Vandaag gaan we richting het zuiden van Afrika en maken we de overheerlijke Boboti. Een lekkere combinatie van kerrie en frisse appel, met het zoete van rozijnen. Deze versie is heel snel klaar en echt appeltje eitje!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 350 gram rijst
- 350 gram rundergehakt
- Twee flinke theelepels kerrie
- Een theelepel Kurkuma
- Peper
- Een theelepel gemalen koriander
- Een theelepel uienpoeder
- Een halve ui, gesnipperd
- Twee teentjes knoflook (of knoflookpuree)
- 400 gram gebroken sperziebonen
- 100 gram rozijnen
- Een granny smith appel, in blokjes
- Een laurierblaadje
- 200 ml crème fraîche
- 50 ml water
Wat moet je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
Wel de rozijnen in lauwwarm water voor ongeveer 10 minuten. Giet af en dep goed droog.
Verhit wat boter of olie in een hapjespan en voeg een theelepel kerrie aan de boter toe. Kerrie krijgt immers zijn smaak na verhitting. Voeg vervolgens het gesnipperde uitje en knoflook toe en fruit aan.
Bak vervolgens het gehakt rul. Voeg nu de volgende kruiden toe aan het gehakt: de kurkuma, peper, koriander, uienpoeder en de tweede theelepel kerrie. Roer goed door en voeg de sperziebonen toe. Schenk vervolgens 50 ml water bij het gehakt en roer de crème fraîche er door. Leg het laurierblaadje in de pan. Roer door en laat even 10 minuten pruttelen. Voeg op het laatst de blokjes appel toe.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schenk het gehaktmengsel met de sperziebonen over in een ovenschaal en zet deze voor 10 minuten in de oven. Let op dat je het laurierblaadje weer uit de pan haalt!
Meng de rozijnen door de rijst. Serveer de rijst met de Boboti en maal er naar wens eventueel nog wat zout over (dit recept is namelijk zoutloos, wij eten geen zout). Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de negen voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (29)
Ziet er lekker uit en ga ik zeker maken. Wij houden niet van sperziebonen, behalve in een wereldgerecht of in de gado gado. Dan eten we ze wel graag. Qua ingrediënten zijn het denk ik allemaal producten die bijna iedereen in huis heeft, op de verse producten na dan. Lijkt me een eenvoudig recept, door iedereen te maken. Bedankt weer Geertje!
Van deze wil ik graag eens de vegetarische variant maken. Op de site van Knorr staat een recept met groene linzen. Enig idee hoe ik verhoudingen met water/crème fraiche moet aanhouden?
Hi! Ik zou gewoon dezelfde verhoudingen en hoeveelheden aanhouden, maar dan het gehakt vervangen door linzen. Kijk wel even of je de linzen eerst moet wellen en hoe lang ze moeten koken. Het zou kunnen dat je de linzen wat langer mee moet laten koken met de saus.
Hier zijn wij allebei niet zo dol op. Deze ga ik voor het eerst overslaan. Al zijn het wel simpele ingrediënten die iedereen denk ik wel in huis heeft. Dat is dan wel weer fijn.
Heerlijk! Al zo vaak gemaakt 😀 Doordat ik een recept voor Boboti zocht 2 jaar geleden vond ik deze site.
Ik kook de rijst wel pas als de rest in de oven gaat.
Thanks! Deze is bij ons favoriet maar zo’n enorme onzin om voor wat kruiden en een mini zakje rijst dat geld neer te leggen..
Jaaaaaaa weer eentje voor in mijn mapje! Ik ben echt zo blij met deze gerechten Geertje. Ben benieuwd wat je gaat doen als je ze allemaal gehad hebt, heb je daar al ideeën over? 🙂
Eh mensen vragen om een kookboek…dus ik ben wat ideeën daarover aan het opschrijven 😉
Dit heb ik wel eens gegeten, zoooo ontzettend lekker!
Ik heb het wel eens uit het pakje gegeten en dat vond ik niet zo heel lekker. Maar dit ziet er zeer lekker uit. Ga ik zeker proberen, misschien dat ik hem voor volgende week ga maken! Leuk!
Deze vind ik uit het pakje heel lekker, maar sinds ik geen pakjes meer eet….nooit meer gegeten.
Deze ga ik dus gewoon deze week maken! Lekker!
[…] #10 Zuid Afrikaanse Boboti […]
[…] #10 Zuid Afrikaanse Boboti […]
[…] #10 Zuid Afrikaanse Boboti […]
[…] #10 Zuid Afrikaanse Boboti […]
[…] #10 Zuid Afrikaanse Boboti […]
[…] #10 Zuid Afrikaanse Boboti […]
[…] #10 Zuid Afrikaanse Boboti […]
[…] #10 Zuid Afrikaanse Boboti […]
[…] #10 Zuid Afrikaanse Boboti […]
[…] #10 Zuid Afrikaanse Boboti […]
[…] #10 Zuid Afrikaanse Boboti […]
[…] #10 Zuid Afrikaanse Boboti […]
[…] #10 Zuid Afrikaanse Boboti […]
[…] #10 Zuid Afrikaanse Boboti […]
Deze heb ik gisteravond gemaakt en ik vond het heerlijk. Ik ga meer recepten van je site proberen!
dank je wel!
Het smaakte echt heerlijk! We gaan dit recept vaker maken!
Al voor de zoveelste keer gemaakt! Lekker, alleen blijft het wat flauw. Enig idee wat ik daaraan kan doen? Meer van de kruiden toevoegen?