Lifestyle Random

Weg met die versleten borstels + onze avondroutine als gezin!

Wanneer de haren van mijn tandenborstel alle kanten op staan en ik niet meer weet wanneer ik voor het laatst een nieuwe borstel heb gekocht, vervang ik mijn borstel. Want zolang hij poetst is het goed toch? Toch is het belangrijk elke 3 maanden je borstel te vervangen, ook wanneer je elektrisch poetst. Maar…hoe houd je dat bij?

*Dit artikel betreft een samenwerking

Zo schoon in de keuken, zo laks in de badkamer

Ik ben vies van afwasborstels die in de gootsteen liggen. Het liefst stop ik ze elke dag in de vaatwasser of giet ik er kokend water overheen om alle bacteriën te verwijderen. De gootsteen is de plek waar etensresten, rauw vlees en weet ik het wat in terecht komen. Niks aan doekjes en borstels mogen van mij daar in blijven liggen. Brrr.

Grappig, want zo schoon als ik ben in de keuken, zo lui ben ik in de badkamer. Ik kokhals enkel van het leeghalen van het doucheputje, maar verder verzamel ik al maanden haren in mijn borstel en mijn tandenborstel is al een maand aan vervanging toe. Hij zal nog best goed poetsen, toch?
Zolang mijn tanden schoon en fris voelen na een poetsbeurt zal het wel goed zijn. Maar eigenlijk poets ik met een borstel die niet meer goed zijn werk doet. En niet alleen ik, ook Sarah poetst onbewust te lang met een borstel.

Waarom borstels optijd vervangen?

Borstels die aan vervanging toe zijn maken het poetsen een stuk minder effectief. Daarnaast is het niet zo hygiënisch om te lang met een borstel te blijven poetsen.
Twee keer per dag bereikt je borstel je mond met gigantisch veel bacteriën en er komen soms etensresten in je borstel. Te lang wachten met het vervangen van je borstel zorgt dus voor minder effectief poetsen en een minder hygiënische poetsbeurt.

Elke 3 maanden nieuwe borstels in je brievenbus, klinkt ideaal toch? Dat is het ook en nog mooier…het is mogelijk!
Dr Dent, opgericht door twee vrienden (waarvan één tandarts is) zorgt voor altijd een schone borstel op het juiste moment. Een gat in de markt als je het mij vraagt, want ik zal echt niet de enige zijn die te lang door blijft poetsen met een borstel. De borstels voor de elektrische tandenborstel zijn geschikt vanaf 7 jaar.


Dr Dent wil mensen graag helpen om beter en voordeliger te poetsen. Naast het versturen van borstels plaatst Dr Dent ook regelmatig artikelen over mondverzorging op haar website. Deze artikelen sturen ze ook mee met een bestelling naar klanten, zo ben je altijd op de hoogte van alle tips en nieuwtjes over poetsen! Elke acht, tien of twaalf weken ontvang je een schone opzetborstel met een gratis poetstip, voor maar €3,99.


Die poetstips vind ik enorm handig. Wist ik veel…ik poetste eigenlijk een beetje verkeerd, want ik maakte altijd ronddraaiende bewegingen met mijn electrische tandenborstel. Maar dat is helemaal niet nodig, want de borstel reinigt ook zonder deze bewegingen. Maar wanneer moet je nou precies je tanden poetsen? Voor het eten, direct na het eten of een uurtje na het eten? Weet jij het?

Dr Dent denkt zelfs aan het milieu. Want als je kiest voor ‘groen’ dan ontvang je bij elke bestelling een retoursticker zodat je je oude borstels terug kunt sturen. Dr Dent zorgt er dan voor dat hier weer nieuwe producten van worden gemaakt!

Nog meer voordelen op een rij:

  • De borstels zijn 25% goedkoper dan reguliere opzetborstels uit de winkel
  • De kwaliteit van de borstels is hoog en ze zijn geschikt voor de elektrische tandeborstels van Oral B
  • Je hebt geen omkijken meer naar je opzetborstels
  • Dagelijks opzegbaar
  • Nooit meer poetsen met een versleten borstel, zodat je gaatjes en andere problemen beter kunt voorkomen

Mijn oordeel

Lenzen kon je al een hele tijd elke drie maanden in je brievenbus verwachten, dus waarom niet opzetborstels? Wat handig! Ik was er zelf nooit op gekomen, maar de oplossing voor een versleten borstel en het tijdig vervangen is zo simpel. De borstels die wij ontvingen waren keurig en stevig verpakt en kwamen met een aantal handige tips voor een gezond gebit.

De borstels zelf poetsen prima, ik merk zelf geen verschil met een duurdere merk borstel uit de winkel. Ik ervaar hetzelfde poetsgemak als voorheen en dat is fijn. Het enige dat ik hoop is dat er ook borstels op de markt komen voor kinderen onder de 7 jaar. Sarah poetst sinds een jaar elektrisch en voor haar is het ook handig om de borstels tijdig te vervangen. Wie weet!

Leuk om te weten: de mannen van Dr Dent zijn op het punt om via Crowdfunding geld op te halen om te investeren in een aantal nieuwe dingen, zoals borstels voor kinderen, voor gevoelig tandvlees en het mooier maken van de verpakking. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst voor ze brengt!

Onze avondroutine

Benieuwd naar onze avondroutine? Ik neem je een avondje mee en laat je zien wat we doen na het avondeten. Zo brengen we Sarah naar bed, tref ik voorbereidingen voor haar schooldag en geniet van een avondje rust!

Poets jij elektrisch? Zo ja, hoe vaak vervang jij je borstel? Hoe houd jij het bij?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment