Lifestyle Random

Weg met die zondagavond- & maandagochtendblues …

Het weekend is weer bijna voorbij. De tijd lijkt altijd te vliegen als je zorgeloos enkele dagen kunt vertoeven in goed gezelschap met activiteiten die je leuk vindt. Maar dan breekt de zondagavond aan en besef je dat de volgende dag het gewone leven weer door gaat. Hoe verminder je die zondagavond- en maandagochtendblues? Lees maar verder!

Herkenbaar? Zaterdag is het ongestoord genieten en maak je je nergens druk om. Zondagochtend en middag voel je je ook nog top, tot de avond invalt en je beseft dat de werkweek weer bijna gaat beginnen. Een eigenaardige eigenschap? Overdreven? Nee hoor, het merendeel van de werkenden in Nederland heeft hier last van. Met deze tijdsplanning voor het hele weekend zul je veel beter kunnen dealen met deze ‘ weer aan het werk-depressie’.

job1

Vrijdag, een uurtje of 18.00. Het weekend is begonnen en het genieten en uitrusten gaat beginnen. Maar…hoe gek het ook klinkt, neem een klein beetje werk mee naar huis. Je hoeft thuis geen uren te vullen, maar een uurtje thuis voorbereidend werk geeft je minder stress voor de komende week. Je weet daardoor namelijk goed wat je te wachten staat en je schakelt alvast een beetje over in de werkmodus.

Zaterdag. 8.00 uur. Uitslapen op zaterdag is geen goed idee. Hoewel het heel aantrekkelijk klinkt om geen wekker te zetten en te blijven meuren tot een uur of elf, het is killing voor je ritme. Als je zaterdag (en zondag) uitslaapt, lig je geheid wakker op zondagavond. En dat is ook vaak de reden dat mensen van zondag op maandag slechter slapen. Je ritme is ineens omgegooid in het weekend. Niet doen dus.

Zondag 9.00 uur. Begin je zondag met een ei. Een ei? Eieren werken spieropbouwend en verbeteren je humeur en energielevel. Misschien ook een idee voor de maandagochtend? Gewoon doen!

eitjee

Zondag 20.00 uur. Verruil dat glas wijn als slaapmutsje voor een kruidenthee of natuurlijk suplement om rustig te worden (Valeriaan). Rozewortel schijnt ook te helpen, maar zelf heb ik daar geen ervaringen mee.

Maandag 8.00 uur. Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken op deze eerste werkdag. Leg je op-zaterdag-geshopte kleding klaar om te dragen, of die nieuwe hakken, dat gekochte luchtje…

Mochten deze tips jouw niet helpen, moet je hier misschien maar eens over nadenken…

job

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment