Lifestyle Mama

Je weet dat je peuter zindelijk is als…

Sinds een paar weken is Sarah zindelijk. Overdag tenminste, want ‘ s nachts heeft ze nog een luierbroekje aan. Wij zijn natuurlijk hartstikke trots en hadden verwacht dat het een opluchting zou zijn dat de luiers de deur uit zijn. Alleen….niets is minder waar. Zindelijk zijn brengt een hoop gedoe met zich mee (inclusief een korreltje zout).

Je weet dat je peuter zindelijk is als…

…Naar de wc gaan een groot feest is

Het toilet is spannend en vergelijkbaar met een uitje. Alles gaat hier ook met een ritueel trouwens. Eerst zet ze het krukje voor het toilet, dan gaat haar broek naar beneden, dan komt de toiletverkleiner op de bril te staan en vervolgens gaat ze zitten.

…De zeep sneller gaat dan je lief is

Naast het bijzondere aan een toilet is handen wassen ook een groot feest. Zo’n feest dat er maar liefst drie pompjes zeep per keer wordt gebruikt onder het mom ‘ hoe meer schuim hoe meer vreugd’. Prima hoor, goede hygiene, maar wat zuiniger met zeep kan ook geen kwaad. Wanneer ik Sarah vraag om wat minder zeep te gebruiken krijg ik een chagrijnige snauw terug. Blijkbaar is veel zeep gewoon heel erg leuk. Ofzo.

…En het toiletpapier ook. Die overigens ineens overal en nergens ligt

Uitgerolde rollen op de grond, verstopte rollen toiletpapier, zeiknatte rollen…het is altijd een verrassing wat je aantreft in het toilet nadat Saar is wezen plassen. Soms heeft ze de rol weer keurig op de houden gelegd, soms kun je hem oprapen van de grond. Of uitknijpen.

…Een autorit met files een stuk spannender is

Gister reden we terug van het ziekenhuis in Utrecht en mevrouw gaf aan te moeten plassen. Ze kan het prima ophouden als ze nog even moet wachten, maar we kwamen dus in de file terecht. Vroeger was het geen probleem met een luier….nu dus wel. Ik heb in de houtgreep vanaf de bijrijderstoel haar een luierbroekje aan kunnen doen zodat ze even kon plassen. Maar jeetje, dat komt ook bij zindelijkheid kijken!

…Je het toilet elke dag moet schoonmaken

Niet alleen is de vloer vaak zeiknat van het water na het handenwassen, ook ‘ vergeet’  ze nog weleens af te vegen na het plassen. Gevolg: overal druppeltjes op de vloer en dat is niet zo fris. Dus poetsen we het toilet wat vaker dan vroeger, voordat we aan de vloer vastplakken…

…Je even moet slikken als je onderbroeken gaat kopen

Lief hoor die onderbroekjes in het roze, met strikjes en prinsessen. Maar waar is mijn baby? Het kopen van onderbroeken is een officiele bevestiging dat je baby geen baby meer is, maar een klein mensje in wording die onderbroeken draagt. Aan de ene kant lief, aan de andere kant verschrikkelijk. Dat luierkontje is ook verleden tijd, ook al is haar ‘ eigen’  kontje ook heel schattig.

…Je in je tas altijd een droge (onder)broek hebt liggen

Wanneer we op pad gaan neem ik geen luiers meer mee, maar wel een droge onderbroek en een gewone broek. Wie dacht dat je na het luier-tijdperk niets meer mee hoeft te nemen heeft het mis!

Nu ben ik benieuwd of jij nog wat toe te voegen hebt? Zo ja, laat het dan weten!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Dit is zó herkenbaar! Álles! En mijn peuter besloot in een week tijd om dag én nacht zindelijk te zijn. Daar gaat je nachtrust?

  Beantwoorden
  • O jee heel veel sterkte met de nachten!

   Beantwoorden
 • Je weet ineens hoe de wc’s er bij de supermarkt eruit zien… Haha

  Beantwoorden
 • Weet je dat je als je in de file staat met een peuter die heel nodig moet plassen je legaal over de vluchtstrook mag rijden (met gepaste snelheid) naar het eerst volgende tankstation?

  Dus de volgende keer geen rare capriolen meer in de auto!?

  Beantwoorden
  • Oh dat wist ik niet, thanks!

   Beantwoorden

Write a comment