Zonder pakjes en zakjes

Wereldgerechten zonder pakje of zakje #2. Beef Shanghai

Vorige week trapten we af met kip Madras. Dit recept is onwijs goed ontvangen en inmiddels al vaak gemaakt en met smaak gegeten, top! Vandaag is beef Shanghai aan de beurt, wat nogal wat bloed, zweet en tranen heeft gekost. Maar het is gelukt!

De wereldmaaltijd beef Shanghai van Knorr is een vrij ingewikkelde maaltijd. Knorr maakt in het pakket gebruik van veel verschillende kruiden en sauzen, waardoor dit recept moeilijker te maken was dan de kip Madras van vorige week. Ook was het een puzzel om rekening te houden met de hoeveelheid zout in dit gerecht. Maar…het is gelukt en hij is erg lekker, al zeg ik het zelf!

IMG_2013

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram rundergehakt
  • Een klein bakje taugé
  • 1 prei
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Sojasaus (Kikkoman minder zout)
  • Een half visbouillonblokje
  • Twee theelepels suiker
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 350 ml koud water
  • Een zak mie of noodles (net wat je lekker vindt)
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels 5 kruidenpoeder (Chinese 5 spices – bij de toko of Albert Heijn)
  • 1 theelepel koriander
  • Boter of olie
  • Maizena

Wat moet je doen?

Snijd de knoflook fijn. Was de limoen en rasp de schil. Meng in een kom het rundergehakt met de fijngesneden knoflook en de limoenrasp. Voeg de paprikapoeder, uipoeder, een theelepel 5-kruidenpoeder, cayennepeper en de witte suiker toe aan het gehakt. Meng dit goed door en kneed met je handen. Draai kleine gehaktballetjes van het gehakt.

Verhit wat boter of olie in een hapjespan en braad de balletjes rondom bruin en gaar. Was en snijd de prei in ringetjes. Voeg de prei toe aan de gehaktballetjes als deze bruin zijn. Voeg na enkele minuten de taugé toe.

Kook de mie of noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een steelpannetje een klein beetje boter en voeg de bruine suiker toe. Blijf goed roeren tot de suiker karameliseert. Voeg het water toe en blijf goed roeren. Schrik niet als de suiker aan elkaar plakt, dit komt vanzelf goed. Doe meteen het halve bouillonblokje erbij. Blijf goed roeren tot het blokje en de suiker is opgelost.

Voeg een eetlepel sojasaus toe, evenals de knoflookpoeder, de koriander en een theelepel 5 kruidenpoeder. Pers als laatste de helft van de limoen erbij. Proef even en oordeel of je de saus iets zouter wilt hebben, dan kun je er nog wat sojasaus naar smaak toevoegen.

Maak met maizena en water een papje (volgens de aanwijzingen op de verpakking) en voeg dit langzaam bij de saus tot de saus wat in begint te dikken. Roer even goed door en schenk de saus bij de gehaktballetjes in de hapjespan. Roer even kort door.

Serveer de gehaktballetjes met de saus bij de mie of noodles. Lekker met een frisse tomatensalade of knapperige peultjes. Eet smakelijk!

IMG_1684

IMG_1689

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (54)

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 3 – 9 januari

Een week van veel slapen, veel nee's en leuke uitjes. De vakantie van Giorgio was halverwege de week ook afgelopen...

Sluiten