supermarkt)
  • 1 theelepel Uienpoeder
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 theelepel Chilipeper
  • Boter of olie
  • 4 tortilla wraps
  • 1 gele paprika
  • Takje verse peterselie (fijngehakt)
  • Geraspte kaas

Wat moet je doen?

Kruid de blokjes kipfilet met paprikapoeder, chilipeper en peper. Snipper 1 teentje knoflook. Verhit olie of boter in een hapjespan, fruit de knoflook aan en bak de kipfilet gaar. Snijd de paprika in blokjes en voeg deze toe aan de kip. Laat even 5 minuten garen.

Voeg de gezeefde tomaten toe aan de kip en paprika. Roer dit goed door. Voeg de basilicum, de helft van de peterselie en Italiaanse keukenkruiden toe en roer weer door. Voeg naar smaak eventueel nog wat chilipeper toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng in een kommetje de sour cream (of crème fraîche) met de natriumarme viskruiden en wat uienpoeder. Pers het tweede teentje knoflook uit en meng dit met het mengsel. Roer ook de rest van de peterselie erdoor.

IMG_1737

Smeer de wraps in met het sausje van de sour cream en schep het kipmengsel erop. Vouw de wraps dicht (eventueel met een cocktailprikker) en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Strooi de geraspte kaas over de wraps. Voor zoutarme wraps kun je eventueel plakjes mozzarella gebruiken.

IMG_1764

Verwarm de wraps 10 minuten op 200 graden. Eet smakelijk!

IMG_2174

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


 

Bekijk ook de twee voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (29)

Write a comment