Kun je het geloven dat dit alweer het 12e wereldgerecht is in de reeks ‘zonder pakjes en zakjes?’ Het lijkt alsof ik nog maar net begonnen ben, time flies when you’re having fun! Vandaag het Thaise gerecht kip Siam, welke in een handomdraai op tafel staat.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 350 gram kipfilet
- 350 gram rijst
- 1 rode paprika
- 1 bosui
- 2 teentjes knoflook
- Een eetlepel Jonnie Boer Thai green curry
- Een theelepel uienpoeder
- Een handje ongezouten cashewnoten
- 150 gram brocolli, in kleine roosjes
- Scheutje kookroom (light)
- Boter of olie
- Peper en zout naar smaak
- Eventueel chilipeper naar wens
Wat moet je doen?
Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een kom. Schep er een eetlepel Jonnie Boer Thai green curry doorheen en maal er wat verse peper en eventueel zout over. Voeg ook de uienpoeder toe en meng goed. Laat even intrekken.
Snijd de twee tenen knoflook fijn, evenals het bosuitje. Bewaar een paar groene stukjes voor de garnering.
Breng water aan de kook en kook de roosjes brocolli in 8 minuten beetgaar. Giet af en zet even apart. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat even droog stomen.
Verhit wat boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook en het bosuitje even aan. Voeg vervolgens de kip toe en bak rondom bruin. Doe dan een deksel op de pan en zet het vuur lager.
Snijd de paprika in blokjes en voeg deze toe aan de kip, evenals de roosjes brocolli. Houd daarna de deksel op de pan en laat het op laag vuur gaar sudderen.
Voeg op het laatst een scheutje kookroom toe aan de kip met groenten en verwarm kort tot er een dikke saus ontstaat. Voeg naar smaak eventueel nog wat chilipeper toe.
Schep de kip Siam op of bij de rijst en garneer met cashewnoten en wat bosuitjes. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de elf voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
Comments (26)
Dat ziet er weer heelijk uit! Wat heb je al veel wereld recepten gemaakt! Ik ben benieuwd hoeveel er nog volgen!
Dat ziet er weer enorm lekker uit 🙂 ga er gauw eens een proberen te maken!
Oh.. Het is nog zo vroeg, maar ik krijg er gewoon zin in! Het ziet er echt super lekker uit!
Oeh lekker! Kip siam is één van mijn favorieten!
Oh dat ziet er echt heerlijk uit :). Ik krijg er gewoon trek van. Liefs Marjon
Wat ziet dat er opnieuw lekker uit! Net als vele anderen, krijg ik nu honger haha. Ik denk dat ik deze van de week maar eens ga maken 🙂
Ik krijg er “honger” van. Ziet er wederom weer heerlijk uit!
Zoveel gegeten. Absoluut mijn favo. Eindelijk zonder pakje!
[…] #12 Thaise kip Siam […]
[…] #12 Thaise kip Siam […]
Welke kruiden zou ik kunnen gebruiken ipv de kruiden van johnie boer?
[…] #12 Thaise kip Siam […]
Heb vandaag dit gerecht gemaakt. Smaak was prima, maar de dikke saus die zou moeten ontstaan was nergens te bekennen…. Waar zou die uit moeten ontstaan? Misschien een heel flesje kookroom of zo? Want een beetje saus lijkt me wel lekker!
Hoi! Er ontstaat inderdaad een dikke saus. Het kan eventueel wat verdampen of te dun worden door vocht van de broccoli. Je zou iets meer kookroom kunnen proberen toe te voegen, of met een beetje bloem en bouillon als je echt meer saus wil.
[…] #12 Thaise kip Siam […]
[…] #12 Thaise kip Siam […]
[…] #12 Thaise kip Siam […]
[…] #12 Thaise kip Siam […]
[…] #12 Thaise kip Siam […]
[…] #12 Thaise kip Siam […]
[…] #12 Thaise kip Siam […]
[…] #12 Thaise kip Siam […]
[…] #12 Thaise kip Siam […]
[…] #12 Thaise kip Siam […]
[…] #12 Thaise kip Siam […]
[…] #12 Thaise kip Siam […]