Kip Jambalaya, een Wereldgerecht dat niet heel erg bekend is. Dit van oorsprong Amerikaanse gerecht kenmerkt zich door heerlijke gekruide kip in combinatie met chorizo. En ik moet zeggen, die combinatie is goed!
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 350 gram rijst
- Een blik tomatenblokjes
- 2 theelepels cayennepeper
- 1 kleine eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel koriander (gemalen)
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- Een rode paprika, in blokjes
- Een paar champignons, in plakjes
- Een halve Chorizo worst in blokjes
- Een half bouillonblokje (gewoon of natriumarm van Damhert)
- Een ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- Handje sperziebonen, gebroken
- 400 gram kipfilet of kippedijfilet
- Boter of olie
Indien er sprake is van een zoutarm dieet moet je de chorizo weglaten. Je kunt in plaats van de chorizo het gerecht een twist geven door champignons los erbij te bakken in knoflook en tijm.
Wat moet je doen?
Snijd de kip in reepjes en doe deze in een kom, samen met de paprikapoeder, cayennepeper, koriander en een gesnipperd teentje knoflook. Laat even tien minuten intrekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
Verhit wat olie of boter in een hapjespan en fruit de ui en het andere teentje knoflook aan. Bak vervolgens de kip rondom bruin.
Voeg dan de chorizo toe en roer door. Voeg vervolgens de paprika en de champignons toe en bak even mee. Voeg dan de rozemarijn en tijm toe, evenals de sperziebonen.
Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en verkruimel het halve bouillonblokje. Zet de deksel op de pan en laat tien minuten stoven.
Roer kort door en meng vervolgens de rijst door de saus met de kip en de chorizo. Bak even op in de hapjespan en serveer direct. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de dertien voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (17)
Dat ziet er weer lekker uit! Een gezellig plaatje zo! Nog even en je kan misschien wel een ebook maken met al je recepten
Geertje, ik heb net jouw recept gemaakt en het smaakte heerlijk. Ik had alleen geen sperziebonen en chorizo in huis, maar heb in plaats daarvan meer champignons genomen.
Wat leuk om te horen!
Ook dit gerecht ziet er weer heerlijk uit. Wij eten ook graag zonder pakjes en zakjes. Het kost lang niet zoveel moeite als mensen denken en het is zoveel lekkerder! We gaan deze ook een keer proberen!
Ziet er ook weer uit als om te smullen. Alleen eten wij eigenlijk nooit geen chorizo. Alleen kip, mager gehakt (zo nu en dan) of vegatarisch. Ik denk dat het in dit gerecht wel een smaakmaker is..?
Ik zie ooit nog wel een kookboek van jou verschijnen.
Je kunt het ook prima weglaten, want mensen met een zoutarm dieet mogen ook geen chorizo. Ik heb even wat tekst bijgevoegd en als tip gegeven om in plaats van de chorizo wat extra champignons te bakken in knoflook en tijm, ook heerlijk als smaakmaker!
[…] #14 Kip Jambalaya […]
[…] #14 Kip Jambalaya […]
[…] #14 Kip Jambalaya […]
[…] #14 Kip Jambalaya […]
[…] #14 Kip Jambalaya […]
[…] #14 Kip Jambalaya […]
Kip Jambalaya is een absolute favoriet van ons gezin, al diverse malen gemaakt. Helemaal top deze recepten! Ik probeer tegenwoordig zonder zakjes, pakjes en/of potten te koken én ben een fan van makkelijke gerechten, eenpans het liefst of ovenschotels. Ik ben namelijk helemaal geen keukenprinses, maar wat ik tot nu toe gemaakt heb van je recepten was heerlijk! Hoe simpel kan het zijn eigenlijk…. Ik raad je pagina ook regelmatig aan bij vriendinnen.
Dank je wel wat onwijs leuk om te horen! Bedankt voor je berichtje.
[…] #14 Kip Jambalaya […]
Wauw, heerlijk!
Uit pak vond ik het niet lekker. Dit recept is top!
Ga het zeker uitproberen, dank voor de recepten