Als er iets vaak op het menu staat, dan is het wel Italiaanse lasagne. De saus die ik maak kun je ook prima gebruiken voor spaghetti of macaroni en vormt tevens een goede basis voor zelfgemaakte tomatensoep. Onthouden dus! En geloof mij, als je deze eenmaal gemaakt en geproefd hebt, wil je nooit meer lasagne uit een pakje! Moeilijk? Nee hoor!
Nu hoor ik mensen denken ‘ja maar gezeefde tomaten komen toch ook uit een pakje?’ Gezeefde en gepelde tomaten zijn niet op een negatieve manier bewerkt en bevatten alleen maar tomatenpuree en/of sap. Hoogstens een 0,3 procent zout, maar meer niet. Tomatenpuree, gezeefde tomaten en gepelde tomaten zijn gezonder dan gewone tomaten, omdat er een beschermend stofje vrijkomt wanneer de tomaten bewerkt worden tot puree. Ik ben met name fan van de gezeefde en gepelde tomaten, ze zijn niet aan te slepen hier. Een prima basis om je sauzen mee te maken!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 500 gram rundergehakt
- Boter of olie
- Een rode paprika
- 4 grote champignons
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gesnipperd.
- Paar takjes verse basilucum
- Een eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 Blik gepelde tomaten
- 1 pak gezeefde tomaten
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels paprikapoeder
- Peper
- Twee eetlepels Ricotta (kaas) – optioneel
- Lasagnebladen
- Geraspte kaas
Wat moet je doen?
Begin met het snijwerk. Zorg dat de teentjes knoflook en de ui gesnipperd zijn en snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
Doe in een kom de gezeefde tomaten en gepelde tomaten en voeg daarbij de takjes basilicum, wat peper, de Italiaanse kruiden, de cayennepeper en de paprikapoeder toe. Voeg ook één teentje knoflook en de helft van de ui toe. Mix dit met de staafmixer tot een gladde saus.
Verhit in een hapjespan wat boter of olie en fruit het andere teentje knoflook en de andere helft van de ui. Voeg vervolgens het rundergehakt toe en bak deze rul. Voeg de champignons en de paprika bij het gehakt.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet alvast de ovenschaal in.
Voeg de tomatensaus toe aan het gehakt en laat even pruttelen. Voeg op het laatst twee eetlepels ricotta toe en roer even door en eventueel naar smaak nog wat cayennepeper en Italiaanse kruiden.
Spreid over de bodem van de ovenschaal een laagje saus. Leg daar bovenop de lasagnebladen tot de saus bedekt is. Herhaal dit tot de saus op is. Begin en eindig met een laagje saus.
Strooi als laatst wat geraspte kaas over de lasagne. Laat de lasagne in 30 minuten goudbruin worden. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de tien voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (39)
Heerlijk, lijkt mij. Wij zijn hier gek op lasagne. Deze gaat zeker op mijn boodschappenlijst.
Oh heerlijk voor Mike. Ik ben echt geen fan van lasagne dus ik sla over 😉
Gefeliciteerd met Sarah! Volgens mij is ze vandaag jarig? Pastasaus maak ik altijd zelf en vaak gebruik ik ook tomatenpuree of gepelde/gezeefde tomaten. Lasagnesaus maak ik altijd wel met een pakje, dus ik ga dit recept eens uitproberen. Fijne dag vandaag!
Ja klopt! Dank je wel!
Het klinkt heerlijk en zo ziet het er ook uit!!! Deze ga ik zeker maken! Dank je wel!
En van harte gefeliciteerd met Sarah haar verjaardag!!!!!!!! Ik hoop dat jullie gezellige dag hebben!!
Liefs…
Wat een werk, wel super leuk dat je dit doet. Wij eten bijna nooit uit pakjes, maar dat komt vooral doordat vriend lief zo goed is in gerechten bedenken. zie ik iets lekkers op internet dan draag ik het aan. Jou eerdere recepten hebben we al een paar keer gemaakt
Dit ziet er ook weer heerlijk uit Geertje! Ik ben ook fan van lasagne (en stiekem alles wat pasta/Italiaans is).
Hier thuis is mijn vrouw vooral fan van het familiegerecht van de Spaghetti Bolognese. Eén van mijn geheimen is een goeie slok rode huiswijn!
Wellicht dat ik dit heerlijke familierecept binnenkort eens in een smakelijke foodblog verwerk. Hopelijk ziet het er dan net zo lekker uit als bij jou!
Ik ben een groot fan van die wereldgerechten, maar eigenlijk wil ik zo min mogelijk uit pakjes koken. Vooral omdat er altijd de smaakstof gistextract in zit. Dan staat er wel op “zonder kunstmatige smaakstoffen”, maar gistextract is net zo slecht als E621. Vanaf nu ga ik jouw recepten raadplegen als ik zin heb in een wereldgerecht. Bedankt!
Leuk om te lezen!
Super handig dit recept voor tomatensaus! Ik ben al een poos op zoek naar een goed recept. Bij mij is de saus altijd wat flauw en blijft zo dun…
[…] Ik zag een recept voor lasagne zonder pakjes/zakjes op de blog van Geertje. Ik heb dit recept als basis gebruikt en aangevuld met extra groenten en […]
De net je gerecht gegeten! Het was heerlijk. Alleen hebben wij het met z’n tweeën opgegeten in plaats van met z’n 4en..oops!
(wij zijn wel watjes want door de cayennepeper hebben we echt zo een 4 bekers drinken per persoon op haha) .
Heb je toevallig het wereldgerecht hokkien noodles nog op de planning staan? 😀
Oh jee volgende keer wat minder peper? Wij eten vrij pittig, dus het is goed dat ik dit weet, dan houd ik er de volgende keer rekening mee. Ik ga alle wereldgerechten maken die er zijn, dus die noodles komen vanzelf een keer langs!
haha ik kom er achter dat ik een eetlepel cayenne peper had gedaan in plaats van een theelepel. verklaard een hoop hihi. mijn fout
Oh nee! Ik moet hier wel een beetje om gniffelen, mag dat? Hihi
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
Al twee keer dit recept gemaakt. Echt heel lekker!
[…] de laatste tijd zelf. Ik deelde een tijd terug het recept voor de lasagne zonder pakjes en zakjes (klik), vandaag is de lasagnette napoletana aan de beurt! Een verrassende afwisseling met spekjes, feta […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
[…] #11 Italiaanse Lasagne […]
Wij hebben heerlijk zitten smullen van de lasagne. Het is vrij snel te maken en de smaken zijn lekker intens. Die ga ik vaker maken 👍
Heerlijk recept, viel goed in de smaak. Ik heb wat minder cayennepeper gebruikt en in plaats daarvan een snufje kaneel. Als variatie ook lekker met pompoen! Dankjewel voor je recepten Geertje!
Goede tip! Dank je wel Willeke!
Hoi, dank voor dit recept zonder het pakket van Knorr Wereldgerechten. De lasagne was alleen wel erg pittig. Ik vermoed door de cayennepeper. Als je niet zo van pittig houdt of minder gewend bent, kun je beter de hoeveelheid cayennepeper halveren. Verder top dat je dit voor elkaar weet te krijgen. Het smaakt altijd prima zonder al teveel extra werk ook.