Zonder pakjes en zakjes

Wereldgerechten zonder pakje of zakje #11. Italiaanse Lasagne.

4.8
(5)

Als er iets vaak op het menu staat, dan is het wel Italiaanse lasagne. De saus die ik maak kun je ook prima gebruiken voor spaghetti of macaroni en vormt tevens een goede basis voor zelfgemaakte tomatensoep. Onthouden dus! En geloof mij, als je deze eenmaal gemaakt en geproefd hebt, wil je nooit meer lasagne uit een pakje! Moeilijk? Nee hoor!

Nu hoor ik mensen denken ‘ja maar gezeefde tomaten komen toch ook uit een pakje?’ Gezeefde en gepelde tomaten zijn niet op een negatieve manier bewerkt en bevatten alleen maar tomatenpuree en/of sap. Hoogstens een 0,3 procent zout, maar meer niet. Tomatenpuree, gezeefde tomaten en gepelde tomaten zijn gezonder dan gewone tomaten, omdat er een beschermend stofje vrijkomt wanneer de tomaten bewerkt worden tot puree. Ik ben met name fan van de gezeefde en gepelde tomaten, ze zijn niet aan te slepen hier. Een prima basis om je sauzen mee te maken!

IMG_3282

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500 gram rundergehakt
  • Boter of olie
  • Een rode paprika
  • 4 grote champignons
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd.
  • Paar takjes verse basilucum
  • Een eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 Blik gepelde tomaten
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Peper
  • Twee eetlepels Ricotta (kaas) – optioneel
  • Lasagnebladen
  • Geraspte kaas

Wat moet je doen?

Begin met het snijwerk. Zorg dat de teentjes knoflook en de ui gesnipperd zijn en snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

Doe in een kom de gezeefde tomaten en gepelde tomaten en voeg daarbij de takjes basilicum, wat peper, de Italiaanse kruiden, de cayennepeper en de paprikapoeder toe. Voeg ook één teentje knoflook en de helft van de ui toe. Mix dit met de staafmixer tot een gladde saus.

lasa1

Verhit in een hapjespan wat boter of olie en fruit het andere teentje knoflook en de andere helft van de ui. Voeg vervolgens het rundergehakt toe en bak deze rul. Voeg de champignons en de paprika bij het gehakt.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet alvast de ovenschaal in.

Voeg de tomatensaus toe aan het gehakt en laat even pruttelen. Voeg op het laatst twee eetlepels ricotta toe en roer even door en eventueel naar smaak nog wat cayennepeper en Italiaanse kruiden.

lasa

Spreid over de bodem van de ovenschaal een laagje saus. Leg daar bovenop de lasagnebladen tot de saus bedekt is. Herhaal dit tot de saus op is. Begin en eindig met een laagje saus.

IMG_3289

Strooi als laatst wat geraspte kaas over de lasagne. Laat de lasagne in 30 minuten goudbruin worden. Eet smakelijk!

IMG_3295  IMG_3306

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


 

Bekijk ook de tien voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

#4 Kip Tandoori

#5 Beef Teriyaki

#6 Surinaamse Roti

#7 Kantonese kip

#8 Argentijnse Beef Chimichurri

#9 Libanese Falafel

#10 Zuid Afrikaanse Boboti

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. 5

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (37)

Write a comment

Lees vorig bericht:
Die bewuste maar gekke dag, twee jaar geleden.

Gisteren, 12 maart, was het twee jaar geleden dat ik hoogzwanger werd opgenomen in het ziekenhuis. Voor een paar dagen...

Sluiten