Tikka Masala. Een gerecht die ik niet eerder heb gemaakt en gegeten. Ik snap niet waarom, want het is zo ontzettend lekker. Van oorsprong een Brits (!) gerecht welke geinspireerd is op de Indiase keuken. Het gerecht is dus officieel geen Indiaas gerecht, maar de kruiden en de smaken wel. Proef heerlijke stukjes kip in een kruidige saus van onder andere gember, kerrie, koriander, komijn en tomaat. Smullen maar!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram rijst naar keuze
- 2 kipfilets
- 1 tomaat
- 2 tenen knoflook
- 1 rode of witte ui
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnzaad (gemalen)
- 2 gemberbolletjes
- Paar takjes verse munt
- Flinke eetlepel yoghurt of kwark
- Scheut kokosmelk
- Optioneel: stukjes amandel
Wat moet je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kip in blokjes, verhit wat boter of olie in een hapjespan samen met de kerrie en een halve gesnipperde ui en bak de kip hierin rondom bruin.
Doe in een blender de tomaat, de knoflook, de andere helft van de ui en de gember en maal dit tot een papje.
Kruid de kip met de koriander, uienpoeder, paprikapoeder en komijnzaad.
Voeg de pasta uit de blender toe aan de kip en schep een paar keer om. Laat even pruttelen en voeg de helft van de munt toe.
Voeg een flinke scheut kokosmelk toe en als laatste de yoghurt of kwark. Indien je de saus te dun vindt, kun je deze wat binden met maizena.
Serveer de Tikka Masala met de rijst en serveer met wat verse munt en eventueel stukjes amandel. Eet smakelijk!
Maak of eet jij weleens Tikka Masala?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 25 voorgaande wereldgerechten zonder pakje of zakje!
Comments (14)
Ik heb dit nog nooit gegeten maar ik ga het zeker een keer maken. Het ziet er lekker uit!! Koop je gemberbolletjes gewoon in de winkel of bij een toko?
Liefs…
ziet er echt heel lekker uit!
Erg lekker, maar ik heb het zelf nog wat meer pit gegeven door er wat garam massala door te doen. Vond het iets te flauw. Ik heb er zelf nog wat sperziebonen bij gedaan die ik aangemaakt heb met wat garam massala en ketjap manis. Heerlijk gegeten!
Leuk om te horen en wat een goed idee!
[…] #26 Indiase Tikka masala […]
[…] #26 Indiase Tikka masala […]
[…] #26 Indiase Tikka masala […]
[…] #26 Indiase Tikka masala […]
[…] #26 Indiase Tikka masala […]
[…] #26 Indiase Tikka masala […]
[…] #26 Indiase Tikka masala […]
[…] #26 Indiase Tikka masala […]
[…] #26 Indiase Tikka masala […]
[…] #26 Indiase Tikka masala […]